VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Iako najpopularniji u Velikoj Britaniji, scones, slatki ili slani, udomaćili su se diljem Europe.
Sastojci
-
230g
President Zagrebačkog sira
-
320g
oštrog brašna
-
4 velike žlice
Dukat mlijeka i još malo za premaz
-
1
prašak za pecivo
-
3/4
male žličice soli
-
1/8
male žličice papra
-
80g
Dukat maslaca
-
pola šake
sitno sjeckanog vlasca
Tako su u Mađarskoj poznati kao „pogača“, a u Hrvatskoj kao „pogačice“. Recept za „najbolji scones ili pogačice ikad“ prenose se s generacije na generaciju, pa tako i mi prenosimo jedan takav s tradicionalnim President Zagrebačkim sirom.
-
President Zagrebački sir izmiksajte s mlijekom u glatku pastu.
-
Maslac utrljajte u brašno pomiješano s praškom za pecivo, poslolite, poparite, dodajte sjeckani vlasac i spojite sa sirnom smjesom. Smjesu spljoštite u disk i ohladite u hladnjaku desetak minuta.
-
Lagano ohlađeno tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj površini i režite krugove kalupima ili malim čašicama.
-
Pecite 10-15 minuta na 180 °C dok dno i vrhovi ne pozlate.
-
Gotove vruće pogačice poslužite s maslacem.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više