VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pizza je jelo koje svi obožavaju. Ova verzija je odlična za prijateljska okupljanja i svi će je obožavati.
Sastojci
Tijesto:
-
300 g
oštrog brašna
-
300 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
instant kvasca
-
400 ml
tople vode
-
1 žličica
soli
Nadjev:
-
250 g
Sirela Pekorela, naribanog
-
300 g
Sirela goude, naribane
-
250 ml
pasirane rajčice
-
250 g
šunke, narezane na komadiće
-
25 g
Dukat maslaca, otopljenog
-
po želji
talijanska mješavina začina
-
U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna i kvasac. U drugu zdjelu s toplom vodom dodajte sol i miješajte dok se sol ne rastopi. Polako dodajte 2/3 slane vode u suhe sastojke dok ne dobijete mekano tijesto. Nastavite mijesiti 5-8 minuta. Prekrijte krpom i ostavite na toplom mjestu oko dva sata.
-
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Dignuto tijesto trgajte na komade i razvaljajte na krugove. U sredinu stavite žličicu pasirane rajčice, malo šunke i naribanog Pekorela i Sirela goude. Prekrijte nadjev tijestom koje je ostalo na rubu i oblikujte kuglu. Složite kugle tijesta u vijenac.
-
Otopite maslac i u njega umiješajte žlicu talijanskih začina. Time premažite vijenac, pospite s još sira i stavite peći na 20-25 minuta. Poslužite toplo i uživajte!
Recept: Recept: Marko Josipović
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više