VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Začinski maslac na tri načina
Kad maslacu dodate začinsko bilje, češnjak i sol, dobijete potpuno novu dimenziju namaza. Ovako pripremljen maslac izvrstan je kao dodatak raznim mesnim jelima i tjestenini ili jednostavno namazan na tostiranom kruhu.
Sastojci
-
250 g
Dukat maslaca
Za verziju s peršinom i češnjakom
-
1 mala vezica
peršina, nasjeckana
-
1 režanj
češnjaka, sitno nasjeckanog
-
Izdašan prstohvat
soli
Za verziju sa začinskim biljem
-
10 listova
bosiljka, nasjeckanog
-
1 žličica
vlasca, sitno nasjeckanog
-
1/2 žličice
suhe majčine dušice
-
1/2 žličice
krupne morske soli
Za verziju s dimljenom paprikom i paprom
-
1 žličica
ljute dimljene paprike
-
1 žličica
crvenog papra u zrnu
-
Izdašan prstohvat
soli
-
Maslac kratko ostavite na sobnoj temperaturi kako bi malo omekšao. Narežite ga na manje komade pa ga mikserom izradite u kremastu smjesu.
-
Smjesu podijelite na tri jednaka dijela pa svakom dodajte navedene začine.
-
U prvi dio umiješajte sjeckani peršin i češnjak, u drugi bosiljak, vlasac i majčinu dušicu, a u treći dimljenu papriku i crveni papar - sastojke možete u maslac umiješati ručno ili uz pomoć miksera na najnižoj brzini.
-
List papira za pečenje narežite na tri trake pa na svaku stavite jednu mješavinu maslaca.
-
Uz pomoć papira pažljivo zamotajte maslac u valjak i odložite u hladnjak kako bi se stisnuo.
-
Poslužite uz tostirani kruh, koristite za dovršavanje rižota ili mesnih jela, kao dodatak tjesteninama ili u sendvičima.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više