VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova lagana i osvježavajuća tortica idealna je za tople dane, posebno u sezoni jagoda. Najbolje ju je pripremiti ranije i ostaviti u hladnjaku barem 4-5 sati ili preko noći. Volite li nježne, voćne deserte, ovo je pravi izbor za vas.
Sastojci
Sasatojci za biskvit
-
2
jaja
-
mali prstohvat
soli
-
50 g
šećera
-
30 g
oštrog brašna
-
30 g
mljevenih badema
-
20 g
otopljenog Dukat maslaca
-
malo
voćnog likera
Sastojci za kremu
-
450 g
Dukatosa natur
-
15 g
bourbon vanilija šećera
-
150 g
šećera u prahu
-
naribana
korica limete
-
15 g
želatine
-
500 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
500 g
jagoda
-
PRIPREMA BISKVITA:
Dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice namastite i pospite s malo brašna. Pećnicu zagrijte na 200 °C
-
Bjelanjke malo posolite i izmiksajte u snijeg uz postupno dodavanje 25 g šećera.
-
Žumanjke i preostalih 25 g šećera pjenjačom miješajte dok ne posvijetle. Žumanjcima dodajte snijeg od bjelanjaka lagano, ručno miješajući.
-
Pomiješajte brašno s mljevenim bademima pa u smjesu od jaja lagano lopaticom naizmjence umiješajte smjesu od brašna i otopljeni Dukat maslac.
-
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 10-ak minuta na 200 °C.
-
Pečeni biskvit ohladite i poškropite s malo voćnog likera ili mlijekom.
-
PRIPREMA KREME:
Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 10 minuta da nabubri.
-
U posudu s Dukatosom dodajte naribanu koricu limete, vanilin šećer i šećer u prahu pa kratko izmiksajte.
-
Želatinu otopite u malo Brzo & Fino vrhnja za šlag pa brzo umiješajte u kremu od Dukatosa te na kraju dodajte preostalo tučeno vrhnje.
-
Jagode operite, očistite i narežite na veće komade. Dio jagoda rasporedite po biskvitu, a preostalim narezanim jagodama obložite kalup tako da prerezani dio bude što priljubljeniji kalupu. Preko jagoda nanesite kremu i poravnajte špatulom. Stavite u hladnjak i ostavite da se hladi najmanje 4-5 sati ili tijekom noći.
-
Ohlađenu tortu ukrasite šlagom i jestivim cvijećem te po želji pospite kokosovim brašnom.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više