VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Slani Salakis cheesecake
Omiljenu tortu od sira pripremili smo u slanoj verziji s kremastim Salakis namazom i puno ljetnog povrća. Moglo bi se reći da je ovo grčka salata zapakirana u tortu koja će biti idealno ljetno predjelo ili lagani međuobrok nakon dana provedenog na plaži.
Sastojci
Za podlogu
-
100 g
slanih krekera
-
50 g
Dukat maslaca, otopljenog
Za nadjev
-
600 g
Salakis sirnog namaza
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
2
jaja
-
10 g
naribanog sira (npr. President cheddara)
-
1/2 žličice
soli
-
1/2 žličice
svježe mljevenog papra
-
1/2 žličice
češnjaka u granulama
-
1/2 žličice
suhog bosiljka
Za posluživanje
-
1
krastavac salatar
-
5-6
cherry rajčica
-
5-6
kalamata maslina
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1/2
limuna - sok
-
Malo
soli
-
Malo
svježeg bosiljka
-
Za podlogu sameljite krekere pa im dodajte otopljeni maslac i sve dobro izmiješajte.
Dobivenu smjesu od krekera utisnite u kalup za tortu promjera 20 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. -
Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pečenu podlogu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi dok pripremate nadjev.
-
Za nadjev električnim mikserom miješajte Salakis sirni namaz i maslac, a kad omekša, dodajte jaja i nastavite miješati kako bi smjesa postala glatka i homogena.
-
Umiješajte naribani sir i sve preostale začine.
-
Ovako pripremljenu smjese izlijte na podlogu od krekera i sve pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 45 minuta. Pečenu tortu od sira izvadite iz pećnice i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
-
Za posluživanje krastavac narežite na kockice, rajčice na četvrtine, a masline na kolutiće. Sve pomiješajte i začinite maslinovim uljem, limunovim sokom i solju.
-
Ohlađenu tortu poslužite uz pripremljenu salatu i listiće svježeg bosiljka.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više