Potrošači i zajednica

IFS standard za kvalitetu i sigurnost hrane

Svi Dukatovi proizvodni pogoni u Hrvatskoj nositelji su IFS certifikata

U sve tri Dukatove hrvatske tvornice - Dukat, Sirela i KIM - uspješno je implementiran IFS standard u proizvodnji cjelokupnog asortimana. Tvornice su time potvrdile vrhunske standarde kvalitete, sigurnosti i zdravstvene ispravnosti, te osigurale sve uvjete za plasman svojih proizvoda u trgovačke lance EU.

IFS norma (International Featured Standard) međunarodno je prihvaćena trgovačka norma, koja osigurava visoku razinu transparentnosti u cjelokupnom lancu proizvodnje i isporuke robe. IFS je jedna od najpriznatijih normi za sektor hrane, a primjena i certifikacija sustava u skladu s ovom normom obveza je za dobavljače svih prehrambenih proizvoda trgovačkih lanaca u zemljama EU-a. Radi se o jednom od najrigoroznijih i najvažnijih standarda za prehrambenu industriju koji jamči cjelovitu sigurnost proizvedene hrane te kontinuirano nadzire razinu kakvoće prehrambenih proizvoda.

Ovim certifikatom svi su proizvodi tvornica Dukat, Sirela i KIM, uz već postojeće certifikate sustava kvalitete i sigurnosti, dodatno osigurali nesmetan izvoz i proizvodnju privatnih robnih marki za velike trgovačke lance. Uvođenje IFS standarda u skladu je s poslovnom politikom jamstva visoke kvalitete te korak dalje u jačanju pozicija stečenih na domaćem i tržištu EU. Posebno smo ponosni na činjenicu da su sve tri tvornice zadovoljile zahtjeve IFS norme iznad 95 posto, čime su stekle uvjete za izdavanje certifikata više razine.