VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Rustikalna, aromatična, sočna i jednostavna, upravo takva je ova torta s ricottom i jabukama. Idealna baš za svaku priliku, a posebno za nadolazeće hladnjikave dane, poslužena uz šalicu vrućeg čaja ili nekog drugog omiljenog napitka.
Sastojci
Za tortu promjera 23 cm
-
250 g
Galbani ricotte
-
300 g
glatkog brašna
-
6 g
praška za pecivo (pola vrećice)
-
150 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
3
srednje velike jabuke
-
1 žličica
cimeta
-
3
jaja
-
75 g
Dukat maslaca
-
50 ml
Dukat mlijeka
-
100 g
grožđica
-
2-3 žlice
ruma
-
Korica 1
limuna (naribana)
Za mrvičasti posip
-
80 g
glatkog brašna
-
50 g
Dukat maslaca
-
30 g
smeđeg šećera
-
1 žličica
cimeta
-
Grožđice prelijte rumom i pustite ih da se dobro natope. Na pari otopite maslac pa mu dodajte mlijeko i promiješajte. Izvažite brašno pa ga dobro izmiješajte s praškom za pecivo.
-
Jabuke ogulite i izrežite na manje kockice.
-
U dublju posudu stavite šećer, vanilin šećer i jaja pa sve mikserom izradite u glatku smjesu. Dodajte ricottu i ribanu koricu limuna pa kratko izmiksajte. Dodajte otopljeni maslac i mlijeko te pola brašna pa sve izmiksajte. Ubacite ostatak brašna pa još jednom sve dobro izmiksajte. Grožđice i rum u kojem su se namakale špatulom umiješajte u smjesu.
-
Kalup za tortu lagano premažite maslacem i obložite papirom za pečenje (i dno i rubove). Žlicom u kalup prebacite pola smjese, ravnomjerno je rasporedite po kalupu pa dodajte nasjeckane jabuke. Posipajte cimetom. Potom dodajte ostatak smjese i ravnomjerno ga zagladite.
-
U drugoj posudi izmiješajte šećer, cimet i brašno pa dodajte hladni maslac narezan na kockice i brzo ga utrljajte prstima kako biste dobili mrvičastu smjesu. Tako dobivenu smjesu namrvite po površini torte.
-
Ubacite tortu u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva i pecite 50-60 minuta. Kad je torta pečena, ohladite je i poslužite uz omiljeni topli napitak. Slobodno uz nju poslužite i kuglicu sladoleda od vanilije.
Recept: O slanom & slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više