VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kušajte zdraviju i laganiju inačicu burgera od purećeg mesa s tikvicama u domaćem zelenom pecivu sa špinatom. U ovo sočno i fit jelo odlično se uklopio i umak od Dukat Fit Quarka natur s mrkvom, češnjakom i kurkumom.
Sastojci
Za burgere:
-
500 g
mljevene puretine
-
2
tikvice (oko 300 g)
-
40 g
krušnih mrvica
-
40 g
mladog luka
-
1
jaje
-
2 žlice
sjeckanog peršina
-
2 češnja
češnjaka
-
1 žličica
soli
-
1/2 žličice
papra
Za pecivo:
-
160 ml
Dukat mlijeka
-
80 ml
vode
-
40 g
Dukat maslaca
-
375 g
glatkog brašna
-
20 g
špinata u prahu
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
1 žličica
soli
-
1
jaje
Za umak od mrkve i quarka:
-
1
manja mrkva (70 g)
-
1
1 Dukat Fit Quark natur
-
po želji
začinske mediteranske soli
-
po želji
papra
-
1/4
žličice kurkume
-
1/4
žličice češnjaka u granulama
-
1/8
žličice cimeta
-
1/8
žličice dimljene paprike
-
1/8
žličice kajenskog papra
KULINARSKI SAVJET: Burgere poslužite uz salatu od mladog kupusa i klice, primjerice, od rotkvice.
-
Priprema burgera:
Izmiješamo mljeveno meso, naribanu tikvicu, krušne mrvice, nasjeckani mladi luk, peršin i češnjak s jednim jajetom, posolimo i začinimo. Ostavimo u hladnjaku pola sata da se smjesa poveže.
-
Oblikujemo 8 jednakih burgera i pečemo ih na dobro zagrijanoj tavi na malo maslinovog ulja, per minuta sa svake strane.
-
Posložimo ih na pleh za pečenje i stavimo peći 7 minuta u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Dovršavanjem pečenja u pećnici burgeri će zadržati sočnost i svi će biti gotovi u isto vrijeme.
-
Priprema peciva:
Pomiješamo sve suhe sastojke: špinat, brašno, sol, šećer, kvasac. Špinat u prahu možete nabaviti u opremljenijim trgovinama sa začinima.
-
U posudi zagrijemo Dukat mlijeko, vodu i Dukat maslac dok se maslac ne otopi i čitava smjesa ne postane mlaka.
-
U suhe sastojke potom dodamo mlaku smjesu i jedno razmućeno jaje (od kojeg smo odvojili 2 žlice za premazivanje) i mijesimo ih najmanje 10 minuta električnim mikserom s nastavcima za tijesto. Ako nam se učini da je tijesto preljepljivo nakon par minuta miješenja dodajemo žlicu po žlicu brašna (ne odjednom) dok tijesto ne postane posve glatko i prestane se lijepiti.
-
Tijesto pustimo da se diže oko jedan sat, pokriveno prozirnom folijom. Potom ga podijelimo u 8 jednakih dijelova, oblikujemo u kugle i složimo na pleh prekriven papirom za pečenje. Oblikovano pecivo ostavimo da se diže 30-45 min ili dok lijepo ne naraste.
-
Prije pečenja ih premažemo ostatkom razmućenog jajeta i pospemo sjemenkama po želji. Pečemo ih u dobro zagrijanoj pećnici na 200 °C, 12-15 minuta.
-
Priprema umaka:
Posolimo i popaprimo fino naribanu mrkvu i izmiješamo je s Dukat Fit Quarkom i začinima.
-
Začine prilagodite vlastitom ukusu. Četvrtina žličice kurkume, na vrh žličice dimljene paprike, jednako toliko cimeta i malo ljutine od kajenskog papra preporuka su naše blogerice.
Recept: Cooking With The Cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više