VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Začinski maslac na tri načina
Kad maslacu dodate začinsko bilje, češnjak i sol, dobijete potpuno novu dimenziju namaza. Ovako pripremljen maslac izvrstan je kao dodatak raznim mesnim jelima i tjestenini ili jednostavno namazan na tostiranom kruhu.
Sastojci
-
250 g
Dukat maslaca
Za verziju s peršinom i češnjakom
-
1 mala vezica
peršina, nasjeckana
-
1 režanj
češnjaka, sitno nasjeckanog
-
Izdašan prstohvat
soli
Za verziju sa začinskim biljem
-
10 listova
bosiljka, nasjeckanog
-
1 žličica
vlasca, sitno nasjeckanog
-
1/2 žličice
suhe majčine dušice
-
1/2 žličice
krupne morske soli
Za verziju s dimljenom paprikom i paprom
-
1 žličica
ljute dimljene paprike
-
1 žličica
crvenog papra u zrnu
-
Izdašan prstohvat
soli
-
Maslac kratko ostavite na sobnoj temperaturi kako bi malo omekšao. Narežite ga na manje komade pa ga mikserom izradite u kremastu smjesu.
-
Smjesu podijelite na tri jednaka dijela pa svakom dodajte navedene začine.
-
U prvi dio umiješajte sjeckani peršin i češnjak, u drugi bosiljak, vlasac i majčinu dušicu, a u treći dimljenu papriku i crveni papar - sastojke možete u maslac umiješati ručno ili uz pomoć miksera na najnižoj brzini.
-
List papira za pečenje narežite na tri trake pa na svaku stavite jednu mješavinu maslaca.
-
Uz pomoć papira pažljivo zamotajte maslac u valjak i odložite u hladnjak kako bi se stisnuo.
-
Poslužite uz tostirani kruh, koristite za dovršavanje rižota ili mesnih jela, kao dodatak tjesteninama ili u sendvičima.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više