VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Povrtne palačinke s umakom od Dukatosa za pripremu jela
Povrtne slane palačinke odlično su rješenje za brzi ručak ili brunch vikendom. Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo „toplih“ začina postaju prava egzotična delicija. Za potpuni dojam poslužite ih uz salatu i osvježavajući umak od Dukatosa.
Sastojci
Za palačinke
-
200 g
mrkve (dvije srednje mrkve)
-
150 g
brokule
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
150 g
Dukatosa za pripremu jela
-
50 g + 1 žlica
maslinovog ulja
-
1
jaje
-
120 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1/2 žličice
kumina u pravu
-
1/2 žličice
začinske mješavine ras el hanout
Za umak
-
150 g
Dukatosa za pripremu jela
-
1 žlica
sjeckanog kopra
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1/2
usoljenog limuna - samo korica
Za posluživanje
-
100 g
rikole ili druge salate po izboru
-
200 g
cherry rajčica
-
Za palačinke:
Mrkve ogulite i naribajte pa ih prebacite u zdjelu.
Brokulu u sjeckalici usitnite u mrvice pa i nju dodajte u zdjelu s ribanom mrkvom.
Luk i češnjak sitno nasjeckajte i dodajte ih mrkvi i brokuli.
Dodajte i peršin pa sve dobro promiješajte.
Dodajte sada Dukatos za pripremu jela, maslinovo ulje i jaje pa sve još jednom izmiješajte kako bi se sastojci povezali.
U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke - brašno, sol, prašak za pecivo, ras el hanout i kumin.
Sjedinite suhe sastojke s mokrima i sve još jednom dobro izmiješajte.
Tavu za palačinke premažite s malo maslinovog ulja i dobro je zagrijte.
Smanjite vatru pa na tavu rasporedite po tri hrpice pripremljene smjese za palačinke. Stražnjom stranom žlice svaku hrpicu poravnajte u oblik palačinke i pecite 5 – 7 minuta sa svake strane.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.
Pečene palačinke rasporedite na tanjure i poslužite uz salatu i umak od Dukatos jogurta za pripremu jela. -
Za umak:
U zdjelici pomiješajte Dukatos, kopar i maslinovo ulje.
Usoljeni limun očistite od mesa i koštica pa koricu sitno nasjeckajte.
Nasjeckani limun dodajte Dukatosu, još jednom sve promiješajte i poslužite. -
Savjet više:
Ako nemate neki od začina ili ne želite eksperimentirati s okusima, umjesto kumina i ras el hanouta u smjesu dodajte mljevenu papriku. Umak od Dukatosa možete napraviti i bez usoljenog limuna ako vam ta namirnica nije poznata ili dostupna.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više