Okoliš

Dukat treću godinu zaredom u Zelenoj čistki

Treću godinu zaredom zaposlenici i menadžeri Dukatovih tvornica u Hrvatskoj - zagrebačkog Dukata, bjelovarske Sirele i karlovačkog KIM-a – uključili su se u najveću volontersku akciju čišćenja “Zelenu čistku – jedan dan za čisti okoliš”. Udruženim snagama u nekoliko su sati očistili četiri ilegalna odlagališta otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu.

Dukatovi zaposlenici-volonteri prikupili  su i sortirali 30 kubnih metara otpada na zagrebačkim Gredicama - Jarunu, uz obilaznicu Bjelovara od Velikih Sredica do skretanja za Brezovac te u šumi između Kraljevca i Zrinskog Topolovca, a na karlovačkom području očistili su područje uz cestu koja povezuje vojarnu u Gornjem Mekušju i vojarnu u Kamenskom.

Dukat se Zelenoj čistki pridružuje svake godine u sklopu svog ekološkog projekta Dukat Zelena zonakojim podržava i jača svijest svojih zaposlenika, dobavljača, partnera i javnosti o važnosti odgovornog ponašanja prema okolišu.

"U prijašnjim Zelenim čistkama naši su zaposlenici na području Zagreba, Bjelovara i Karlovca prikupili i sortirali ukupno više od 76 m3 otpada. Upravo smo stoga jako  ponosni na naše zaposlenike koji se svake godine u sve većem broju dobrovoljno priključuju ovoj akciji i koji su još jednom dokazali da 'Dukatovci' misle zeleno. Očuvanje okoliša naša je budućnost, a ujedno i jedna od strateških odrednica odgovornog poslovanja Dukata", istaknuli su u Dukatu.

Ova jednodnevna akcija čišćenja okoliša provodi se u Hrvatskoj treću godinu zaredom prema principu: svatko čisti svoj kraj, a zajedno ćemo očistiti cijelu Hrvatsku. Zelena čistka dio je svjetske akcije World Cleanup 2014. (Očistimo svijet 2014.) koja okuplja aktivne građane i organizacije u globalno najvećem volonterskom projektu, a uključeno je 111 zemalja svijeta s ciljem uklanjanja što veće količine ilegalno odloženog otpada u jednom danu. Ideja je krenula iz inicijative Let's do it! (Učinimo to!), a u Hrvatskoj se provodi u organizaciji udruge Žmergo.

Zatvori