VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Punjene tikvice s President Mladim kajmakom i pancetom
Tikvice, bilo da su okrugle ili duguljaste, su idealno povrće za punjenje. Puniti ih možemo raznim nadjevima, od mesa, riže, raznog povrća do sireva. Kao jedan od aduta ovih punjenih tikvica su svakako President Mladi kajmak, nešto pancete, jaja i sira. Idealan ljetni obrok. Možete ih konzumirati tople, direktno iz pećnice, uz dodatnu žlicu kajmaka ili hladne uz dodatak tabasca ili umaka od jogurta.
Sastojci
-
4
tikvice (okrugle ili duguljaste srednje veličine)
-
100g
President Mladog kajmaka
-
50g
pancete
-
50g
tvrdog ribanog sira
-
1
jaje
-
3-4
velike žlice krušnih mrvica
-
2
veća režnja češnjaka
-
1
srednja glavica luka
-
2-3
velike žlice maslinovog ulja
-
prstohvat
soli, malo svježe mljevenog papra
-
par
listića dimljenog sira
-
nekoliko
grančica svježeg timijana
-
Operite tikvice, osušite ih pa im odrežite kapicu (ako koristite okrugle) ili ih prepolovite (ako koristite tikvice duguljastog oblika).
-
Izdubite ih, ali sačuvajte izdubljeno meso tikvice za nadjev, pa tako izdubljene stavite u vruću slanu vodu i prokuhajte 10 minuta. Ocijedite i ohladite.I
-
Izdubljeno meso tikvice usitnite nožem.
-
Luk nasjeckajte na sitno, a pancetu na kockice pa u tavi na maslinovom ulju prvo pirjajte luk dok ne postane staklast, dodajte mu pancetu i pirjajte dok se masnoća ne počne topiti, potom dodajte sitno sjeckani češnjak i nakon minute ustitnjeno meso tikvica. Posolite i popaprite te pirjajte dok ne ispari sva tekućina (oko 15 minuta). Kad je nadjev gotov, pustite ga da se skroz ohladi.
-
U hladni nadjev dodajte krušne mrvice, President Mladi kajmak, ribani sir i na kraju jedno jaje koje ste lagano ulupali vilicom te sve dobro izmješajte.
-
Napunite tikvice pripremljenim nadjevom, po vrhu natrgajte listiće dimljenog sira i dodajte par listića svježeg timijana.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30 minuta.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više