VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Povrtne palačinke s umakom od Dukatosa za pripremu jela
Povrtne slane palačinke odlično su rješenje za brzi ručak ili brunch vikendom. Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo „toplih“ začina postaju prava egzotična delicija. Za potpuni dojam poslužite ih uz salatu i osvježavajući umak od Dukatosa.
Sastojci
Za palačinke
-
200 g
mrkve (dvije srednje mrkve)
-
150 g
brokule
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
150 g
Dukatosa za pripremu jela
-
50 g + 1 žlica
maslinovog ulja
-
1
jaje
-
120 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1/2 žličice
kumina u pravu
-
1/2 žličice
začinske mješavine ras el hanout
Za umak
-
150 g
Dukatosa za pripremu jela
-
1 žlica
sjeckanog kopra
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1/2
usoljenog limuna - samo korica
Za posluživanje
-
100 g
rikole ili druge salate po izboru
-
200 g
cherry rajčica
-
Za palačinke:
Mrkve ogulite i naribajte pa ih prebacite u zdjelu.
Brokulu u sjeckalici usitnite u mrvice pa i nju dodajte u zdjelu s ribanom mrkvom.
Luk i češnjak sitno nasjeckajte i dodajte ih mrkvi i brokuli.
Dodajte i peršin pa sve dobro promiješajte.
Dodajte sada Dukatos za pripremu jela, maslinovo ulje i jaje pa sve još jednom izmiješajte kako bi se sastojci povezali.
U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke - brašno, sol, prašak za pecivo, ras el hanout i kumin.
Sjedinite suhe sastojke s mokrima i sve još jednom dobro izmiješajte.
Tavu za palačinke premažite s malo maslinovog ulja i dobro je zagrijte.
Smanjite vatru pa na tavu rasporedite po tri hrpice pripremljene smjese za palačinke. Stražnjom stranom žlice svaku hrpicu poravnajte u oblik palačinke i pecite 5 – 7 minuta sa svake strane.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.
Pečene palačinke rasporedite na tanjure i poslužite uz salatu i umak od Dukatos jogurta za pripremu jela. -
Za umak:
U zdjelici pomiješajte Dukatos, kopar i maslinovo ulje.
Usoljeni limun očistite od mesa i koštica pa koricu sitno nasjeckajte.
Nasjeckani limun dodajte Dukatosu, još jednom sve promiješajte i poslužite. -
Savjet više:
Ako nemate neki od začina ili ne želite eksperimentirati s okusima, umjesto kumina i ras el hanouta u smjesu dodajte mljevenu papriku. Umak od Dukatosa možete napraviti i bez usoljenog limuna ako vam ta namirnica nije poznata ili dostupna.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Galette sa sezonskim voćem
Saznaj više -
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više