VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo
Tjestenina s tikvicama i topljenim sirom President Creme de Brie
Ljeto je idealno doba za brza i jednostavna jela, baš poput ove slasne tjestenine s tikvicama i topljenim sirom President Creme de Brie, s kojim ćete u manje od deset minuta napraviti fantastični kremozno-aromatični umak. Jer zašto bi se topljeni sir isključivo mazao na kruh?
Sastojci
Sastojci
-
250 g
tjestenine (penne ili fusilli)
-
125 g
sira President Creme de Brie
-
1
srednje velika tikvica (oko 300 g)
-
2 režnja
češnjaka
-
2 prstohvata
soli
-
2 žlice
maslinova ulja
-
Prstohvat
čili pahuljica
-
2- grančice
svježeg timijana
-
5-6 listova
svježeg bosiljka
-
Malo
Galbani grana padana
-
Tikvicu operite, posušite kuhinjskim ubrusom pa je naribajte na grubi dio ribeža.
-
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte režnjeve češnjaka prerezane po pola, čili pahuljice i timijan pa nakon jedne minute dodajte naribane tikvice. Pirjajte 6-7 minuta, potom posolite.
-
Izvadite češnjak pa dodajte topljeni sir President Creme de Brie i dobro promiješajte. Pustite da sve zajedno prokuha minutu-dvije.
-
Paralelno u dubokom loncu zakuhajte vodu, posolite pa ubacite tjesteninu te je skuhajte prema uputama na pakiranju.
-
Tjesteninu procijedite (ostavite 1 dcl vode od kuhanja) i dodajte u tavu s umakom, dodajte vodu od kuhanja i sve dobro protresite ili lagano promiješajte kuhačom. Ugasite vatru.
-
Tjesteninu poslužite u dubokim tanjurima, dodajte svježe listove bosiljka te posipajte ribanim grana padanom.
Recept: O slanom & slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više