VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Semifreddo s jagodama i mascarponeom
Semifreddo je, kako mu i samo ime kaže, polusmrznuti kremasti desert, te je jedan od klasika talijanske kuhinje. Jednostavno ga je pripremiti jer sadrži samo nekoliko sastojaka, a u duhu proljeća ovaj smo obogatili jagodama.
Sastojci
Za umak od jagoda
-
250 g
svježih jagoda
-
2 žlice
šećera
-
1 žlica
balzamskog octa
Za semifreddo
-
4
žumanjka
-
1
vanilin šećer
-
100 g
šećera
-
250 g
Galbani mascarponea
-
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
5-6
jagoda narezanih na manje komadiće
Za ukrašavanje
-
Po želji
nekoliko svježih jagoda
-
Za umak:
Prvo pripremite umak tako da jagode očistite i narežete na manje komade.
Dodajte im šećer i balzamski ocat pa kuhajte nad umjerenom vatrom dok se sve ne pretvori u umak.
Umak prebacite u zdjelicu i ostavite da se ohladi. -
Za semifreddo:
U zdjeli pomiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer.
Kuhajte ovu mješavinu nad parom neprestano miješajući dok ne postane gusta poput pudinga, oko 10 minuta.
Maknite je s pare i odmah u nju umiješajte mascarpone.
Vrhnje za šlag mikserom izradite u čvrsti šlag pa i njega umiješajte u smjesu od jaja i mascarponea.
Na kraju umiješajte i svježe narezane jagode.
Pravokutni kalup obložite papirom za pečenje ili prozirnom folijom pa u njega ulijte polovicu smjese za semifreddo.
U nju dodajte polovicu kuhanog umaka od jagoda pa lagano sve promiješajte kako biste dobili mramorni efekt.
Prelijte sve preostalom smjesom za semifreddo, ponovno dodajte umak od jagoda, promiješajte pa stavite desert u zamrzivač i ostavite ga preko noći kako bi se dobro stisnuo.
Prije posluživanja semifreddo ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi pa ga tek onda pažljivo preokrenite iz kalupa na pladanj za posluživanje.
Ukrasite ga jagodama, narežite na kriške i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više