VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kušajte zdraviju i laganiju inačicu burgera od purećeg mesa s tikvicama u domaćem zelenom pecivu sa špinatom. U ovo sočno i fit jelo odlično se uklopio i umak od Dukat Fit Quarka natur s mrkvom, češnjakom i kurkumom.
Sastojci
Za burgere:
-
500 g
mljevene puretine
-
2
tikvice (oko 300 g)
-
40 g
krušnih mrvica
-
40 g
mladog luka
-
1
jaje
-
2 žlice
sjeckanog peršina
-
2 češnja
češnjaka
-
1 žličica
soli
-
1/2 žličice
papra
Za pecivo:
-
160 ml
Dukat mlijeka
-
80 ml
vode
-
40 g
Dukat maslaca
-
375 g
glatkog brašna
-
20 g
špinata u prahu
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
1 žličica
soli
-
1
jaje
Za umak od mrkve i quarka:
-
1
manja mrkva (70 g)
-
1
1 Dukat Fit Quark natur
-
po želji
začinske mediteranske soli
-
po želji
papra
-
1/4
žličice kurkume
-
1/4
žličice češnjaka u granulama
-
1/8
žličice cimeta
-
1/8
žličice dimljene paprike
-
1/8
žličice kajenskog papra
KULINARSKI SAVJET: Burgere poslužite uz salatu od mladog kupusa i klice, primjerice, od rotkvice.
-
Priprema burgera:
Izmiješamo mljeveno meso, naribanu tikvicu, krušne mrvice, nasjeckani mladi luk, peršin i češnjak s jednim jajetom, posolimo i začinimo. Ostavimo u hladnjaku pola sata da se smjesa poveže.
-
Oblikujemo 8 jednakih burgera i pečemo ih na dobro zagrijanoj tavi na malo maslinovog ulja, per minuta sa svake strane.
-
Posložimo ih na pleh za pečenje i stavimo peći 7 minuta u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Dovršavanjem pečenja u pećnici burgeri će zadržati sočnost i svi će biti gotovi u isto vrijeme.
-
Priprema peciva:
Pomiješamo sve suhe sastojke: špinat, brašno, sol, šećer, kvasac. Špinat u prahu možete nabaviti u opremljenijim trgovinama sa začinima.
-
U posudi zagrijemo Dukat mlijeko, vodu i Dukat maslac dok se maslac ne otopi i čitava smjesa ne postane mlaka.
-
U suhe sastojke potom dodamo mlaku smjesu i jedno razmućeno jaje (od kojeg smo odvojili 2 žlice za premazivanje) i mijesimo ih najmanje 10 minuta električnim mikserom s nastavcima za tijesto. Ako nam se učini da je tijesto preljepljivo nakon par minuta miješenja dodajemo žlicu po žlicu brašna (ne odjednom) dok tijesto ne postane posve glatko i prestane se lijepiti.
-
Tijesto pustimo da se diže oko jedan sat, pokriveno prozirnom folijom. Potom ga podijelimo u 8 jednakih dijelova, oblikujemo u kugle i složimo na pleh prekriven papirom za pečenje. Oblikovano pecivo ostavimo da se diže 30-45 min ili dok lijepo ne naraste.
-
Prije pečenja ih premažemo ostatkom razmućenog jajeta i pospemo sjemenkama po želji. Pečemo ih u dobro zagrijanoj pećnici na 200 °C, 12-15 minuta.
-
Priprema umaka:
Posolimo i popaprimo fino naribanu mrkvu i izmiješamo je s Dukat Fit Quarkom i začinima.
-
Začine prilagodite vlastitom ukusu. Četvrtina žličice kurkume, na vrh žličice dimljene paprike, jednako toliko cimeta i malo ljutine od kajenskog papra preporuka su naše blogerice.
Recept: Cooking With The Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više