VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Sticky Date Pudding
U engleskom jeziku riječ pudding označava slatko jelo kojim se završava obrok. Zapravo, sve ono što bismo mi nazvali desertom. Upravo o takvom pudingu je i ovdje riječ – vrlo sočnom biskvitnom kolaču s datuljama i brzim karamel-umakom koji garantirano uspijeva svaki put.
Sastojci
Za kolač
-
280 g
svježih datulja, bez koštica
-
1 žličica
sode bikarbone
-
250 ml
kupuće vode
-
40 g
smeđeg šećera
-
80 g
Dukat maslaca
-
2
jaja
-
190 g
brašna
-
1 1/2 žličica
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
Za karamel-umak
-
200 g
smeđeg šećera
-
375 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1/2
mahune vanilije, ostrugane sjemenke
-
70 g
Dukat maslaca
-
Prstohvat
soli
-
Za kolač:
Datulje stavite u zdjelu, posipajte ih sodom bikarbonom pa prelijte kipućom vodom. Ostavite ih tako desetak minuta pa zgnječite gnječilicom za krumpir. Cilj je pretvoriti ih u gustu kašu.
U drugoj zdjeli pomiješajte maslac i šećer pa miksajte električnim mikserom dok ne postane kremasto.
Umiješajte jedno po jedno jaje.
Zatim umiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Dodajte sada kašu od datulja i nastavite miješati dok se svi sastojci dobro ne prožmu.
Sedam malih keramičkih posuda za pečenje nauljite i pobrašnite pa u njih razdijelite pripremljenu smjesu.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta ili dok ne polože test čačkalicom.
Pečeno izvadite iz pećnice pa svaki kolač nabodite desetak puta čačkalicom.
-
Za karamel-umak:
Sve sastojke pomiješajte u loncu debljeg dna pa zagrijavajte uz povremeno miješanje sve dok ne zakuha.
Kad zakuha, smanjite vatru i pustite da se umak krčka dvije minute.
Još jednom sve promiješajte i maknite s vatre.
Ovako pripremljenim umakom odmah prelijte pečene kolače od datulja i ostavite 10 minuta da se upije.
-
Serviranje:
Pažljivo preokrenite jedan po jedan kolač na desertni tanjur i poslužite s još umaka i tučenim vrhnjem za šlag.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više