VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo
Tjestenina s tikvicama i topljenim sirom President Creme de Brie
Ljeto je idealno doba za brza i jednostavna jela, baš poput ove slasne tjestenine s tikvicama i topljenim sirom President Creme de Brie, s kojim ćete u manje od deset minuta napraviti fantastični kremozno-aromatični umak. Jer zašto bi se topljeni sir isključivo mazao na kruh?
Sastojci
Sastojci
-
250 g
tjestenine (penne ili fusilli)
-
125 g
sira President Creme de Brie
-
1
srednje velika tikvica (oko 300 g)
-
2 režnja
češnjaka
-
2 prstohvata
soli
-
2 žlice
maslinova ulja
-
Prstohvat
čili pahuljica
-
2- grančice
svježeg timijana
-
5-6 listova
svježeg bosiljka
-
Malo
Galbani grana padana
-
Tikvicu operite, posušite kuhinjskim ubrusom pa je naribajte na grubi dio ribeža.
-
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte režnjeve češnjaka prerezane po pola, čili pahuljice i timijan pa nakon jedne minute dodajte naribane tikvice. Pirjajte 6-7 minuta, potom posolite.
-
Izvadite češnjak pa dodajte topljeni sir President Creme de Brie i dobro promiješajte. Pustite da sve zajedno prokuha minutu-dvije.
-
Paralelno u dubokom loncu zakuhajte vodu, posolite pa ubacite tjesteninu te je skuhajte prema uputama na pakiranju.
-
Tjesteninu procijedite (ostavite 1 dcl vode od kuhanja) i dodajte u tavu s umakom, dodajte vodu od kuhanja i sve dobro protresite ili lagano promiješajte kuhačom. Ugasite vatru.
-
Tjesteninu poslužite u dubokim tanjurima, dodajte svježe listove bosiljka te posipajte ribanim grana padanom.
Recept: O slanom & slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više