Kad maslacu dodate začinsko bilje, češnjak i sol, dobijete potpuno novu dimenziju namaza. Ovako pripremljen maslac izvrstan je kao dodatak raznim mesnim jelima i tjestenini ili jednostavno namazan na tostiranom kruhu.

Sastojci

  • 250 g
    Dukat maslaca
Za verziju s peršinom i češnjakom
  • 1 mala vezica
    peršina, nasjeckana
  • 1 režanj
    češnjaka, sitno nasjeckanog
  • Izdašan prstohvat
    soli
Za verziju sa začinskim biljem
  • 10 listova
    bosiljka, nasjeckanog
  • 1 žličica
    vlasca, sitno nasjeckanog
  • 1/2 žličice
    suhe majčine dušice
  • 1/2 žličice
    krupne morske soli
Za verziju s dimljenom paprikom i paprom
  • 1 žličica
    ljute dimljene paprike
  • 1 žličica
    crvenog papra u zrnu
  • Izdašan prstohvat
    soli

  • Maslac kratko ostavite na sobnoj temperaturi kako bi malo omekšao. Narežite ga na manje komade pa ga mikserom izradite u kremastu smjesu.

  • Smjesu podijelite na tri jednaka dijela pa svakom dodajte navedene začine.

  • U prvi dio umiješajte sjeckani peršin i češnjak, u drugi bosiljak, vlasac i majčinu dušicu, a u treći dimljenu papriku i crveni papar - sastojke možete u maslac umiješati ručno ili uz pomoć miksera na najnižoj brzini.

  • List papira za pečenje narežite na tri trake pa na svaku stavite jednu mješavinu maslaca.

  • Uz pomoć papira pažljivo zamotajte maslac u valjak i odložite u hladnjak kako bi se stisnuo.

  • Poslužite uz tostirani kruh, koristite za dovršavanje rižota ili mesnih jela, kao dodatak tjesteninama ili u sendvičima.