VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Punjene tikvice s President Mladim kajmakom i pancetom
Tikvice, bilo da su okrugle ili duguljaste, su idealno povrće za punjenje. Puniti ih možemo raznim nadjevima, od mesa, riže, raznog povrća do sireva. Kao jedan od aduta ovih punjenih tikvica su svakako President Mladi kajmak, nešto pancete, jaja i sira. Idealan ljetni obrok. Možete ih konzumirati tople, direktno iz pećnice, uz dodatnu žlicu kajmaka ili hladne uz dodatak tabasca ili umaka od jogurta.
Sastojci
-
4
tikvice (okrugle ili duguljaste srednje veličine)
-
100g
President Mladog kajmaka
-
50g
pancete
-
50g
tvrdog ribanog sira
-
1
jaje
-
3-4
velike žlice krušnih mrvica
-
2
veća režnja češnjaka
-
1
srednja glavica luka
-
2-3
velike žlice maslinovog ulja
-
prstohvat
soli, malo svježe mljevenog papra
-
par
listića dimljenog sira
-
nekoliko
grančica svježeg timijana
-
Operite tikvice, osušite ih pa im odrežite kapicu (ako koristite okrugle) ili ih prepolovite (ako koristite tikvice duguljastog oblika).
-
Izdubite ih, ali sačuvajte izdubljeno meso tikvice za nadjev, pa tako izdubljene stavite u vruću slanu vodu i prokuhajte 10 minuta. Ocijedite i ohladite.I
-
Izdubljeno meso tikvice usitnite nožem.
-
Luk nasjeckajte na sitno, a pancetu na kockice pa u tavi na maslinovom ulju prvo pirjajte luk dok ne postane staklast, dodajte mu pancetu i pirjajte dok se masnoća ne počne topiti, potom dodajte sitno sjeckani češnjak i nakon minute ustitnjeno meso tikvica. Posolite i popaprite te pirjajte dok ne ispari sva tekućina (oko 15 minuta). Kad je nadjev gotov, pustite ga da se skroz ohladi.
-
U hladni nadjev dodajte krušne mrvice, President Mladi kajmak, ribani sir i na kraju jedno jaje koje ste lagano ulupali vilicom te sve dobro izmješajte.
-
Napunite tikvice pripremljenim nadjevom, po vrhu natrgajte listiće dimljenog sira i dodajte par listića svježeg timijana.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30 minuta.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Saznaj više -
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više