VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Postoje neka jela koja su nerijetko bolja od originala i koja nastaju od ostataka koji se oplemenjuju odabranim dodacima. Dok se kod nas stari kruh u kulinarstvu koristi na druge načine, Englezi će ga pretvoriti u desert i tamo su ovakvi pudinzi ustoličeni poput kraljice u svim slastičarnicama i kućanstvima. Pojačane arome vanilije, naranče i limuna, uz dodatak nekog suhog voća i likera, a sve zarobljeno u gustoj žutoj kremi obogaćenoj Brzo & Fino vrhnjem za šlag - s ovim desertom će vama postati jasno kako puding nije utješna slastica već kako nekada treba „odigrati na Engleze“.
Sastojci
Sastojci:
-
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
400 g
pince (ili nekog drugog slatkog kruha nalik na brioche)
-
200 ml
Dukat mlijeka
-
150 g
Dukat maslaca
-
3
jaja
-
1
čašica likera od višnje (ili nekog drugog likera)
-
5 žlica
šećera
-
1
mahuna vanilije
-
1-2 limuna
svježe ribana korica
-
2 naranče
svježe ribana korica
-
50 g
sušenih brusnica (ili drugog sušenog voća)
Za posluživanje:
-
po želji
sladoled ili dobro ohlađeno tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag
-
Pincu ili neki drugi slatki kruh ili mliječno pecivo izrežite na kockice i stavite u zdjelu.
-
U dubljoj zdjeli dobro izmiješajte jaja, Brzo & Fino vrhnje za šlag i Dukat mlijeko. Dodajte šećer, ribane korice agruma, liker i sjemenke mahune vanilije.
-
S otprilike 2/3 pripremljene smjese prelijte izrezane kockice kruha i ostavite da se dobro natopi. Ostatak smjese ostavite sa strane jer ćete nju dodavati u kalupe. U međuvremenu manje kalupe ili jedan veći premažite Dukat maslacem.
-
Natopljenu pincu rasporedite po dnu kalupa (kockice nemojte utiskivati u kalup kako bi ostalo prostora koji će popuniti ostatak smjese koja će se pretvoriti u puding), dodajte malo Dukat maslaca izrezanog na kockice i grubo usitnjenih brusnica, te još pince do vrha kalupa. Po tako pripremljenoj pinci dolijte ostatka smjese, onog u kojem se nije namakala pinca, skoro do vrha. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, a na vrh svakog pripremljenog „pudinga“ dodajte natrgane komadiće maslaca.
-
Male kalupe složite u dublju tepsiju, u nju ulijte vode do 2/3 visine kalupa i pecite na 170 °C oko 50 minuta, odnosno dok smjesa nije postala pudingasta. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi i oprezno izvadite iz vodene kupelji.
-
Najbolje poslužite još mlako i po želji posipajte šećerom u prahu. Za potpuni užitak poslužite uz dodatak sladoleda ili dobro ohlađenog tučenog Brzo & Fino vrhnja za šlag.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više