VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Sastojci
-
50 g
zobenih pahuljica
-
225 g
konzervirane tune u salamuri
-
200 g
President posnog sira
-
2 žličice
usoljenih kapara, nasjeckanih
-
1 režanj
češnjaka, nariban
-
1
limun, naribana korica
-
Prstohvat
soli
-
1 žlica
maslinova ulja
-
Po potrebi
ulje za prženje
-
Zobene pahuljice ubacite u sjeckalicu i sameljite u grube mrvice. Nemojte ih pretjerano usitniti, pazite da ostanu i manji i veći komadići. Dvije vrhom pune žlice mljevenih zobenih pahuljica odvojite za izradu polpeta, a ostalo sačuvajte za valjanje.
-
Tunu dobro ocijedite pa prebacite u zdjelu.
-
Ocijeđenoj tuni dodajte President posni sir, nasjeckane kapare, naribani češnjak, limunovu koricu, žlicu maslinova ulja i dvije žlice mljevenih zobenih pahuljica.
-
Dobro sve izmiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu.
-
Žlicom grabite hrpice smjese pa ih među dlanovima oblikujte u kuglicu.
-
Svaku kuglicu uvaljajte u preostale zobene pahuljice, složite ih na dasku i lagano spljoštite dlanovima. Ovako pripremljene polpete ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena.
-
U velikoj tavi zagrijte 2 – 3 žlice ulja. Kad se ulje zagrije, smanjite vatru pa pržite polpete po nekoliko minuta sa svake strane ili dok ne uhvate lijepu zlatnosmeđu boju.
-
Pržene polpete ocijedite na kuhinjskom ubrusu i po želji poslužite uz kriške limuna i omiljeni prilog.
Napomena: Polpete možete peći i u pećnici, oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više