VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jednostavan, sezonski, svjež i ukusan epiteti su koji opisuju ovaj topli kolač od jagoda i Stepka. Ne brinite što je sezona jagoda pri kraju jer je ovaj kolač savršena baza za sve ljetno voće.
Sastojci
-
225 g
brašna
-
1½ žličica
praška za pecivo
-
½ žličice
soli
-
85 g
Dukat maslaca (sobne temperature)
-
200 g
šećera
-
1
jaje
-
150 ml
Dukat Stepka
-
1 žličica
esencije vanilije
-
350 g
jagoda
-
Malo
šećera u prahu (za posipanje)
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tavu promjera 20 do 22 cm premažite maslacem. U receptu je korištena željezna tava, ali možete upotrijebiti i običan kalup.
-
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
U velikoj posudi ručnim mikserom miksajte maslac i šećer, 3 do 5 minuta. Dodajte jaje, mlaćenicu i esenciju vanilije te miksajte još minutu. Na kraju postupno dodajte brašno.
-
Smjesu stavite u pripremljeni kalup. Jagode operite i prepolovite te ih posložite po cijeloj površini smjese tako da je razrezani dio okrenut prema dolje.
-
Pecite kolač 10 minuta na 180 stupnjeva, zatim smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite još 50 do 60 minuta.
-
Pustite kolač da se malo ohladi, posipajte ga šećerom u prahu i još toplog servirajte sa sladoledom od vanilije.
Recept: Mali chef
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Saznaj više -
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više