VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
U iščekivanju prvog snijega, odlučili smo ga prizvati na tanjuru - u obliku ove 'snijegom' prekrivene šume od šenona, špinata i poriluka. U receptu je uz sezonsko povrće glavna zvijezda fina Galbani mozzarella.
Sastojci
Za tijesto
-
300 g
brašna
-
150 g
Dukat maslaca
-
malo
soli
-
2 žlice
hladne vode
-
Za punjenje
-
125 g
Galbani mozzarelle
-
150 g
poriluka
-
150 g
špinata
-
250 g
šenona
-
4
jaja
-
2 dl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
Hladni Dukat maslac narežite na kockice i stavite u multipraktik s brašnom i malo soli. Pulsirajte par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodajte jako hladnu vodu. Pulsirajte dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujte disk, umotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
-
Odstajalo tijesto razvaljajte (lakše će ići uz pomoć brašna ili prijanjajuće folije) na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalup. Obložite i stranice kalupa. Izbodite tijesto vilicom i pecite naslijepo 15 minuta na 180-200 °C, prvo deset minuta prekriveno papirom za pečenje i nekim utegom poput riže.
-
Za to vrijeme pripremite nadjev. Šenon podijelite na malena stabalca i blanširajte dvije minute te procijedite. Poriluk narežite na tanke polumjesece, posolite i dinstajte sa špinatom na malo ulja da puste višak tekućine.
-
Galbani mozzarellu narežite na tanke kolutove. Jaja i vrhnje posolite i izmiješajte pjenjačom ili električnim mikserom.
-
Izvadite tijesto iz pećnice i na dno posložite dinstano povrće. Prekrijete mozzarellom i prelijte smjesom vrhnja i jaja. Na vrh složite blanširane „boriće“ od šenona tako da sve izgleda kao snijegom prekrivena šuma.
-
Pecite 30-ak minuta na istoj temperaturi.
Recept: Cooking with the cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više