VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Iako najpopularniji u Velikoj Britaniji, scones, slatki ili slani, udomaćili su se diljem Europe.
Sastojci
-
230g
President Zagrebačkog sira
-
320g
oštrog brašna
-
4 velike žlice
Dukat mlijeka i još malo za premaz
-
1
prašak za pecivo
-
3/4
male žličice soli
-
1/8
male žličice papra
-
80g
Dukat maslaca
-
pola šake
sitno sjeckanog vlasca
Tako su u Mađarskoj poznati kao „pogača“, a u Hrvatskoj kao „pogačice“. Recept za „najbolji scones ili pogačice ikad“ prenose se s generacije na generaciju, pa tako i mi prenosimo jedan takav s tradicionalnim President Zagrebačkim sirom.
-
President Zagrebački sir izmiksajte s mlijekom u glatku pastu.
-
Maslac utrljajte u brašno pomiješano s praškom za pecivo, poslolite, poparite, dodajte sjeckani vlasac i spojite sa sirnom smjesom. Smjesu spljoštite u disk i ohladite u hladnjaku desetak minuta.
-
Lagano ohlađeno tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj površini i režite krugove kalupima ili malim čašicama.
-
Pecite 10-15 minuta na 180 °C dok dno i vrhovi ne pozlate.
-
Gotove vruće pogačice poslužite s maslacem.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više