VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tradicionalno istarsko jelo je svojevrsna oda domaćicama koje su u vrijeme neimaštine od malo pristupačnih sastojaka znale pripremiti vrhunsko jelo obogaćeno namirnicama iz svog kraja.
Sastojci
-
500 g
glatkog brašna
-
malo
soli
-
1 l
vrele vode
-
200 g
Sirela Ribanca
-
dvije žlice
maslinovog ulja
-
100 g
pršuta
-
U prosijano brašno dodamo sol i zalijemo vrelom vodom. Kad se voda prohladi dovoljno da možemo rukom raditi, umijesimo čvrsto tijesto koje ostavimo da kratko odmori.
-
Od tijesta kidamo komade i oblikujemo ih u vretenaste oblike, u sredini šire, na krajevima uže.
-
Gotove pljukance kuhamo u slanoj vodi desetak minuta te ih procijedimo.
-
Pljukance možete poslužiti s raznim umacima, no mi smo se odlučili na, nama najdražu, jednostavnu varijantu najbližu onoj tradicionalnoj. Zalili smo kuhane pljukance maslinovim uljem, na trakice narezali pršut i posuli ga po tjestenini i na kraju, obilato posuli svježe ribanim Sirela Ribancem.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više