VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Tacosi s falafelom i kockicama Salakisa
Falafel su pržene okruglice od slanutka karakteristične za kuhinje Bliskog istoka. U ovom receptu stavili smo ih u meksičke tortilje i postigli pravu fuziju okusa u kojoj Mediteran susreće Novi svijet.
Sastojci
Za falafel
-
250 g
suhog slanutka
-
1 glavica
luka, sitno narezana
-
1 režanj
češnjaka, sitno narezan
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
1 žličica
dimljene paprike u prahu
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1 žličica
soli
-
1/2 žličice
kumina u prahu
-
Po želji
suncokretovo ulje za prženje
Za serviranje
-
10
malih kukuruznih tortilja
-
100 g
rikule
-
100 g
cherry rajčica, narezanih
-
3-4
masline, narezane
-
100 g
sira Salakis cubes
-
2 žlice
limunova soka
-
Slanutak namočite u hladnoj vodi i ostavite ga tako najmanje 10 sati.
-
Operite ga i dobro ocijedite.
-
Prebacite ga u blender ili sjeckalicu te ga sameljite što je sitnije moguće.
-
Dodajte luk, češnjak, peršin, papriku, sol, kumin i maslinovo ulje pa još jednom sve izmiješajte kako bi se sastojci povezali.
-
Smjesu ostavite u hladnjaku sat vremena da se malo stisne.
-
Od ohlađene smjese vlažnim dlanovima oblikujte kuglice – falafel.
-
U dubokoj tavi zagrijte suncokretovo ulje pa u njemu pržite pripremljene kuglice. Pržite ih po dvije minute sa svake strane da dobiju lijepu i ravnomjernu boju. Pržene kuglice izvadite iz ulja i dobro ih ocijedite na kuhinjskom ubrusu.
-
Tortilje lagano tostirajte na suhoj tavi.
-
Nadjenite svaku tortilju rikulom, na to stavile dvije kuglice falafela.
-
Dodajte rajčice, masline i kockice Salakisa, začinite limunovim sokom i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više