VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dajte mašti na volju i spojite Dukat maslac sa svježim začinima. Ovaj aromatizirani maslac postat će dodatak mnogim jelima. Evo jednog primjera:
Sastojci
-
200 g
Dukat maslaca
-
1
veći češanj češnjaka
-
½
žličice soli
-
malo
papra
-
1
žlica sitno sjeckanog svježeg ružmarina
-
1
žlica sjeckane sušene rajčice
-
1
limun (naribana korica)
-
za zamatanje
masni papir ili prozirna folija
-
1
masni papir ili prozirna folija
-
po želji
razno povrće (mrkva, poriluk, luk,...)
-
malo
soli i papra
-
Nekoliko sati prije pripreme Dukat maslac izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša, a potom ga stavite u posudu za miksanje.
-
Dodajte maslacu ostale sastojke: naribani češnjak, sol, papar, ružmarin, sušenu rajčicu i koricu limuna te miksajte dok se svi sastojci ne prožmu.
-
Kada su se svi sastojci dobro izmiješali i sjedinili, prebacite maslac na masni papir ili prijanjajuću foliju.
-
Zamotajte tako da dobijete smotuljak stisnut s dvije strane (nalik na kobasicu). Krajeve zavežite špagom ili koncem, pa vratite u hladnjak dok se ne učvrsti (oko pola sata, a možete pripremiti i dan-dva prije upotrebe).
-
Zatim pripremite povrće i piletinu. Možete iskoristiti stabljike ružmarina i napraviti ražnjiće ili jednostavno pripremite pileći file bez kosti.
-
Meso posolite i popaprite.
-
Povrće narežite na trakice i poslažite na masni papir, na povrće stavite meso, a na vrh dvije tanje kriške aromatiziranog maslaca.
-
Dobro zatvorite paketić od masnog papira i pecite 20-ak minuta u pećnici.
-
Izvadite iz pećnice pa pustite da se paketić kratko „odmori“.
-
Pažljivo otvorite paketić pa na vrh mesa dodajte aromatiziranog maslaca za svježi okus.
Recept: Recept: My Cookstagram
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više