VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Začinski maslac na tri načina
Kad maslacu dodate začinsko bilje, češnjak i sol, dobijete potpuno novu dimenziju namaza. Ovako pripremljen maslac izvrstan je kao dodatak raznim mesnim jelima i tjestenini ili jednostavno namazan na tostiranom kruhu.
Sastojci
-
250 g
Dukat maslaca
Za verziju s peršinom i češnjakom
-
1 mala vezica
peršina, nasjeckana
-
1 režanj
češnjaka, sitno nasjeckanog
-
Izdašan prstohvat
soli
Za verziju sa začinskim biljem
-
10 listova
bosiljka, nasjeckanog
-
1 žličica
vlasca, sitno nasjeckanog
-
1/2 žličice
suhe majčine dušice
-
1/2 žličice
krupne morske soli
Za verziju s dimljenom paprikom i paprom
-
1 žličica
ljute dimljene paprike
-
1 žličica
crvenog papra u zrnu
-
Izdašan prstohvat
soli
-
Maslac kratko ostavite na sobnoj temperaturi kako bi malo omekšao. Narežite ga na manje komade pa ga mikserom izradite u kremastu smjesu.
-
Smjesu podijelite na tri jednaka dijela pa svakom dodajte navedene začine.
-
U prvi dio umiješajte sjeckani peršin i češnjak, u drugi bosiljak, vlasac i majčinu dušicu, a u treći dimljenu papriku i crveni papar - sastojke možete u maslac umiješati ručno ili uz pomoć miksera na najnižoj brzini.
-
List papira za pečenje narežite na tri trake pa na svaku stavite jednu mješavinu maslaca.
-
Uz pomoć papira pažljivo zamotajte maslac u valjak i odložite u hladnjak kako bi se stisnuo.
-
Poslužite uz tostirani kruh, koristite za dovršavanje rižota ili mesnih jela, kao dodatak tjesteninama ili u sendvičima.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više