VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Tikvice punjene Salakisom i bulgurom
Isprobajte tikvice u ovoj novoj, drukčijoj kombinaciji – punjene bulgurom i Salakisom za pravu vegetarijansku gozbu.
Sastojci
-
2
veće tikvice (oko 200 g svaka)
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
50 g
bulgura
-
100 ml
bijelog vina
-
200 ml
povrtnog temeljca ili vode
-
1/2 žličice
soli
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
Po želji
papar
-
5-6
cherry rajčica
-
2 žlice
sjeckanih indijskih oraščića100 g
-
100 g
President Salakisa
-
Po želji
svježi bosiljak
-
Tikvice operite i narežite svaku na tri približno jednaka dijela. Svaki komad pažljivo izdubite kako biste dobili oblik cilindra.
-
Meso tikvica koje ste izdubili sitno nasjeckajte.
-
Luk narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.
-
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk.
-
Kad luk potpuno omekša, ubacite tikvice i češnjak. Dodajte sol i začine te nastavite sve pržiti uz stalno miješanje dok tikvice potpuno ne omekšaju i pretvore se u gustu kašu. Ako je potrebno, podlijte sve s malo toplog temeljca ili vode.
-
Bulgur isperite pod mlazom hladne vode, ocijedite ga i dodajte tikvicama.
-
Sve dobro promiješajte pa prelijte vinom.
-
Kad alkohol ispari, dodajte preostali temeljac i sve kuhajte na umjerenoj vatri dok ne postane gusto poput rižota.
-
Maknite s vatre i ostavite sa strane da se malo ohladi.
-
Rajčice narežite na polovice pa ih umiješajte u smjesu tikvica i bulgura, umiješajte i indijske oraščiće.
-
Na kraju umiješajte i President Salakis.
-
Ovom smjesom napunite izdubljene tikvice. Po želji na svaku stavite još komadić sira ili rajčice pa sve zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.
-
Pečeno odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više