VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Ražnjići sa sirom za grill, tikvicama i patlidžanima
President sir za grill nanizali smo na štapiće, dodali mu kockice tikvica i patlidžana, sve ubacili na kratko u pećnicu - i dobili šarene i ukusne ražnjiće!
Sastojci
Za ražnjiće
-
180 g
President cheese steaka
-
1
manja tikvica
-
1
manji patlidžan
-
1 glavica
ljubičastog luka
-
1 žličica
timijana
-
1 žličica
dimljene paprike
-
Prstohvat
soli
-
1-2 žlice
maslinovog ulja
-
250 g
Dukatosa za pripremu jela
-
1
krastavac
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žličica
kopra, nasjeckanog
-
1/2
limuna - sok
-
Po želji
sol
-
Za umak:
Jogurt izlijte u zdjelicu.
Krastavac ogulite, prepolovite, odstranite mu koštice pa ga sitno naribajte.
Naribani krastavac rukama dobro ocijedite kako biste se riješili viška tekućine.
Krastavce dodajte jogurtu i dobro sve promiješajte.
Dodajte naribani češnjak, maslinovo ulje, kopar, limunov sok i sol pa sve još jednom dobro promiješajte. -
Za ražnjiće:
President sir za grill narežite na kockice.
Tikvicu i patlidžan operite pa i njih narežite na kockice približno iste veličine kao i sir.
Isto napravite i s ljubičastim lukom.
Na štapiće za ražnjiće nanižite kockice sira, tikvica, patlidžana i luka.
Složite sve na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Pripremljene ražnjiće posipajte timijanom, dimljenom paprikom i s malo soli.
Na kraju sve prelijte maslinovim uljem.
Ražnjiće pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
Ako želite, ovako pripremljene ražnjiće možete peći i na grill-tavi ili roštilju.
Pečene ražnjiće odmah poslužite uz umak od jogurta i salatu
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više