VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Slani Salakis cheesecake
Omiljenu tortu od sira pripremili smo u slanoj verziji s kremastim Salakis namazom i puno ljetnog povrća. Moglo bi se reći da je ovo grčka salata zapakirana u tortu koja će biti idealno ljetno predjelo ili lagani međuobrok nakon dana provedenog na plaži.
Sastojci
Za podlogu
-
100 g
slanih krekera
-
50 g
Dukat maslaca, otopljenog
Za nadjev
-
600 g
Salakis sirnog namaza
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
2
jaja
-
10 g
naribanog sira (npr. President cheddara)
-
1/2 žličice
soli
-
1/2 žličice
svježe mljevenog papra
-
1/2 žličice
češnjaka u granulama
-
1/2 žličice
suhog bosiljka
Za posluživanje
-
1
krastavac salatar
-
5-6
cherry rajčica
-
5-6
kalamata maslina
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1/2
limuna - sok
-
Malo
soli
-
Malo
svježeg bosiljka
-
Za podlogu sameljite krekere pa im dodajte otopljeni maslac i sve dobro izmiješajte.
Dobivenu smjesu od krekera utisnite u kalup za tortu promjera 20 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. -
Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pečenu podlogu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi dok pripremate nadjev.
-
Za nadjev električnim mikserom miješajte Salakis sirni namaz i maslac, a kad omekša, dodajte jaja i nastavite miješati kako bi smjesa postala glatka i homogena.
-
Umiješajte naribani sir i sve preostale začine.
-
Ovako pripremljenu smjese izlijte na podlogu od krekera i sve pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 45 minuta. Pečenu tortu od sira izvadite iz pećnice i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
-
Za posluživanje krastavac narežite na kockice, rajčice na četvrtine, a masline na kolutiće. Sve pomiješajte i začinite maslinovim uljem, limunovim sokom i solju.
-
Ohlađenu tortu poslužite uz pripremljenu salatu i listiće svježeg bosiljka.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više