VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Rudarska greblica je staro jelo iz malog mjesta Rude pored Samobora koje se pripremalo za rudare još od 16. stoljeća. Ovom smo jelu dali novi okus dodatkom Galbani ricotte, a osim ricotteom, možete ga obogatiti orasima, špinatom ili blitvom. Iako se ovo jelo zove i "tenki kolač", ne priprema se slatko već slano.
Sastojci
-
500 g
glatkog brašna
-
1/2
svježeg kvasca
-
1 dl
mlakog Dukat mlijeka
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
1
žličica šećera
-
1 dl
mlake vode
-
malo
soli
-
250 g
President Zagrebačkog sira
-
250 g
Galbani ricotte
-
1
jaje
-
malo
soli
-
malo
Dukat maslaca za premaz
-
U toplo mlijeko namrvite kvasac, dodajte šećer i malo brašna te ostavite na toplom.
-
Pomiješajte kvasac, prosijano brašno, Brzo & Fino kiselo vrhnje i sol te dodajte mlake vode po potrebi. Zamijesite glatko mekano tijesto.
-
Ostavite tijesto pola sata na toplom da se digne te ga potom razvaljajte na veličinu dvostruko veću od kalupa u kojem ćete ga peći.
-
Tijesto stavite u namašćeni kalup.
-
Pripremite nadjev od President Zagrebačkog sira, Galbani ricotte, jaja i soli. Nadjev rasporedite po tijestu, a ostatak tijesta preklopite i savinite po rubovima kako nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja.
-
Tijesto izbodite vilicom i pecite 25 minuta na 200°C .
-
Nakon pečenja, greblicu premažite maslacem i poslužite.
Recept: Forking Croatia
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više