VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Rustikalna, aromatična, sočna i jednostavna, upravo takva je ova torta s ricottom i jabukama. Idealna baš za svaku priliku, a posebno za nadolazeće hladnjikave dane, poslužena uz šalicu vrućeg čaja ili nekog drugog omiljenog napitka.
Sastojci
Za tortu promjera 23 cm
-
250 g
Galbani ricotte
-
300 g
glatkog brašna
-
6 g
praška za pecivo (pola vrećice)
-
150 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
3
srednje velike jabuke
-
1 žličica
cimeta
-
3
jaja
-
75 g
Dukat maslaca
-
50 ml
Dukat mlijeka
-
100 g
grožđica
-
2-3 žlice
ruma
-
Korica 1
limuna (naribana)
Za mrvičasti posip
-
80 g
glatkog brašna
-
50 g
Dukat maslaca
-
30 g
smeđeg šećera
-
1 žličica
cimeta
-
Grožđice prelijte rumom i pustite ih da se dobro natope. Na pari otopite maslac pa mu dodajte mlijeko i promiješajte. Izvažite brašno pa ga dobro izmiješajte s praškom za pecivo.
-
Jabuke ogulite i izrežite na manje kockice.
-
U dublju posudu stavite šećer, vanilin šećer i jaja pa sve mikserom izradite u glatku smjesu. Dodajte ricottu i ribanu koricu limuna pa kratko izmiksajte. Dodajte otopljeni maslac i mlijeko te pola brašna pa sve izmiksajte. Ubacite ostatak brašna pa još jednom sve dobro izmiksajte. Grožđice i rum u kojem su se namakale špatulom umiješajte u smjesu.
-
Kalup za tortu lagano premažite maslacem i obložite papirom za pečenje (i dno i rubove). Žlicom u kalup prebacite pola smjese, ravnomjerno je rasporedite po kalupu pa dodajte nasjeckane jabuke. Posipajte cimetom. Potom dodajte ostatak smjese i ravnomjerno ga zagladite.
-
U drugoj posudi izmiješajte šećer, cimet i brašno pa dodajte hladni maslac narezan na kockice i brzo ga utrljajte prstima kako biste dobili mrvičastu smjesu. Tako dobivenu smjesu namrvite po površini torte.
-
Ubacite tortu u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva i pecite 50-60 minuta. Kad je torta pečena, ohladite je i poslužite uz omiljeni topli napitak. Slobodno uz nju poslužite i kuglicu sladoleda od vanilije.
Recept: O slanom & slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više