VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Povrtne palačinke s umakom od Dukatosa za pripremu jela
Povrtne slane palačinke odlično su rješenje za brzi ručak ili brunch vikendom. Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo „toplih“ začina postaju prava egzotična delicija. Za potpuni dojam poslužite ih uz salatu i osvježavajući umak od Dukatosa.
Sastojci
Za palačinke
-
200 g
mrkve (dvije srednje mrkve)
-
150 g
brokule
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
150 g
Dukatosa za pripremu jela
-
50 g + 1 žlica
maslinovog ulja
-
1
jaje
-
120 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1/2 žličice
kumina u pravu
-
1/2 žličice
začinske mješavine ras el hanout
Za umak
-
150 g
Dukatosa za pripremu jela
-
1 žlica
sjeckanog kopra
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1/2
usoljenog limuna - samo korica
Za posluživanje
-
100 g
rikole ili druge salate po izboru
-
200 g
cherry rajčica
-
Za palačinke:
Mrkve ogulite i naribajte pa ih prebacite u zdjelu.
Brokulu u sjeckalici usitnite u mrvice pa i nju dodajte u zdjelu s ribanom mrkvom.
Luk i češnjak sitno nasjeckajte i dodajte ih mrkvi i brokuli.
Dodajte i peršin pa sve dobro promiješajte.
Dodajte sada Dukatos za pripremu jela, maslinovo ulje i jaje pa sve još jednom izmiješajte kako bi se sastojci povezali.
U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke - brašno, sol, prašak za pecivo, ras el hanout i kumin.
Sjedinite suhe sastojke s mokrima i sve još jednom dobro izmiješajte.
Tavu za palačinke premažite s malo maslinovog ulja i dobro je zagrijte.
Smanjite vatru pa na tavu rasporedite po tri hrpice pripremljene smjese za palačinke. Stražnjom stranom žlice svaku hrpicu poravnajte u oblik palačinke i pecite 5 – 7 minuta sa svake strane.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.
Pečene palačinke rasporedite na tanjure i poslužite uz salatu i umak od Dukatos jogurta za pripremu jela. -
Za umak:
U zdjelici pomiješajte Dukatos, kopar i maslinovo ulje.
Usoljeni limun očistite od mesa i koštica pa koricu sitno nasjeckajte.
Nasjeckani limun dodajte Dukatosu, još jednom sve promiješajte i poslužite. -
Savjet više:
Ako nemate neki od začina ili ne želite eksperimentirati s okusima, umjesto kumina i ras el hanouta u smjesu dodajte mljevenu papriku. Umak od Dukatosa možete napraviti i bez usoljenog limuna ako vam ta namirnica nije poznata ili dostupna.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više