Potrošači i zajednica

Oznaka Rainforest Alliance Certified™

Što je Rainforest Alliance?

Rainforest Alliance je neprofitna organizacija koja se bavi promicanjem održivosti u poljoprivredi, šumarstvu i turizmu kako bi zaštitila prirodne resurse i podržala zajednice koje ovise o tim ekosustavima. Osnovana je 1987. godine, a sjedište joj se nalazi u New Yorku.

Koji su ciljevi organizacije Rainforest Alliance?

Glavni ciljevi Rainforest Alliance su zaštita bioraznolikosti, očuvanje šuma, promicanje održivih praksi u poljoprivredi i podrška pravednim uvjetima rada za radnike u poljoprivredi.

Oznaka Rainforest Alliance Certified

Organizacija radi na certifikaciji proizvoda koji su proizvedeni prema visokim standardima održivosti te takvim proizvodima dodjeljuje oznaku/pečat Rainforest Alliance Certified™, koji u svom znaku sadržava i vizual žabe.

Žaba je pak postala simbol Rainforest Alliance buduću da žaba simbolizira ekosustav tropskih šuma, jer se smatraju ključnima za očuvanje biološke raznolikosti i borbu protiv klimatskih promjena.  

Što znači oznaka Rainforest Alliance Certified™ na ambalaži proizvoda?

Oznaka Rainforest Alliance Certified™ na ambalaži proizvoda omogućuje potrošačima prepoznavanje proizvoda koji su proizvedeni uz poštivanje ekoloških, socijalnih i ekonomskih standarda koje je definirao Rainforest Alliance.

Na kojim proizvodima i zašto Dukat stavlja oznaku Rainforest Alliance Certified™?

Dukat u proizvodnji čokoladnog mlijeka koristi kakao koji je proizveden na održiv način što se potvrđuje certificiranim pečatom Rainforest Alliance Certified™ .