VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Sticky Date Pudding
U engleskom jeziku riječ pudding označava slatko jelo kojim se završava obrok. Zapravo, sve ono što bismo mi nazvali desertom. Upravo o takvom pudingu je i ovdje riječ – vrlo sočnom biskvitnom kolaču s datuljama i brzim karamel-umakom koji garantirano uspijeva svaki put.
Sastojci
Za kolač
-
280 g
svježih datulja, bez koštica
-
1 žličica
sode bikarbone
-
250 ml
kupuće vode
-
40 g
smeđeg šećera
-
80 g
Dukat maslaca
-
2
jaja
-
190 g
brašna
-
1 1/2 žličica
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
Za karamel-umak
-
200 g
smeđeg šećera
-
375 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1/2
mahune vanilije, ostrugane sjemenke
-
70 g
Dukat maslaca
-
Prstohvat
soli
-
Za kolač:
Datulje stavite u zdjelu, posipajte ih sodom bikarbonom pa prelijte kipućom vodom. Ostavite ih tako desetak minuta pa zgnječite gnječilicom za krumpir. Cilj je pretvoriti ih u gustu kašu.
U drugoj zdjeli pomiješajte maslac i šećer pa miksajte električnim mikserom dok ne postane kremasto.
Umiješajte jedno po jedno jaje.
Zatim umiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Dodajte sada kašu od datulja i nastavite miješati dok se svi sastojci dobro ne prožmu.
Sedam malih keramičkih posuda za pečenje nauljite i pobrašnite pa u njih razdijelite pripremljenu smjesu.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta ili dok ne polože test čačkalicom.
Pečeno izvadite iz pećnice pa svaki kolač nabodite desetak puta čačkalicom.
-
Za karamel-umak:
Sve sastojke pomiješajte u loncu debljeg dna pa zagrijavajte uz povremeno miješanje sve dok ne zakuha.
Kad zakuha, smanjite vatru i pustite da se umak krčka dvije minute.
Još jednom sve promiješajte i maknite s vatre.
Ovako pripremljenim umakom odmah prelijte pečene kolače od datulja i ostavite 10 minuta da se upije.
-
Serviranje:
Pažljivo preokrenite jedan po jedan kolač na desertni tanjur i poslužite s još umaka i tučenim vrhnjem za šlag.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više