VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Prosoto s povrćem, piletinom i laganim vrhnjem
Proso je žitarica sitnog okruglog zrna koja se u prehrani koristi od davnina. Ne sadržava gluten i može se pripremati na bezbroj načina, mljeti u brašno ili kuhati kao rižoto, odnosno prosoto. Kako bi bio kremast, a istovremeno lagan, prosotu na kraju kuhanja dodajte malo Brzo & Fino laganog vrhnja za kuhanje.
Sastojci
-
200 g
pilećeg filea
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 glavica
luka, narezanog
-
1 režanj
češnjaka, nasjeckanog
-
2 srednje
mrkve, narezane na kockice
-
200 g
graška
-
125 g
prosa
-
400 ml
pilećeg temeljca
-
1 žličica
timijana
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
200 ml
Brzo & Fino laganog vrhnja za kuhanje
-
Po želji
ribani tvrdi sir
-
Pileći file narežite na kockice veličine zalogaja.
-
U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu prepržite pripremljenu piletinu. Pržite je nekoliko minuta sa svake strane da dobije zlatnu boju.
-
Izvadite piletinu i ostavite je sa strane pa u tavu ubacite narezani luk. Pržite ga 3 – 4 minute neprestano miješajući dok potpuno ne omekša.
-
Zatim dodajte češnjak, mrkvu i grašak te sve nastavite pržiti neprestano miješajući.
-
Nakon toga dodajte proso i vratite piletinu koju ste ostavili sa strane. Sve dobro promiješajte pa prelijte pilećim temeljcem.
-
Začinite timijanom, solju i paprom, smanjite vatru i lagano krčkajte dok tekućina ne ispari.
-
Na kraju umiješajte lagano vrhnje za kuhanje, maknite tavu s vatre pa je ostavite poklopljenu desetak minuta da se okusi u njoj prožmu.
-
Jelo po želji poslužite posipano ribanim sirom.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više