Potrošači i zajednica

Dukat objavio 10. izvještaj o odgovornom poslovanju

U godini u kojoj obilježava 110 godina posvećenosti domaćem mljekarstvu i potrošačima Dukat je objavio deseti Izvještaj o odgovornom poslovanju u 2021. godini.

Izvještaj donosi pregled Dukatovih nefinancijskih učinaka u još jednoj pandemijskoj godini s posebnim osvrtom na područja uvjeta rada i odnosa prema zaposlenicima, doprinosa zajednici, odnosa s proizvođačima mlijeka, kvalitete proizvoda, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije.

Izvještaj je pripremljen u skladu s načelima United Nations Global Compacta (UNGC) čiji je Dukat član od 2012. godine, a dijelom prati i smjernice Svjetske inicijative za izvještavanje (GRI) i Europske komisije za izvješćivanje o nefinancijskim informacijama. Odgovornim aktivnostima i praksama povedenima u 2021. godini pridruženi su i pojedini Ciljevi održivog razvoja UN-a čijem ostvarenju Dukat nastoji pridonijeti.

Kao najveća i najdugovječnija mljekara u zemlji sa 110 godina posvećenosti domaćem mljekarstvu i potrošačima ovim izvještajem Dukat obilježava desetljeće izvještavanja o svojim odgovornim praksama i projektima, kao i članstva u UNGC-u, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.

Više o našim odgovornim praksama i postignućima u 2021. pročitajte u izvještaju niže.

Izvještaj o odgovornom poslovanju za 2021. godinu

Corporate Social Responsibility Report 2021