VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Prosoto s povrćem, piletinom i laganim vrhnjem
Proso je žitarica sitnog okruglog zrna koja se u prehrani koristi od davnina. Ne sadržava gluten i može se pripremati na bezbroj načina, mljeti u brašno ili kuhati kao rižoto, odnosno prosoto. Kako bi bio kremast, a istovremeno lagan, prosotu na kraju kuhanja dodajte malo Brzo & Fino laganog vrhnja za kuhanje.
Sastojci
-
200 g
pilećeg filea
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 glavica
luka, narezanog
-
1 režanj
češnjaka, nasjeckanog
-
2 srednje
mrkve, narezane na kockice
-
200 g
graška
-
125 g
prosa
-
400 ml
pilećeg temeljca
-
1 žličica
timijana
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
200 ml
Brzo & Fino laganog vrhnja za kuhanje
-
Po želji
ribani tvrdi sir
-
Pileći file narežite na kockice veličine zalogaja.
-
U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu prepržite pripremljenu piletinu. Pržite je nekoliko minuta sa svake strane da dobije zlatnu boju.
-
Izvadite piletinu i ostavite je sa strane pa u tavu ubacite narezani luk. Pržite ga 3 – 4 minute neprestano miješajući dok potpuno ne omekša.
-
Zatim dodajte češnjak, mrkvu i grašak te sve nastavite pržiti neprestano miješajući.
-
Nakon toga dodajte proso i vratite piletinu koju ste ostavili sa strane. Sve dobro promiješajte pa prelijte pilećim temeljcem.
-
Začinite timijanom, solju i paprom, smanjite vatru i lagano krčkajte dok tekućina ne ispari.
-
Na kraju umiješajte lagano vrhnje za kuhanje, maknite tavu s vatre pa je ostavite poklopljenu desetak minuta da se okusi u njoj prožmu.
-
Jelo po želji poslužite posipano ribanim sirom.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više