Okoliš

Na Dan planeta Zemlje Dukatovci čistili divlja odlagališta otpada

Zaposlenici i menadžeri Dukata šestu su se godinu zaredom pridružili volonterskoj akciji čišćenja „Zelena čistka“

Sedamdesetak zaposlenika i menadžera svih Dukatovih tvornica u Hrvatskoj – zagrebačkog Dukata, bjelovarske Sirele i karlovačkog KIM-a – šestu su se godinu zaredom pridružili čišćenju divljih odlagališta otpada u sklopu najveće hrvatske ekološke volonterske akcije Zelena čistka – Let's do it Croatia!. Udruženim su snagama u par sati očistili tri ilegalna odlagališta otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu i prikupili 25 m3 otpada.

U akciji prikupljanja otpada Dukatovi volonteri iz Zagreba čistili su divlje odlagalište u Sopotu u Novom Zagrebu, zaposlenici Sirele južnu obilaznicu Bjelovara, dok su zaposlenici karlovačkog KIM-a očistili područje uz kanal Kupa-Kupa u Donjem Mekušju.

Zelena čistka, koja se u sklopu globalnog pokreta Let's do it! kod nas održava od 2012., i ove je godine okupila volontere iz cijele Hrvatske, a zaposlenici Dukata još su jednom dali svoj doprinos čišćem i zelenijem okolišu.

„Zaposlenici Dukata već su tradicionalno volonteri Zelene čistke. U proteklih pet izdanja ove ekološke akcije sudjelovalo je 343 kolegica i kolega, a na sve tri lokacije gdje imamo proizvodne pogone pomogli su očistiti okoliš od 140 kubičnih metara otpada. Ponosni smo što smo na ovaj način obilježili Dan planeta Zemlje“, poručili su iz Dukata.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! koji je nastao iz estonske građanske inicijative 2008. godine. Okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva, a dosad je sudjelovalo 112 zemalja i preko 14 milijuna volontera iz cijelog svijeta.

22.04.2017.

Zatvori