VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo
Tjestenina s tikvicama i topljenim sirom President Creme de Brie
Ljeto je idealno doba za brza i jednostavna jela, baš poput ove slasne tjestenine s tikvicama i topljenim sirom President Creme de Brie, s kojim ćete u manje od deset minuta napraviti fantastični kremozno-aromatični umak. Jer zašto bi se topljeni sir isključivo mazao na kruh?
Sastojci
Sastojci
-
250 g
tjestenine (penne ili fusilli)
-
125 g
sira President Creme de Brie
-
1
srednje velika tikvica (oko 300 g)
-
2 režnja
češnjaka
-
2 prstohvata
soli
-
2 žlice
maslinova ulja
-
Prstohvat
čili pahuljica
-
2- grančice
svježeg timijana
-
5-6 listova
svježeg bosiljka
-
Malo
Galbani grana padana
-
Tikvicu operite, posušite kuhinjskim ubrusom pa je naribajte na grubi dio ribeža.
-
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte režnjeve češnjaka prerezane po pola, čili pahuljice i timijan pa nakon jedne minute dodajte naribane tikvice. Pirjajte 6-7 minuta, potom posolite.
-
Izvadite češnjak pa dodajte topljeni sir President Creme de Brie i dobro promiješajte. Pustite da sve zajedno prokuha minutu-dvije.
-
Paralelno u dubokom loncu zakuhajte vodu, posolite pa ubacite tjesteninu te je skuhajte prema uputama na pakiranju.
-
Tjesteninu procijedite (ostavite 1 dcl vode od kuhanja) i dodajte u tavu s umakom, dodajte vodu od kuhanja i sve dobro protresite ili lagano promiješajte kuhačom. Ugasite vatru.
-
Tjesteninu poslužite u dubokim tanjurima, dodajte svježe listove bosiljka te posipajte ribanim grana padanom.
Recept: O slanom & slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više