VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
U čemu je tajna najboljeg shortbreada? U najboljem maslacu naravno! Najpoznatiji škotski keks, slavan u cijelome svijetu može nastati i u vašoj kuhinji, a uz nekoliko dodataka se može pretvoriti u idealnu poslasticu uz fini čaj ili kavu, savršen za poslužiti gostima iza dobrog objeda.
Sastojci
-
300g
Dukat maslaca
-
140g
šećera u prahu
-
300g
brašna
-
140g
rižinog brašna
-
50g
sitno sjeckanih suhih višanja ili trešanja
-
50g
neslanih sjeckanih pistacija
-
50g
sjeckane bijele čokolade
-
1-2 velike žlice
hladne vode po potrebi
-
za posip
brusnice i pistacije
-
Mikserom izradite maslac i šećer da se povežu (ne pjenasto), u to dodajte malo soli, oba brašna i miješajte mikserom da se i ovi sastojci spoje. Ako se smjesa raspada na dodir dodajte žlicu hladne vode.
-
Na kraju umiješajte i sitno sjeckane pistacije, višnje i bijelu čokoladu.
-
Tijesto razvaljajte između dva lista papira za pečenje te iz njega režite vjenčiće.
-
Pospremite u hladnjak na minimalno sat vremena.
-
Pećnicu zagrijte na 175 °C i pecite vjenčiće oko 20 minuta.
-
Od šećera u prahu i malo mlijeka napravite šećernu glazuru, kistom premažite vjenčiće pa ih pospite s još pistacija i višanja.
Recept: Cup&Cake
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više