VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Semifreddo s jagodama i mascarponeom
Semifreddo je, kako mu i samo ime kaže, polusmrznuti kremasti desert, te je jedan od klasika talijanske kuhinje. Jednostavno ga je pripremiti jer sadrži samo nekoliko sastojaka, a u duhu proljeća ovaj smo obogatili jagodama.
Sastojci
Za umak od jagoda
-
250 g
svježih jagoda
-
2 žlice
šećera
-
1 žlica
balzamskog octa
Za semifreddo
-
4
žumanjka
-
1
vanilin šećer
-
100 g
šećera
-
250 g
Galbani mascarponea
-
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
5-6
jagoda narezanih na manje komadiće
Za ukrašavanje
-
Po želji
nekoliko svježih jagoda
-
Za umak:
Prvo pripremite umak tako da jagode očistite i narežete na manje komade.
Dodajte im šećer i balzamski ocat pa kuhajte nad umjerenom vatrom dok se sve ne pretvori u umak.
Umak prebacite u zdjelicu i ostavite da se ohladi. -
Za semifreddo:
U zdjeli pomiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer.
Kuhajte ovu mješavinu nad parom neprestano miješajući dok ne postane gusta poput pudinga, oko 10 minuta.
Maknite je s pare i odmah u nju umiješajte mascarpone.
Vrhnje za šlag mikserom izradite u čvrsti šlag pa i njega umiješajte u smjesu od jaja i mascarponea.
Na kraju umiješajte i svježe narezane jagode.
Pravokutni kalup obložite papirom za pečenje ili prozirnom folijom pa u njega ulijte polovicu smjese za semifreddo.
U nju dodajte polovicu kuhanog umaka od jagoda pa lagano sve promiješajte kako biste dobili mramorni efekt.
Prelijte sve preostalom smjesom za semifreddo, ponovno dodajte umak od jagoda, promiješajte pa stavite desert u zamrzivač i ostavite ga preko noći kako bi se dobro stisnuo.
Prije posluživanja semifreddo ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi pa ga tek onda pažljivo preokrenite iz kalupa na pladanj za posluživanje.
Ukrasite ga jagodama, narežite na kriške i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više