VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Batat ili slatki krumpir najčešće viđamo u slanim kombinacijama. Slatkom okusu batata ipak smo dodali još malo šećera i sve izbalansirali osvježavajućim Dukat čvrstim jogurtom koji je zvijezda ovog recepta.
Sastojci
-
2
veća ljubičasta batata (ispečena i očišćena masa bi trebala biti 500 g)
-
250 g
tamnog keksa
-
100 g
Dukat maslaca
-
140 g
šećera
-
600 g
Galbani ricotte
-
1
mahuna vanilije
-
4
jaja
-
2
Dukat čvrsta jogurta (400 g)
-
50 g
glatkog brašna
-
po želji
sezonsko voće
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag (za posluživanje)
KULINARSKI SAVJET: Ljubičasta verzija batata, koja je nova na našim tržnicama, posebno je aromatična, no tortu možete pripremiti i s narančastim batatom.
-
Batate dobro operite i izbodite vilicom. Pecite ih jedan sat u pećnici zagrijanoj na 190 °C. Kada su pečeni, mekani su i vilica kroz njih lako prolazi.
-
Kekse usitnite i pomiješajte s rastopljenim Dukat maslacem. Dobro ih utisnite u kalup i pecite 10 minuta na 190 °C.
-
Ispečeni batat otvorite i žlicom izvadite pečeno meso. Trebali biste dobiti oko 500 g čistog batata. Stavite ga u posudu i usitnite štapnim mikserom.
-
Rastvorite mahunu vanilije i nožem ostružite sadržaj mahune te ga dodajte batatu zajedno sa šećerom i Galbani ricottom. Sve zajedno miješajte mikserom da se sjedini. Potom dodajte jedno po jedno jaje.
-
Kada je smjesa dobro povezana dodajte Dukat čvrsti jogurt i 40 g brašna i kratko izmiješajte. Smjesu možete pripremiti i u multipraktiku, dodajući sastojke po navedenom redoslijedu.
-
Smjesu ulijte u pripremljeni kalup s podlogom od keksa i pecite 1 sat na 160 °C. U pećnicu smjestite i vatrostalnu posudu s vodom koja će isparavati tijekom pečenja.
-
Kada je torta gotova sredina bi još trebala biti blago drhtava. Ostavite da se hladi u ugašenoj pećnici, a potom i najmanje par sati u hladnjaku.
-
Ohlađenu tortu ukrasite sezonskim voćem po želji te servirajte uz Brzo & Fino tučeno vrhnje za šlag.
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više