VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova lagana i osvježavajuća tortica idealna je za tople dane, posebno u sezoni jagoda. Najbolje ju je pripremiti ranije i ostaviti u hladnjaku barem 4-5 sati ili preko noći. Volite li nježne, voćne deserte, ovo je pravi izbor za vas.
Sastojci
Sasatojci za biskvit
-
2
jaja
-
mali prstohvat
soli
-
50 g
šećera
-
30 g
oštrog brašna
-
30 g
mljevenih badema
-
20 g
otopljenog Dukat maslaca
-
malo
voćnog likera
Sastojci za kremu
-
450 g
Dukatosa natur
-
15 g
bourbon vanilija šećera
-
150 g
šećera u prahu
-
naribana
korica limete
-
15 g
želatine
-
500 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
500 g
jagoda
-
PRIPREMA BISKVITA:
Dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice namastite i pospite s malo brašna. Pećnicu zagrijte na 200 °C
-
Bjelanjke malo posolite i izmiksajte u snijeg uz postupno dodavanje 25 g šećera.
-
Žumanjke i preostalih 25 g šećera pjenjačom miješajte dok ne posvijetle. Žumanjcima dodajte snijeg od bjelanjaka lagano, ručno miješajući.
-
Pomiješajte brašno s mljevenim bademima pa u smjesu od jaja lagano lopaticom naizmjence umiješajte smjesu od brašna i otopljeni Dukat maslac.
-
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 10-ak minuta na 200 °C.
-
Pečeni biskvit ohladite i poškropite s malo voćnog likera ili mlijekom.
-
PRIPREMA KREME:
Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 10 minuta da nabubri.
-
U posudu s Dukatosom dodajte naribanu koricu limete, vanilin šećer i šećer u prahu pa kratko izmiksajte.
-
Želatinu otopite u malo Brzo & Fino vrhnja za šlag pa brzo umiješajte u kremu od Dukatosa te na kraju dodajte preostalo tučeno vrhnje.
-
Jagode operite, očistite i narežite na veće komade. Dio jagoda rasporedite po biskvitu, a preostalim narezanim jagodama obložite kalup tako da prerezani dio bude što priljubljeniji kalupu. Preko jagoda nanesite kremu i poravnajte špatulom. Stavite u hladnjak i ostavite da se hladi najmanje 4-5 sati ili tijekom noći.
-
Ohlađenu tortu ukrasite šlagom i jestivim cvijećem te po želji pospite kokosovim brašnom.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više