Isprobajte tikvice u ovoj novoj, drukčijoj kombinaciji – punjene bulgurom i Salakisom za pravu vegetarijansku gozbu.

Sastojci

  • 2
    veće tikvice (oko 200 g svaka)
  • 1 glavica
    luka
  • 1 režanj
    češnjaka
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 50 g
    bulgura
  • 100 ml
    bijelog vina
  • 200 ml
    povrtnog temeljca ili vode
  • 1/2 žličice
    soli
  • 1/2 žličice
    majčine dušice
  • Po želji
    papar
  • 5-6
    cherry rajčica
  • 2 žlice
    sjeckanih indijskih oraščića100 g
  • 100 g
    President Salakisa
  • Po želji
    svježi bosiljak

  • Tikvice operite i narežite svaku na tri približno jednaka dijela. Svaki komad pažljivo izdubite kako biste dobili oblik cilindra.

  • Meso tikvica koje ste izdubili sitno nasjeckajte.

  • Luk narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.

  • U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk.

  • Kad luk potpuno omekša, ubacite tikvice i češnjak. Dodajte sol i začine te nastavite sve pržiti uz stalno miješanje dok tikvice potpuno ne omekšaju i pretvore se u gustu kašu. Ako je potrebno, podlijte sve s malo toplog temeljca ili vode.

  • Bulgur isperite pod mlazom hladne vode, ocijedite ga i dodajte tikvicama.

  • Sve dobro promiješajte pa prelijte vinom.

  • Kad alkohol ispari, dodajte preostali temeljac i sve kuhajte na umjerenoj vatri dok ne postane gusto poput rižota.

  • Maknite s vatre i ostavite sa strane da se malo ohladi.

  • Rajčice narežite na polovice pa ih umiješajte u smjesu tikvica i bulgura, umiješajte i indijske oraščiće.

  • Na kraju umiješajte i President Salakis.

  • Ovom smjesom napunite izdubljene tikvice. Po želji na svaku stavite još komadić sira ili rajčice pa sve zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.

  • Pečeno odmah poslužite.