VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Sastojci
-
50 g
zobenih pahuljica
-
225 g
konzervirane tune u salamuri
-
200 g
President posnog sira
-
2 žličice
usoljenih kapara, nasjeckanih
-
1 režanj
češnjaka, nariban
-
1
limun, naribana korica
-
Prstohvat
soli
-
1 žlica
maslinova ulja
-
Po potrebi
ulje za prženje
-
Zobene pahuljice ubacite u sjeckalicu i sameljite u grube mrvice. Nemojte ih pretjerano usitniti, pazite da ostanu i manji i veći komadići. Dvije vrhom pune žlice mljevenih zobenih pahuljica odvojite za izradu polpeta, a ostalo sačuvajte za valjanje.
-
Tunu dobro ocijedite pa prebacite u zdjelu.
-
Ocijeđenoj tuni dodajte President posni sir, nasjeckane kapare, naribani češnjak, limunovu koricu, žlicu maslinova ulja i dvije žlice mljevenih zobenih pahuljica.
-
Dobro sve izmiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu.
-
Žlicom grabite hrpice smjese pa ih među dlanovima oblikujte u kuglicu.
-
Svaku kuglicu uvaljajte u preostale zobene pahuljice, složite ih na dasku i lagano spljoštite dlanovima. Ovako pripremljene polpete ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena.
-
U velikoj tavi zagrijte 2 – 3 žlice ulja. Kad se ulje zagrije, smanjite vatru pa pržite polpete po nekoliko minuta sa svake strane ili dok ne uhvate lijepu zlatnosmeđu boju.
-
Pržene polpete ocijedite na kuhinjskom ubrusu i po želji poslužite uz kriške limuna i omiljeni prilog.
Napomena: Polpete možete peći i u pećnici, oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Galette sa sezonskim voćem
Saznaj više -
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više