VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Bundeva je kraljica jeseni, a uz dodatak Brzo & Fino vrhnja za kuhanje i pancete pripremit ćete savršeni jesenski tart koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Unesite dašak jeseni u svoju kuhinju.
Sastojci
Za prhko tijesto:
-
190 g
brašna
-
120 g
Dukat maslaca
-
1
žlica vrhnja
-
prstohvat
soli
-
40 ml
hladne vode
Za nadjev:
-
200 g
pancete
-
100 g
Sirela goude
-
pola
male hokaido bundeve (oko 500 g)
-
3
jaja
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
200 ml
Dukat mlijeka
-
malo
soli, papra i naribanog muškatnog oraščića
-
pola žličice
đumbira u prahu
-
Zamijesite tijesto i ostavite pola sata na hladnom.
-
Bundevu ogulite i naribajte ili narežite tanko na listiće.
-
U tavi popržite sitno narezanu pancetu i kad se masnoća lagano otopi dodajte naribanu bundevu. Sve skupa prodinstajte dok listići bundeve ne omekšaju.
-
Tijesto razvaljajte i stavite u kalup za pite. Po njemu rasporedite nadjev.
-
Posebno pjenjačom izradite jaja s Brzo & Fino vrhnjem, Dukat mlijekom i naribanom Sirela goudom te začinima pa sve prelijte preko bundeve.
-
Pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 °C, odnosno dok ne porumeni.
Recept: Kruha i...
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Saznaj više -
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više