Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Torta s Dukatosom i jagodama

Ova  lagana i osvježavajuća tortica idealna je za tople dane, posebno u sezoni jagoda. Najbolje ju je pripremiti ranije i ostaviti u hladnjaku barem 4-5 sati ili preko noći. Volite li nježne, voćne deserte, ovo je pravi izbor za vas.

Sastojci

Sasatojci za biskvit
  • 2
    jaja
  • mali prstohvat
    soli
  • 50 g
    šećera
  • 30 g
    oštrog brašna
  • 30 g
    mljevenih badema
  • 20 g
    otopljenog Dukat maslaca
  • malo
    voćnog likera
Sastojci za kremu
  • 450 g
    Dukatosa natur
  • 15 g
    bourbon vanilija šećera
  • 150 g
    šećera u prahu
  • naribana
    korica limete
  • 15 g
    želatine
  • 500 ml
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 500 g
    jagoda

  • PRIPREMA BISKVITA:

     

    Dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice namastite i pospite s malo brašna. Pećnicu zagrijte na 200 °C

  • Bjelanjke malo posolite i izmiksajte u snijeg uz postupno dodavanje 25 g šećera.

  • Žumanjke i preostalih 25 g šećera pjenjačom miješajte dok ne posvijetle. Žumanjcima dodajte snijeg od bjelanjaka lagano, ručno miješajući.

  • Pomiješajte brašno s mljevenim bademima pa u smjesu od jaja lagano lopaticom naizmjence umiješajte smjesu od brašna i otopljeni Dukat maslac.

  • Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 10-ak minuta na 200 °C.

  • Pečeni biskvit ohladite i poškropite s malo voćnog likera ili mlijekom.

  •  

    PRIPREMA KREME: 

     

    Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 10 minuta da nabubri.

  • U posudu s Dukatosom dodajte naribanu koricu limete, vanilin šećer i šećer u prahu pa kratko izmiksajte.

  • Želatinu otopite u malo Brzo & Fino vrhnja za šlag pa brzo umiješajte u kremu od Dukatosa te na kraju dodajte preostalo tučeno vrhnje.

  • Jagode operite, očistite i narežite na veće komade. Dio jagoda rasporedite po biskvitu, a preostalim narezanim jagodama obložite kalup tako da prerezani dio bude što priljubljeniji kalupu. Preko jagoda nanesite kremu i poravnajte špatulom. Stavite u hladnjak i ostavite da se hladi najmanje 4-5 sati ili tijekom noći.

  • Ohlađenu tortu ukrasite šlagom i jestivim cvijećem te po želji pospite kokosovim brašnom.