VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Uskrsna torta s jagodama i šlagom
Jagode sa šlagom klasična su kombinacija s kojom ne možete pogriješiti. Spojili smo ih s mascarponeom i mekanim kakao-biskvitom pa zapakirali u laganu proljetnu tortu. Torta je jednostavna za pripremu, a svojim izgledom i okusom prava je kraljica blagdanskog stola.
Sastojci
Za biskvit
-
4
velika jaja
-
100 g
šećera
-
1 žličica
cimet šećera (ili 1/2 žličice cimeta)
-
Prstohvat
soli
-
100 g
brašna
-
25 g
škrobnog brašna
-
10 g
kakaa u prahu
-
1 žličica
praška za pecivo
-
2 žlice
ulja
-
2 - 3 žlice
Dukat mlijeka, za namakanje biskvita
Za kremu
-
250 g
Galbani mascarponea
-
250 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
50 g
šećera u prahu
-
1/2
limete - cijeđeni sok
-
300 g
svježih jagoda
Za dekoraciju
-
100 g
jagoda, cijelih
-
Po želji
čokoladna jaja
-
Za biskvit:
U zdjeli za miksanje pomiješajte jaja, šećer, cimet šećer i prstohvat soli.
Miksajte na visokoj brzini dok sve ne postane jako svijetlo i pjenasto, a šećer se potpuno ne otopi.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, škrobno brašno, kakao i prašak za pecivo.
Prosijajte ovu mješavinu u smjesu od jaja i šećera, a zatim lagano sve izmiješajte mikserom da se sastojci dobro povežu.
Na kraju ručno umiješajte dvije žlice ulja.
Dobivenu smjesu razdijelite u dva mala kalupa za torte, promjera 18 cm, koje ste obložili papirom za pečenje. Smjese pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 15 minuta ili dok ne polože test čačkalicom.
Pečene biskvite izvadite iz pećnice, pažljivo ih izvadite iz kalupa i ostavite na rešetki da se ohlade.
Ohlađene biskvite prerežite na pola kako biste dobili četiri okrugle biskvitne kore.
Alternativno možete cijelu smjesu peći u kalupu od 24 cm pa pečeni biskvit prerezati na pola za dvije biskvitne kore. Tako ćete dobiti veću, ali nižu tortu. -
Za kremu:
U zdjeli pomiješajte mascarpone, slatko vrhnje, sok od limete i šećer u prahu.
Miješajte sve mikserom dok ne dobijete gustu kremu.
Razdijelite dobivenu kremu na četiri jednaka dijela i njome nadjenite tortu.
-
Slaganje torte:
Stavite prvu koru na pladanj za tortu pa je poškropite s malo mlijeka.
Zatim je premažite četvrtinom kreme za nadjev, a na kremu rasporedite trećinu narezanih jagoda.
Preklopite sve sljedećom korom i ponovite sve gore navedene korake. Kada posložite sve kore, ovako složenu tortu odložite u hladnjak na sat ili dva kako bi se krema dobro stisnula.
Ohlađenu tortu cijelu premažite preostalom kremom, ukrasite jagodama i čokoladnim jajima pa odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla votka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više