VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
U iščekivanju prvog snijega, odlučili smo ga prizvati na tanjuru - u obliku ove 'snijegom' prekrivene šume od šenona, špinata i poriluka. U receptu je uz sezonsko povrće glavna zvijezda fina Galbani mozzarella.
Sastojci
Za tijesto
-
300 g
brašna
-
150 g
Dukat maslaca
-
malo
soli
-
2 žlice
hladne vode
-
Za punjenje
-
125 g
Galbani mozzarelle
-
150 g
poriluka
-
150 g
špinata
-
250 g
šenona
-
4
jaja
-
2 dl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
Hladni Dukat maslac narežite na kockice i stavite u multipraktik s brašnom i malo soli. Pulsirajte par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodajte jako hladnu vodu. Pulsirajte dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujte disk, umotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
-
Odstajalo tijesto razvaljajte (lakše će ići uz pomoć brašna ili prijanjajuće folije) na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalup. Obložite i stranice kalupa. Izbodite tijesto vilicom i pecite naslijepo 15 minuta na 180-200 °C, prvo deset minuta prekriveno papirom za pečenje i nekim utegom poput riže.
-
Za to vrijeme pripremite nadjev. Šenon podijelite na malena stabalca i blanširajte dvije minute te procijedite. Poriluk narežite na tanke polumjesece, posolite i dinstajte sa špinatom na malo ulja da puste višak tekućine.
-
Galbani mozzarellu narežite na tanke kolutove. Jaja i vrhnje posolite i izmiješajte pjenjačom ili električnim mikserom.
-
Izvadite tijesto iz pećnice i na dno posložite dinstano povrće. Prekrijete mozzarellom i prelijte smjesom vrhnja i jaja. Na vrh složite blanširane „boriće“ od šenona tako da sve izgleda kao snijegom prekrivena šuma.
-
Pecite 30-ak minuta na istoj temperaturi.
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više