VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Postoje neka jela koja su nerijetko bolja od originala i koja nastaju od ostataka koji se oplemenjuju odabranim dodacima. Dok se kod nas stari kruh u kulinarstvu koristi na druge načine, Englezi će ga pretvoriti u desert i tamo su ovakvi pudinzi ustoličeni poput kraljice u svim slastičarnicama i kućanstvima. Pojačane arome vanilije, naranče i limuna, uz dodatak nekog suhog voća i likera, a sve zarobljeno u gustoj žutoj kremi obogaćenoj Brzo & Fino vrhnjem za šlag - s ovim desertom će vama postati jasno kako puding nije utješna slastica već kako nekada treba „odigrati na Engleze“.
Sastojci
Sastojci:
-
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
400 g
pince (ili nekog drugog slatkog kruha nalik na brioche)
-
200 ml
Dukat mlijeka
-
150 g
Dukat maslaca
-
3
jaja
-
1
čašica likera od višnje (ili nekog drugog likera)
-
5 žlica
šećera
-
1
mahuna vanilije
-
1-2 limuna
svježe ribana korica
-
2 naranče
svježe ribana korica
-
50 g
sušenih brusnica (ili drugog sušenog voća)
Za posluživanje:
-
po želji
sladoled ili dobro ohlađeno tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag
-
Pincu ili neki drugi slatki kruh ili mliječno pecivo izrežite na kockice i stavite u zdjelu.
-
U dubljoj zdjeli dobro izmiješajte jaja, Brzo & Fino vrhnje za šlag i Dukat mlijeko. Dodajte šećer, ribane korice agruma, liker i sjemenke mahune vanilije.
-
S otprilike 2/3 pripremljene smjese prelijte izrezane kockice kruha i ostavite da se dobro natopi. Ostatak smjese ostavite sa strane jer ćete nju dodavati u kalupe. U međuvremenu manje kalupe ili jedan veći premažite Dukat maslacem.
-
Natopljenu pincu rasporedite po dnu kalupa (kockice nemojte utiskivati u kalup kako bi ostalo prostora koji će popuniti ostatak smjese koja će se pretvoriti u puding), dodajte malo Dukat maslaca izrezanog na kockice i grubo usitnjenih brusnica, te još pince do vrha kalupa. Po tako pripremljenoj pinci dolijte ostatka smjese, onog u kojem se nije namakala pinca, skoro do vrha. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, a na vrh svakog pripremljenog „pudinga“ dodajte natrgane komadiće maslaca.
-
Male kalupe složite u dublju tepsiju, u nju ulijte vode do 2/3 visine kalupa i pecite na 170 °C oko 50 minuta, odnosno dok smjesa nije postala pudingasta. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi i oprezno izvadite iz vodene kupelji.
-
Najbolje poslužite još mlako i po želji posipajte šećerom u prahu. Za potpuni užitak poslužite uz dodatak sladoleda ili dobro ohlađenog tučenog Brzo & Fino vrhnja za šlag.
Recept: Mile Butorac
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više