VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Sastojci
-
50 g
zobenih pahuljica
-
225 g
konzervirane tune u salamuri
-
200 g
President posnog sira
-
2 žličice
usoljenih kapara, nasjeckanih
-
1 režanj
češnjaka, nariban
-
1
limun, naribana korica
-
Prstohvat
soli
-
1 žlica
maslinova ulja
-
Po potrebi
ulje za prženje
-
Zobene pahuljice ubacite u sjeckalicu i sameljite u grube mrvice. Nemojte ih pretjerano usitniti, pazite da ostanu i manji i veći komadići. Dvije vrhom pune žlice mljevenih zobenih pahuljica odvojite za izradu polpeta, a ostalo sačuvajte za valjanje.
-
Tunu dobro ocijedite pa prebacite u zdjelu.
-
Ocijeđenoj tuni dodajte President posni sir, nasjeckane kapare, naribani češnjak, limunovu koricu, žlicu maslinova ulja i dvije žlice mljevenih zobenih pahuljica.
-
Dobro sve izmiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu.
-
Žlicom grabite hrpice smjese pa ih među dlanovima oblikujte u kuglicu.
-
Svaku kuglicu uvaljajte u preostale zobene pahuljice, složite ih na dasku i lagano spljoštite dlanovima. Ovako pripremljene polpete ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena.
-
U velikoj tavi zagrijte 2 – 3 žlice ulja. Kad se ulje zagrije, smanjite vatru pa pržite polpete po nekoliko minuta sa svake strane ili dok ne uhvate lijepu zlatnosmeđu boju.
-
Pržene polpete ocijedite na kuhinjskom ubrusu i po želji poslužite uz kriške limuna i omiljeni prilog.
Napomena: Polpete možete peći i u pećnici, oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više