VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Punjene tikvice s President Mladim kajmakom i pancetom
Tikvice, bilo da su okrugle ili duguljaste, su idealno povrće za punjenje. Puniti ih možemo raznim nadjevima, od mesa, riže, raznog povrća do sireva. Kao jedan od aduta ovih punjenih tikvica su svakako President Mladi kajmak, nešto pancete, jaja i sira. Idealan ljetni obrok. Možete ih konzumirati tople, direktno iz pećnice, uz dodatnu žlicu kajmaka ili hladne uz dodatak tabasca ili umaka od jogurta.
Sastojci
-
4
tikvice (okrugle ili duguljaste srednje veličine)
-
100g
President Mladog kajmaka
-
50g
pancete
-
50g
tvrdog ribanog sira
-
1
jaje
-
3-4
velike žlice krušnih mrvica
-
2
veća režnja češnjaka
-
1
srednja glavica luka
-
2-3
velike žlice maslinovog ulja
-
prstohvat
soli, malo svježe mljevenog papra
-
par
listića dimljenog sira
-
nekoliko
grančica svježeg timijana
-
Operite tikvice, osušite ih pa im odrežite kapicu (ako koristite okrugle) ili ih prepolovite (ako koristite tikvice duguljastog oblika).
-
Izdubite ih, ali sačuvajte izdubljeno meso tikvice za nadjev, pa tako izdubljene stavite u vruću slanu vodu i prokuhajte 10 minuta. Ocijedite i ohladite.I
-
Izdubljeno meso tikvice usitnite nožem.
-
Luk nasjeckajte na sitno, a pancetu na kockice pa u tavi na maslinovom ulju prvo pirjajte luk dok ne postane staklast, dodajte mu pancetu i pirjajte dok se masnoća ne počne topiti, potom dodajte sitno sjeckani češnjak i nakon minute ustitnjeno meso tikvica. Posolite i popaprite te pirjajte dok ne ispari sva tekućina (oko 15 minuta). Kad je nadjev gotov, pustite ga da se skroz ohladi.
-
U hladni nadjev dodajte krušne mrvice, President Mladi kajmak, ribani sir i na kraju jedno jaje koje ste lagano ulupali vilicom te sve dobro izmješajte.
-
Napunite tikvice pripremljenim nadjevom, po vrhu natrgajte listiće dimljenog sira i dodajte par listića svježeg timijana.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30 minuta.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više