VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova pomalo neobična slano-slatka kombinacija slavi spoj ljetnog sezonskog voća i aromatične Galbani Grane Padano. Zvijezda recepta u ovom jelu ponavlja se dva puta! Kao dio tijesta i kao dio nadjeva. Rezultat je fina prhka pita, pomalo slatka i pomalo slana i jako ukusna.
Sastojci
Za prhko tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
150 g
Dukat maslaca
-
80 ml
hladnog Dukat mlijeka
-
40 g
naribane Galbani Grane Padano
-
malo
soli
Za punjenje:
-
300 g
smokava
-
100 g
Galbani Grana Padana
-
par listića
majčine dušice
-
malo
maslinovog ulja
-
Hladni maslac nasjeckamo na kockice i stavimo u multipraktik s brašnom, malo soli i naribanom Galbani Granom Padano. Pulsiramo par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodamo jako hladno mlijeko. Pulsiramo dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu.
-
Potom rukama oblikujemo disk, umotamo ga u foliju za svježinu i ostavimo u hladnjaku barem pola sata, da odmori.
-
Tijesto razvaljamo na papiru za pečenje u nepravilan krug, debljine pola centimetra. Smokve narežemo pa posložimo po površini tijesta zajedno s natrganom Galbani Granom Padano, pet centimetara od ruba. Pospemo s majčinom dušicom i lagano prelijemo dobrim maslinovim uljem. Rubove zatim preklopimo prema sredini, u par preklopa, tako da pita dobije rustičan izgled.
-
Pećnicu zagrijemo na 200°C i pečemo pitu 40 minuta ili dok tijesto, sir i smokve ne dobiju lijepu boju.
Recept: Cooking with the Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više