VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jednostavan, sezonski, svjež i ukusan epiteti su koji opisuju ovaj topli kolač od jagoda i Stepka. Ne brinite što je sezona jagoda pri kraju jer je ovaj kolač savršena baza za sve ljetno voće.
Sastojci
-
225 g
brašna
-
1½ žličica
praška za pecivo
-
½ žličice
soli
-
85 g
Dukat maslaca (sobne temperature)
-
200 g
šećera
-
1
jaje
-
150 ml
Dukat Stepka
-
1 žličica
esencije vanilije
-
350 g
jagoda
-
Malo
šećera u prahu (za posipanje)
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tavu promjera 20 do 22 cm premažite maslacem. U receptu je korištena željezna tava, ali možete upotrijebiti i običan kalup.
-
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
U velikoj posudi ručnim mikserom miksajte maslac i šećer, 3 do 5 minuta. Dodajte jaje, mlaćenicu i esenciju vanilije te miksajte još minutu. Na kraju postupno dodajte brašno.
-
Smjesu stavite u pripremljeni kalup. Jagode operite i prepolovite te ih posložite po cijeloj površini smjese tako da je razrezani dio okrenut prema dolje.
-
Pecite kolač 10 minuta na 180 stupnjeva, zatim smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite još 50 do 60 minuta.
-
Pustite kolač da se malo ohladi, posipajte ga šećerom u prahu i još toplog servirajte sa sladoledom od vanilije.
Recept: Mali chef
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više