VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Slani keksi s gorgonzolom
Mali, slani i lagano pikantni zalogaji koji će izvrsno nadopuniti svako druženje. Grickajte ih same ili poslužite uz omiljene namaze i paštete.
Sastojci
Za kekse
-
130 g
glatkog brašna
-
50 g
oraha, mljevenih
-
50 g
Sirela Ribanca, naribanog
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1 žličica
majčine dušice
-
1/2 žličice
soli
-
70 g
Dukat maslaca, narezanog na listiće
-
150 g
Galbani Gorgonzole cremoso
Za premazivanje
-
1 žlica
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
1 žlica
vode
-
1 - 2 žlice
maka u zrnu
-
U zdjeli pomiješajte brašno, orahe, Ribanac, prašak za pecivo, majčinu dušicu i sol.
-
Dodajte maslac i gorgonzolu pa sve prstima utrljajte kako biste dobili mrvičastu smjesu.
-
Prebacite smjesu na radnu plohu i zamijesite čvrsto, ali glatko tijesto. Formirajte ga u kuglu pa valjkom razvaljajte na debljinu od 3 – 4 mm.
-
Uz pomoć male modlice za kekse izrežite oblike - kekse po želji.
-
Izrezane kekse prebacite na lim obložen papirom za pečenje.
-
Kiselo vrhnje razrijedite s malo vode pa tom smjesom premažite kekse.
-
Na kraju ih posipajte makom u zrnu i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 13 – 15 minuta ili dok se ne zarumene.
-
Pečene kekse izvadite na rešetku i prije posluživanja ohladite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više