VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Prosoto s povrćem, piletinom i laganim vrhnjem
Proso je žitarica sitnog okruglog zrna koja se u prehrani koristi od davnina. Ne sadržava gluten i može se pripremati na bezbroj načina, mljeti u brašno ili kuhati kao rižoto, odnosno prosoto. Kako bi bio kremast, a istovremeno lagan, prosotu na kraju kuhanja dodajte malo Brzo & Fino laganog vrhnja za kuhanje.
Sastojci
-
200 g
pilećeg filea
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 glavica
luka, narezanog
-
1 režanj
češnjaka, nasjeckanog
-
2 srednje
mrkve, narezane na kockice
-
200 g
graška
-
125 g
prosa
-
400 ml
pilećeg temeljca
-
1 žličica
timijana
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
200 ml
Brzo & Fino laganog vrhnja za kuhanje
-
Po želji
ribani tvrdi sir
-
Pileći file narežite na kockice veličine zalogaja.
-
U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu prepržite pripremljenu piletinu. Pržite je nekoliko minuta sa svake strane da dobije zlatnu boju.
-
Izvadite piletinu i ostavite je sa strane pa u tavu ubacite narezani luk. Pržite ga 3 – 4 minute neprestano miješajući dok potpuno ne omekša.
-
Zatim dodajte češnjak, mrkvu i grašak te sve nastavite pržiti neprestano miješajući.
-
Nakon toga dodajte proso i vratite piletinu koju ste ostavili sa strane. Sve dobro promiješajte pa prelijte pilećim temeljcem.
-
Začinite timijanom, solju i paprom, smanjite vatru i lagano krčkajte dok tekućina ne ispari.
-
Na kraju umiješajte lagano vrhnje za kuhanje, maknite tavu s vatre pa je ostavite poklopljenu desetak minuta da se okusi u njoj prožmu.
-
Jelo po želji poslužite posipano ribanim sirom.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više