VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova pomalo neobična slano-slatka kombinacija slavi spoj ljetnog sezonskog voća i aromatične Galbani Grane Padano. Zvijezda recepta u ovom jelu ponavlja se dva puta! Kao dio tijesta i kao dio nadjeva. Rezultat je fina prhka pita, pomalo slatka i pomalo slana i jako ukusna.
Sastojci
Za prhko tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
150 g
Dukat maslaca
-
80 ml
hladnog Dukat mlijeka
-
40 g
naribane Galbani Grane Padano
-
malo
soli
Za punjenje:
-
300 g
smokava
-
100 g
Galbani Grana Padana
-
par listića
majčine dušice
-
malo
maslinovog ulja
-
Hladni maslac nasjeckamo na kockice i stavimo u multipraktik s brašnom, malo soli i naribanom Galbani Granom Padano. Pulsiramo par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodamo jako hladno mlijeko. Pulsiramo dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu.
-
Potom rukama oblikujemo disk, umotamo ga u foliju za svježinu i ostavimo u hladnjaku barem pola sata, da odmori.
-
Tijesto razvaljamo na papiru za pečenje u nepravilan krug, debljine pola centimetra. Smokve narežemo pa posložimo po površini tijesta zajedno s natrganom Galbani Granom Padano, pet centimetara od ruba. Pospemo s majčinom dušicom i lagano prelijemo dobrim maslinovim uljem. Rubove zatim preklopimo prema sredini, u par preklopa, tako da pita dobije rustičan izgled.
-
Pećnicu zagrijemo na 200°C i pečemo pitu 40 minuta ili dok tijesto, sir i smokve ne dobiju lijepu boju.
Recept: Cooking with the Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više