VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ime je dobila po engleskoj kraljici kojoj je bila najdraži desert, a u raznim izvedbama je stvarno kraljevska, savršena u svojoj jednostavnosti.
Sastojci
Biskvit:
-
200 g
Dukat maslaca
-
150 g
sitnog kristal šećera
-
200 g
glatkog brašna
-
4
jaja
-
1 mala žlica
praška za pecivo
-
2 velika žlice
Dukat mlijeka
-
1 stabiljka
vanilije
Krema:
-
400 g
Dukatos grčkog tipa jogurta
-
400 g
bijele čokolade
-
2
korice nešpricanih naranča
Preljev za biskvit:
-
2
sok naranče
-
2 velike žlice
šećera
-
300 g
džema od brusnice
Kod nas prigodno spaja zimske okuse naranči i brusnica uz veliku pomoć Dukatos grčkog tipa jogurta koji se savršeno sljubljuje s bijelom čokoladom.
-
Za biskvit tucite maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, te na kraju sve ostale sastojke. Miksajte dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Pećnicu zagrijte na 175 °C, kalup promjena 20 cm obložite papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta ili dok štapić kojim ste probavali biskvit ne ostane čist. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi. Kada je hladan prerežite ga popola.
-
Sok dvije naranče prokuhajte sa šećerom na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Ostavite da se ohladi.
-
U međuvremenu napravite kremu: bijelu čokoladu otopite na pari uz stalno miješanje kako ne bi ostale grudice. Skinite ju s pare i ostavite da se prohladi, ali se ne smije ponovno stisnuti. Koricu naranče naribajte što sitnije možete te ju umiješajte u Dukatos. U to dodajte još i prohlađenu bijelu čokoladu. Ako je smjesa prerijetka pospremite ju u hladnjak da se malo stisne.
-
Donji dio biskvita poškropite polovicom prokuhanog narančinog soka, premažite džemom od brusnice pa slastičarskom špricom nanesite točkice kreme s Dukatosom preko džema. Poklopite drugim dijelom biskvita koji ste poškropili sokom, opet točkasto nanesite kremu i dekorirajte kandiranim ili suhim brusnicama. Hladite bar dva sata prije posluživanja.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više