VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Postoje neka jela koja su nerijetko bolja od originala i koja nastaju od ostataka koji se oplemenjuju odabranim dodacima. Dok se kod nas stari kruh u kulinarstvu koristi na druge načine, Englezi će ga pretvoriti u desert i tamo su ovakvi pudinzi ustoličeni poput kraljice u svim slastičarnicama i kućanstvima. Pojačane arome vanilije, naranče i limuna, uz dodatak nekog suhog voća i likera, a sve zarobljeno u gustoj žutoj kremi obogaćenoj Brzo & Fino vrhnjem za šlag - s ovim desertom će vama postati jasno kako puding nije utješna slastica već kako nekada treba „odigrati na Engleze“.
Sastojci
Sastojci:
-
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
400 g
pince (ili nekog drugog slatkog kruha nalik na brioche)
-
200 ml
Dukat mlijeka
-
150 g
Dukat maslaca
-
3
jaja
-
1
čašica likera od višnje (ili nekog drugog likera)
-
5 žlica
šećera
-
1
mahuna vanilije
-
1-2 limuna
svježe ribana korica
-
2 naranče
svježe ribana korica
-
50 g
sušenih brusnica (ili drugog sušenog voća)
Za posluživanje:
-
po želji
sladoled ili dobro ohlađeno tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag
-
Pincu ili neki drugi slatki kruh ili mliječno pecivo izrežite na kockice i stavite u zdjelu.
-
U dubljoj zdjeli dobro izmiješajte jaja, Brzo & Fino vrhnje za šlag i Dukat mlijeko. Dodajte šećer, ribane korice agruma, liker i sjemenke mahune vanilije.
-
S otprilike 2/3 pripremljene smjese prelijte izrezane kockice kruha i ostavite da se dobro natopi. Ostatak smjese ostavite sa strane jer ćete nju dodavati u kalupe. U međuvremenu manje kalupe ili jedan veći premažite Dukat maslacem.
-
Natopljenu pincu rasporedite po dnu kalupa (kockice nemojte utiskivati u kalup kako bi ostalo prostora koji će popuniti ostatak smjese koja će se pretvoriti u puding), dodajte malo Dukat maslaca izrezanog na kockice i grubo usitnjenih brusnica, te još pince do vrha kalupa. Po tako pripremljenoj pinci dolijte ostatka smjese, onog u kojem se nije namakala pinca, skoro do vrha. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, a na vrh svakog pripremljenog „pudinga“ dodajte natrgane komadiće maslaca.
-
Male kalupe složite u dublju tepsiju, u nju ulijte vode do 2/3 visine kalupa i pecite na 170 °C oko 50 minuta, odnosno dok smjesa nije postala pudingasta. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi i oprezno izvadite iz vodene kupelji.
-
Najbolje poslužite još mlako i po želji posipajte šećerom u prahu. Za potpuni užitak poslužite uz dodatak sladoleda ili dobro ohlađenog tučenog Brzo & Fino vrhnja za šlag.
Recept: Mile Butorac
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više