VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ime je dobila po engleskoj kraljici kojoj je bila najdraži desert, a u raznim izvedbama je stvarno kraljevska, savršena u svojoj jednostavnosti.
Sastojci
Biskvit:
-
200 g
Dukat maslaca
-
150 g
sitnog kristal šećera
-
200 g
glatkog brašna
-
4
jaja
-
1 mala žlica
praška za pecivo
-
2 velika žlice
Dukat mlijeka
-
1 stabiljka
vanilije
Krema:
-
400 g
Dukatos grčkog tipa jogurta
-
400 g
bijele čokolade
-
2
korice nešpricanih naranča
Preljev za biskvit:
-
2
sok naranče
-
2 velike žlice
šećera
-
300 g
džema od brusnice
Kod nas prigodno spaja zimske okuse naranči i brusnica uz veliku pomoć Dukatos grčkog tipa jogurta koji se savršeno sljubljuje s bijelom čokoladom.
-
Za biskvit tucite maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, te na kraju sve ostale sastojke. Miksajte dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Pećnicu zagrijte na 175 °C, kalup promjena 20 cm obložite papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta ili dok štapić kojim ste probavali biskvit ne ostane čist. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi. Kada je hladan prerežite ga popola.
-
Sok dvije naranče prokuhajte sa šećerom na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Ostavite da se ohladi.
-
U međuvremenu napravite kremu: bijelu čokoladu otopite na pari uz stalno miješanje kako ne bi ostale grudice. Skinite ju s pare i ostavite da se prohladi, ali se ne smije ponovno stisnuti. Koricu naranče naribajte što sitnije možete te ju umiješajte u Dukatos. U to dodajte još i prohlađenu bijelu čokoladu. Ako je smjesa prerijetka pospremite ju u hladnjak da se malo stisne.
-
Donji dio biskvita poškropite polovicom prokuhanog narančinog soka, premažite džemom od brusnice pa slastičarskom špricom nanesite točkice kreme s Dukatosom preko džema. Poklopite drugim dijelom biskvita koji ste poškropili sokom, opet točkasto nanesite kremu i dekorirajte kandiranim ili suhim brusnicama. Hladite bar dva sata prije posluživanja.
Recept: Cup&Cake
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više