VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Rudarska greblica je staro jelo iz malog mjesta Rude pored Samobora koje se pripremalo za rudare još od 16. stoljeća. Ovom smo jelu dali novi okus dodatkom Galbani ricotte, a osim ricotteom, možete ga obogatiti orasima, špinatom ili blitvom. Iako se ovo jelo zove i "tenki kolač", ne priprema se slatko već slano.
Sastojci
-
500 g
glatkog brašna
-
1/2
svježeg kvasca
-
1 dl
mlakog Dukat mlijeka
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
1
žličica šećera
-
1 dl
mlake vode
-
malo
soli
-
250 g
President Zagrebačkog sira
-
250 g
Galbani ricotte
-
1
jaje
-
malo
soli
-
malo
Dukat maslaca za premaz
-
U toplo mlijeko namrvite kvasac, dodajte šećer i malo brašna te ostavite na toplom.
-
Pomiješajte kvasac, prosijano brašno, Brzo & Fino kiselo vrhnje i sol te dodajte mlake vode po potrebi. Zamijesite glatko mekano tijesto.
-
Ostavite tijesto pola sata na toplom da se digne te ga potom razvaljajte na veličinu dvostruko veću od kalupa u kojem ćete ga peći.
-
Tijesto stavite u namašćeni kalup.
-
Pripremite nadjev od President Zagrebačkog sira, Galbani ricotte, jaja i soli. Nadjev rasporedite po tijestu, a ostatak tijesta preklopite i savinite po rubovima kako nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja.
-
Tijesto izbodite vilicom i pecite 25 minuta na 200°C .
-
Nakon pečenja, greblicu premažite maslacem i poslužite.
Recept: Forking Croatia
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više