VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Sastojci
Za rolice
-
6
tankih kora za savijače
-
50 g
Dukat maslaca, otopljenog
-
500 g
sira Galbani ricotta
-
50 g
sira Galbani grana padano, naribanog
-
2
žumanjka
-
Po ukusu
sol i papar
-
Po želji
sezam za posipanje
-
400 g
pelata, zgnječenih
-
1
čili papričica, nasjeckana
-
2 režnja
češnjaka, sitno nasjeckanog
-
1/4 žličice
kumina
-
1/2 žličice
dimljene paprike
-
2 žlice
meda ili smeđeg šećera
-
2 žlice
crnog vina
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
Po ukusu
sol i papar
-
Za rolice:
Prvo napravite nadjev tako da u zdjeli pomiješate ricottu, granu padano, žumanjke, peršin, sol i papar.
Uzmite dvije kore za savijače. Prvu stavite na radnu plohu pa je premažite s malo otopljenog maslaca i odmah je prekrijte s drugom korom. Ovako složene kore narežite na tri dugačke trake.
Na dnu svake trake rasporedite jednu žlicu nadjeva od sira, preklopite joj rubove pa sve zarolajte u rolicu.
Rolice premažite s još malo maslaca i posipajte sezamom.
Ponovite postupak s preostale četiri kore.
Dobivene rolice složite na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Rolice pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene. -
Za umak od rajčica:
Pomiješajte sve sastojke u manjem loncu pa ih kuhajte na jakoj vatri uz miješanje, dok ne zakuhaju.
Smanjite vatru i nastavite kuhati još pola sata, povremeno miješajući ili dok se sve ne pretvori u gusti umak.
Pred kraj kuhanja provjerite okus i po potrebi ga doradite solju i paprom.
Umak poslužite uz pečene rolice.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Složenac od krumpira s cheddarom
Ovaj pomalo neobičan složenac bogato je i vrlo ukusno jelo koje može poslužiti kao prilog ili samostalan obrok. Praktično ga je ponijeti na obiteljska druženja ili roštilje, a zahvaljujući jednostavnoj pripremi i bogatom okusu, zasigurno će postati novi obiteljski favorit.
Saznaj više