VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Batat ili slatki krumpir najčešće viđamo u slanim kombinacijama. Slatkom okusu batata ipak smo dodali još malo šećera i sve izbalansirali osvježavajućim Dukat čvrstim jogurtom koji je zvijezda ovog recepta.
Sastojci
-
2
veća ljubičasta batata (ispečena i očišćena masa bi trebala biti 500 g)
-
250 g
tamnog keksa
-
100 g
Dukat maslaca
-
140 g
šećera
-
600 g
Galbani ricotte
-
1
mahuna vanilije
-
4
jaja
-
2
Dukat čvrsta jogurta (400 g)
-
50 g
glatkog brašna
-
po želji
sezonsko voće
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag (za posluživanje)
KULINARSKI SAVJET: Ljubičasta verzija batata, koja je nova na našim tržnicama, posebno je aromatična, no tortu možete pripremiti i s narančastim batatom.
-
Batate dobro operite i izbodite vilicom. Pecite ih jedan sat u pećnici zagrijanoj na 190 °C. Kada su pečeni, mekani su i vilica kroz njih lako prolazi.
-
Kekse usitnite i pomiješajte s rastopljenim Dukat maslacem. Dobro ih utisnite u kalup i pecite 10 minuta na 190 °C.
-
Ispečeni batat otvorite i žlicom izvadite pečeno meso. Trebali biste dobiti oko 500 g čistog batata. Stavite ga u posudu i usitnite štapnim mikserom.
-
Rastvorite mahunu vanilije i nožem ostružite sadržaj mahune te ga dodajte batatu zajedno sa šećerom i Galbani ricottom. Sve zajedno miješajte mikserom da se sjedini. Potom dodajte jedno po jedno jaje.
-
Kada je smjesa dobro povezana dodajte Dukat čvrsti jogurt i 40 g brašna i kratko izmiješajte. Smjesu možete pripremiti i u multipraktiku, dodajući sastojke po navedenom redoslijedu.
-
Smjesu ulijte u pripremljeni kalup s podlogom od keksa i pecite 1 sat na 160 °C. U pećnicu smjestite i vatrostalnu posudu s vodom koja će isparavati tijekom pečenja.
-
Kada je torta gotova sredina bi još trebala biti blago drhtava. Ostavite da se hladi u ugašenoj pećnici, a potom i najmanje par sati u hladnjaku.
-
Ohlađenu tortu ukrasite sezonskim voćem po želji te servirajte uz Brzo & Fino tučeno vrhnje za šlag.
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više