VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova pomalo neobična slano-slatka kombinacija slavi spoj ljetnog sezonskog voća i aromatične Galbani Grane Padano. Zvijezda recepta u ovom jelu ponavlja se dva puta! Kao dio tijesta i kao dio nadjeva. Rezultat je fina prhka pita, pomalo slatka i pomalo slana i jako ukusna.
Sastojci
Za prhko tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
150 g
Dukat maslaca
-
80 ml
hladnog Dukat mlijeka
-
40 g
naribane Galbani Grane Padano
-
malo
soli
Za punjenje:
-
300 g
smokava
-
100 g
Galbani Grana Padana
-
par listića
majčine dušice
-
malo
maslinovog ulja
-
Hladni maslac nasjeckamo na kockice i stavimo u multipraktik s brašnom, malo soli i naribanom Galbani Granom Padano. Pulsiramo par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodamo jako hladno mlijeko. Pulsiramo dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu.
-
Potom rukama oblikujemo disk, umotamo ga u foliju za svježinu i ostavimo u hladnjaku barem pola sata, da odmori.
-
Tijesto razvaljamo na papiru za pečenje u nepravilan krug, debljine pola centimetra. Smokve narežemo pa posložimo po površini tijesta zajedno s natrganom Galbani Granom Padano, pet centimetara od ruba. Pospemo s majčinom dušicom i lagano prelijemo dobrim maslinovim uljem. Rubove zatim preklopimo prema sredini, u par preklopa, tako da pita dobije rustičan izgled.
-
Pećnicu zagrijemo na 200°C i pečemo pitu 40 minuta ili dok tijesto, sir i smokve ne dobiju lijepu boju.
Recept: Cooking with the Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više