VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jednostavan, sezonski, svjež i ukusan epiteti su koji opisuju ovaj topli kolač od jagoda i Stepka. Ne brinite što je sezona jagoda pri kraju jer je ovaj kolač savršena baza za sve ljetno voće.
Sastojci
-
225 g
brašna
-
1½ žličica
praška za pecivo
-
½ žličice
soli
-
85 g
Dukat maslaca (sobne temperature)
-
200 g
šećera
-
1
jaje
-
150 ml
Dukat Stepka
-
1 žličica
esencije vanilije
-
350 g
jagoda
-
Malo
šećera u prahu (za posipanje)
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tavu promjera 20 do 22 cm premažite maslacem. U receptu je korištena željezna tava, ali možete upotrijebiti i običan kalup.
-
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
U velikoj posudi ručnim mikserom miksajte maslac i šećer, 3 do 5 minuta. Dodajte jaje, mlaćenicu i esenciju vanilije te miksajte još minutu. Na kraju postupno dodajte brašno.
-
Smjesu stavite u pripremljeni kalup. Jagode operite i prepolovite te ih posložite po cijeloj površini smjese tako da je razrezani dio okrenut prema dolje.
-
Pecite kolač 10 minuta na 180 stupnjeva, zatim smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite još 50 do 60 minuta.
-
Pustite kolač da se malo ohladi, posipajte ga šećerom u prahu i još toplog servirajte sa sladoledom od vanilije.
Recept: Mali chef
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više