Recept - Predjelo

Slani muffini s Podravcem

Slani muffini odlično su i brzo rješenje za dječje rođendane, druženja u prirodi ili tulume. Izvrsno će nadopuniti hladne plate, a za njihovu pripremu nećete morati niti uključiti mikser.

Sastojci

  • 150 g
    glatkog bijelog brašna
  • 50 g
    kukuruznog brašna
  • 1 ravna žličica
    soli
  • 6 g
    praška za pecivo
  • 100 g
    Sirela Podravca, naribanog
  • 1 žličica
    suhog bosiljka
  • 1/2 žličice
    suhe majčine dušice
  • 1/2 žličice
    češnjaka u granulama
  • 20 g
    tanko narezane pancete
  • 2
    jaja
  • 100 ml
    ulja
  • 200 g
    Brzo & Fino kiselog vrhnja

  • U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna pa dodajte sol, prašak za pecivo i začine.

  • Dodajte naribani sir i tanko narezanu pancetu te sve još jednom dobro promiješajte.

  • U drugoj zdjeli dobro pomiješajte jaja, ulje i kiselo vrhnje.

  • Dodajte smjesu od jaja suhim sastojcima pa sve sjedinite žlicom ili pjenjačom. Nemojte pretjerivati s miješanjem dovoljno je miješati samo toliko da se sastojci povežu.

  • Kalup za muffine obložite s 12 papirnatih košarica pa svaku košaricu napunite pripremljenom smjesom gotovo do vrha.

  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 25 minuta.

  • Pečene muffine odmah prebacite na rešetku i ostavite ih da se ohlade prije posluživanja.