VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Začinski maslac na tri načina
Kad maslacu dodate začinsko bilje, češnjak i sol, dobijete potpuno novu dimenziju namaza. Ovako pripremljen maslac izvrstan je kao dodatak raznim mesnim jelima i tjestenini ili jednostavno namazan na tostiranom kruhu.
Sastojci
-
250 g
Dukat maslaca
Za verziju s peršinom i češnjakom
-
1 mala vezica
peršina, nasjeckana
-
1 režanj
češnjaka, sitno nasjeckanog
-
Izdašan prstohvat
soli
Za verziju sa začinskim biljem
-
10 listova
bosiljka, nasjeckanog
-
1 žličica
vlasca, sitno nasjeckanog
-
1/2 žličice
suhe majčine dušice
-
1/2 žličice
krupne morske soli
Za verziju s dimljenom paprikom i paprom
-
1 žličica
ljute dimljene paprike
-
1 žličica
crvenog papra u zrnu
-
Izdašan prstohvat
soli
-
Maslac kratko ostavite na sobnoj temperaturi kako bi malo omekšao. Narežite ga na manje komade pa ga mikserom izradite u kremastu smjesu.
-
Smjesu podijelite na tri jednaka dijela pa svakom dodajte navedene začine.
-
U prvi dio umiješajte sjeckani peršin i češnjak, u drugi bosiljak, vlasac i majčinu dušicu, a u treći dimljenu papriku i crveni papar - sastojke možete u maslac umiješati ručno ili uz pomoć miksera na najnižoj brzini.
-
List papira za pečenje narežite na tri trake pa na svaku stavite jednu mješavinu maslaca.
-
Uz pomoć papira pažljivo zamotajte maslac u valjak i odložite u hladnjak kako bi se stisnuo.
-
Poslužite uz tostirani kruh, koristite za dovršavanje rižota ili mesnih jela, kao dodatak tjesteninama ili u sendvičima.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više