VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Tikvice punjene Salakisom i bulgurom
Isprobajte tikvice u ovoj novoj, drukčijoj kombinaciji – punjene bulgurom i Salakisom za pravu vegetarijansku gozbu.
Sastojci
-
2
veće tikvice (oko 200 g svaka)
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
50 g
bulgura
-
100 ml
bijelog vina
-
200 ml
povrtnog temeljca ili vode
-
1/2 žličice
soli
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
Po želji
papar
-
5-6
cherry rajčica
-
2 žlice
sjeckanih indijskih oraščića100 g
-
100 g
President Salakisa
-
Po želji
svježi bosiljak
-
Tikvice operite i narežite svaku na tri približno jednaka dijela. Svaki komad pažljivo izdubite kako biste dobili oblik cilindra.
-
Meso tikvica koje ste izdubili sitno nasjeckajte.
-
Luk narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.
-
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk.
-
Kad luk potpuno omekša, ubacite tikvice i češnjak. Dodajte sol i začine te nastavite sve pržiti uz stalno miješanje dok tikvice potpuno ne omekšaju i pretvore se u gustu kašu. Ako je potrebno, podlijte sve s malo toplog temeljca ili vode.
-
Bulgur isperite pod mlazom hladne vode, ocijedite ga i dodajte tikvicama.
-
Sve dobro promiješajte pa prelijte vinom.
-
Kad alkohol ispari, dodajte preostali temeljac i sve kuhajte na umjerenoj vatri dok ne postane gusto poput rižota.
-
Maknite s vatre i ostavite sa strane da se malo ohladi.
-
Rajčice narežite na polovice pa ih umiješajte u smjesu tikvica i bulgura, umiješajte i indijske oraščiće.
-
Na kraju umiješajte i President Salakis.
-
Ovom smjesom napunite izdubljene tikvice. Po želji na svaku stavite još komadić sira ili rajčice pa sve zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.
-
Pečeno odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više