VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jednostavan, sezonski, svjež i ukusan epiteti su koji opisuju ovaj topli kolač od jagoda i Stepka. Ne brinite što je sezona jagoda pri kraju jer je ovaj kolač savršena baza za sve ljetno voće.
Sastojci
-
225 g
brašna
-
1½ žličica
praška za pecivo
-
½ žličice
soli
-
85 g
Dukat maslaca (sobne temperature)
-
200 g
šećera
-
1
jaje
-
150 ml
Dukat Stepka
-
1 žličica
esencije vanilije
-
350 g
jagoda
-
Malo
šećera u prahu (za posipanje)
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tavu promjera 20 do 22 cm premažite maslacem. U receptu je korištena željezna tava, ali možete upotrijebiti i običan kalup.
-
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
U velikoj posudi ručnim mikserom miksajte maslac i šećer, 3 do 5 minuta. Dodajte jaje, mlaćenicu i esenciju vanilije te miksajte još minutu. Na kraju postupno dodajte brašno.
-
Smjesu stavite u pripremljeni kalup. Jagode operite i prepolovite te ih posložite po cijeloj površini smjese tako da je razrezani dio okrenut prema dolje.
-
Pecite kolač 10 minuta na 180 stupnjeva, zatim smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite još 50 do 60 minuta.
-
Pustite kolač da se malo ohladi, posipajte ga šećerom u prahu i još toplog servirajte sa sladoledom od vanilije.
Recept: Mali chef
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više