Okoliš

Dukatovci jedanaesti put u Zelenoj čistki

U Zelenoj čistki na sve tri proizvodne lokacije sudjelovalo 120 zaposlenika Dukata i povezanih poduzeća

Zaposlenici Dukata, KIM-a i La Loga po jedanaesti su se put priključili Zelenoj čistki, najvećoj globalnoj volonterskoj akciji čišćenja otpada (World Cleanup Day), dijelu globalne inicijative Let's Do It World! U akciji je sudjelovalo 120 zaposlenika Dukata i povezanih poduzeća sa sve tri proizvodne lokacije koji su u petak popodne, 15. rujna, svoja radna mjesta zamijenili nesvakidašnjim ambijentom – divljim odlagalištima otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu. 

Volonteri iz zagrebačke središnjice sanirali su dva divlja odlagališta otpada u Resniku, zaposlenici iz Bjelovara divlje odlagalište otpada u naselju Veliko Korenovo, dok su KIM-ovci očistili područje oko jezera Šumbar. Bjelovarskim zaposlenicima u čišćenju su pomogli volonteri iz Grada Bjelovara i komunalnog poduzeća Komunalac koji su se na inicijativu bjelovarske tvornice priključili zajedničkoj ekoakciji. 

U Zelenoj čistki od 2019. godine sudjeluju i zaposlenici širom Grupe Lactalis, u sklopu koje posluje Dukat, koja je ovu aktivnost učinila dijelom svog programa društvene odgovornosti kojom želi pridonijeti čišćem planetu.

19.9.2023. 

Zatvori