VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Rustikalna, aromatična, sočna i jednostavna, upravo takva je ova torta s ricottom i jabukama. Idealna baš za svaku priliku, a posebno za nadolazeće hladnjikave dane, poslužena uz šalicu vrućeg čaja ili nekog drugog omiljenog napitka.
Sastojci
Za tortu promjera 23 cm
-
250 g
Galbani ricotte
-
300 g
glatkog brašna
-
6 g
praška za pecivo (pola vrećice)
-
150 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
3
srednje velike jabuke
-
1 žličica
cimeta
-
3
jaja
-
75 g
Dukat maslaca
-
50 ml
Dukat mlijeka
-
100 g
grožđica
-
2-3 žlice
ruma
-
Korica 1
limuna (naribana)
Za mrvičasti posip
-
80 g
glatkog brašna
-
50 g
Dukat maslaca
-
30 g
smeđeg šećera
-
1 žličica
cimeta
-
Grožđice prelijte rumom i pustite ih da se dobro natope. Na pari otopite maslac pa mu dodajte mlijeko i promiješajte. Izvažite brašno pa ga dobro izmiješajte s praškom za pecivo.
-
Jabuke ogulite i izrežite na manje kockice.
-
U dublju posudu stavite šećer, vanilin šećer i jaja pa sve mikserom izradite u glatku smjesu. Dodajte ricottu i ribanu koricu limuna pa kratko izmiksajte. Dodajte otopljeni maslac i mlijeko te pola brašna pa sve izmiksajte. Ubacite ostatak brašna pa još jednom sve dobro izmiksajte. Grožđice i rum u kojem su se namakale špatulom umiješajte u smjesu.
-
Kalup za tortu lagano premažite maslacem i obložite papirom za pečenje (i dno i rubove). Žlicom u kalup prebacite pola smjese, ravnomjerno je rasporedite po kalupu pa dodajte nasjeckane jabuke. Posipajte cimetom. Potom dodajte ostatak smjese i ravnomjerno ga zagladite.
-
U drugoj posudi izmiješajte šećer, cimet i brašno pa dodajte hladni maslac narezan na kockice i brzo ga utrljajte prstima kako biste dobili mrvičastu smjesu. Tako dobivenu smjesu namrvite po površini torte.
-
Ubacite tortu u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva i pecite 50-60 minuta. Kad je torta pečena, ohladite je i poslužite uz omiljeni topli napitak. Slobodno uz nju poslužite i kuglicu sladoleda od vanilije.
Recept: O slanom & slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više