VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ime je dobila po engleskoj kraljici kojoj je bila najdraži desert, a u raznim izvedbama je stvarno kraljevska, savršena u svojoj jednostavnosti.
Sastojci
Biskvit:
-
200 g
Dukat maslaca
-
150 g
sitnog kristal šećera
-
200 g
glatkog brašna
-
4
jaja
-
1 mala žlica
praška za pecivo
-
2 velika žlice
Dukat mlijeka
-
1 stabiljka
vanilije
Krema:
-
400 g
Dukatos grčkog tipa jogurta
-
400 g
bijele čokolade
-
2
korice nešpricanih naranča
Preljev za biskvit:
-
2
sok naranče
-
2 velike žlice
šećera
-
300 g
džema od brusnice
Kod nas prigodno spaja zimske okuse naranči i brusnica uz veliku pomoć Dukatos grčkog tipa jogurta koji se savršeno sljubljuje s bijelom čokoladom.
-
Za biskvit tucite maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, te na kraju sve ostale sastojke. Miksajte dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Pećnicu zagrijte na 175 °C, kalup promjena 20 cm obložite papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta ili dok štapić kojim ste probavali biskvit ne ostane čist. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi. Kada je hladan prerežite ga popola.
-
Sok dvije naranče prokuhajte sa šećerom na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Ostavite da se ohladi.
-
U međuvremenu napravite kremu: bijelu čokoladu otopite na pari uz stalno miješanje kako ne bi ostale grudice. Skinite ju s pare i ostavite da se prohladi, ali se ne smije ponovno stisnuti. Koricu naranče naribajte što sitnije možete te ju umiješajte u Dukatos. U to dodajte još i prohlađenu bijelu čokoladu. Ako je smjesa prerijetka pospremite ju u hladnjak da se malo stisne.
-
Donji dio biskvita poškropite polovicom prokuhanog narančinog soka, premažite džemom od brusnice pa slastičarskom špricom nanesite točkice kreme s Dukatosom preko džema. Poklopite drugim dijelom biskvita koji ste poškropili sokom, opet točkasto nanesite kremu i dekorirajte kandiranim ili suhim brusnicama. Hladite bar dva sata prije posluživanja.
Recept: Cup&Cake
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više