VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo
Tjestenina s tikvicama i topljenim sirom President Creme de Brie
Ljeto je idealno doba za brza i jednostavna jela, baš poput ove slasne tjestenine s tikvicama i topljenim sirom President Creme de Brie, s kojim ćete u manje od deset minuta napraviti fantastični kremozno-aromatični umak. Jer zašto bi se topljeni sir isključivo mazao na kruh?
Sastojci
Sastojci
-
250 g
tjestenine (penne ili fusilli)
-
125 g
sira President Creme de Brie
-
1
srednje velika tikvica (oko 300 g)
-
2 režnja
češnjaka
-
2 prstohvata
soli
-
2 žlice
maslinova ulja
-
Prstohvat
čili pahuljica
-
2- grančice
svježeg timijana
-
5-6 listova
svježeg bosiljka
-
Malo
Galbani grana padana
-
Tikvicu operite, posušite kuhinjskim ubrusom pa je naribajte na grubi dio ribeža.
-
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte režnjeve češnjaka prerezane po pola, čili pahuljice i timijan pa nakon jedne minute dodajte naribane tikvice. Pirjajte 6-7 minuta, potom posolite.
-
Izvadite češnjak pa dodajte topljeni sir President Creme de Brie i dobro promiješajte. Pustite da sve zajedno prokuha minutu-dvije.
-
Paralelno u dubokom loncu zakuhajte vodu, posolite pa ubacite tjesteninu te je skuhajte prema uputama na pakiranju.
-
Tjesteninu procijedite (ostavite 1 dcl vode od kuhanja) i dodajte u tavu s umakom, dodajte vodu od kuhanja i sve dobro protresite ili lagano promiješajte kuhačom. Ugasite vatru.
-
Tjesteninu poslužite u dubokim tanjurima, dodajte svježe listove bosiljka te posipajte ribanim grana padanom.
Recept: O slanom & slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više