Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Tart s pancetom i bundevom

Bundeva je kraljica jeseni, a uz dodatak Brzo & Fino vrhnja za kuhanje i pancete pripremit ćete savršeni jesenski tart koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Unesite dašak jeseni u svoju kuhinju. 

Sastojci

Za prhko tijesto:
  • 190 g
    brašna
  • 120 g
    Dukat maslaca
  • 1
    žlica vrhnja
  • prstohvat
    soli
  • 40 ml
    hladne vode
Za nadjev:
  • 200 g
    pancete
  • 100 g
    Sirela goude
  • pola
    male hokaido bundeve (oko 500 g)
  • 3
    jaja
  • 200 ml
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 200 ml
    Dukat mlijeka
  • malo
    soli, papra i naribanog muškatnog oraščića
  • pola žličice
    đumbira u prahu

  • Zamijesite tijesto i ostavite pola sata na hladnom.

  • Bundevu ogulite i naribajte ili narežite tanko na listiće.

  • U tavi popržite sitno narezanu pancetu i kad se masnoća lagano otopi dodajte naribanu bundevu. Sve skupa prodinstajte dok listići bundeve ne omekšaju.

  • Tijesto razvaljajte i stavite u kalup za pite. Po njemu rasporedite nadjev.

  • Posebno pjenjačom izradite jaja s Brzo & Fino vrhnjem, Dukat mlijekom i naribanom Sirela goudom te začinima pa sve prelijte preko bundeve.

  • Pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 °C, odnosno dok ne porumeni.

Recept: Kruha i...