VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pizza je jelo koje svi obožavaju. Ova verzija je odlična za prijateljska okupljanja i svi će je obožavati.
Sastojci
Tijesto:
-
300 g
oštrog brašna
-
300 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
instant kvasca
-
400 ml
tople vode
-
1 žličica
soli
Nadjev:
-
250 g
Sirela Pekorela, naribanog
-
300 g
Sirela goude, naribane
-
250 ml
pasirane rajčice
-
250 g
šunke, narezane na komadiće
-
25 g
Dukat maslaca, otopljenog
-
po želji
talijanska mješavina začina
-
U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna i kvasac. U drugu zdjelu s toplom vodom dodajte sol i miješajte dok se sol ne rastopi. Polako dodajte 2/3 slane vode u suhe sastojke dok ne dobijete mekano tijesto. Nastavite mijesiti 5-8 minuta. Prekrijte krpom i ostavite na toplom mjestu oko dva sata.
-
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Dignuto tijesto trgajte na komade i razvaljajte na krugove. U sredinu stavite žličicu pasirane rajčice, malo šunke i naribanog Pekorela i Sirela goude. Prekrijte nadjev tijestom koje je ostalo na rubu i oblikujte kuglu. Složite kugle tijesta u vijenac.
-
Otopite maslac i u njega umiješajte žlicu talijanskih začina. Time premažite vijenac, pospite s još sira i stavite peći na 20-25 minuta. Poslužite toplo i uživajte!
Recept: Recept: Marko Josipović
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Saznaj više -
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više