VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
U iščekivanju prvog snijega, odlučili smo ga prizvati na tanjuru - u obliku ove 'snijegom' prekrivene šume od šenona, špinata i poriluka. U receptu je uz sezonsko povrće glavna zvijezda fina Galbani mozzarella.
Sastojci
Za tijesto
-
300 g
brašna
-
150 g
Dukat maslaca
-
malo
soli
-
2 žlice
hladne vode
-
Za punjenje
-
125 g
Galbani mozzarelle
-
150 g
poriluka
-
150 g
špinata
-
250 g
šenona
-
4
jaja
-
2 dl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
Hladni Dukat maslac narežite na kockice i stavite u multipraktik s brašnom i malo soli. Pulsirajte par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodajte jako hladnu vodu. Pulsirajte dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujte disk, umotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
-
Odstajalo tijesto razvaljajte (lakše će ići uz pomoć brašna ili prijanjajuće folije) na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalup. Obložite i stranice kalupa. Izbodite tijesto vilicom i pecite naslijepo 15 minuta na 180-200 °C, prvo deset minuta prekriveno papirom za pečenje i nekim utegom poput riže.
-
Za to vrijeme pripremite nadjev. Šenon podijelite na malena stabalca i blanširajte dvije minute te procijedite. Poriluk narežite na tanke polumjesece, posolite i dinstajte sa špinatom na malo ulja da puste višak tekućine.
-
Galbani mozzarellu narežite na tanke kolutove. Jaja i vrhnje posolite i izmiješajte pjenjačom ili električnim mikserom.
-
Izvadite tijesto iz pećnice i na dno posložite dinstano povrće. Prekrijete mozzarellom i prelijte smjesom vrhnja i jaja. Na vrh složite blanširane „boriće“ od šenona tako da sve izgleda kao snijegom prekrivena šuma.
-
Pecite 30-ak minuta na istoj temperaturi.
Recept: Cooking with the cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više