VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Sticky Date Pudding
U engleskom jeziku riječ pudding označava slatko jelo kojim se završava obrok. Zapravo, sve ono što bismo mi nazvali desertom. Upravo o takvom pudingu je i ovdje riječ – vrlo sočnom biskvitnom kolaču s datuljama i brzim karamel-umakom koji garantirano uspijeva svaki put.
Sastojci
Za kolač
-
280 g
svježih datulja, bez koštica
-
1 žličica
sode bikarbone
-
250 ml
kupuće vode
-
40 g
smeđeg šećera
-
80 g
Dukat maslaca
-
2
jaja
-
190 g
brašna
-
1 1/2 žličica
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
Za karamel-umak
-
200 g
smeđeg šećera
-
375 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1/2
mahune vanilije, ostrugane sjemenke
-
70 g
Dukat maslaca
-
Prstohvat
soli
-
Za kolač:
Datulje stavite u zdjelu, posipajte ih sodom bikarbonom pa prelijte kipućom vodom. Ostavite ih tako desetak minuta pa zgnječite gnječilicom za krumpir. Cilj je pretvoriti ih u gustu kašu.
U drugoj zdjeli pomiješajte maslac i šećer pa miksajte električnim mikserom dok ne postane kremasto.
Umiješajte jedno po jedno jaje.
Zatim umiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Dodajte sada kašu od datulja i nastavite miješati dok se svi sastojci dobro ne prožmu.
Sedam malih keramičkih posuda za pečenje nauljite i pobrašnite pa u njih razdijelite pripremljenu smjesu.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta ili dok ne polože test čačkalicom.
Pečeno izvadite iz pećnice pa svaki kolač nabodite desetak puta čačkalicom.
-
Za karamel-umak:
Sve sastojke pomiješajte u loncu debljeg dna pa zagrijavajte uz povremeno miješanje sve dok ne zakuha.
Kad zakuha, smanjite vatru i pustite da se umak krčka dvije minute.
Još jednom sve promiješajte i maknite s vatre.
Ovako pripremljenim umakom odmah prelijte pečene kolače od datulja i ostavite 10 minuta da se upije.
-
Serviranje:
Pažljivo preokrenite jedan po jedan kolač na desertni tanjur i poslužite s još umaka i tučenim vrhnjem za šlag.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više