VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dajte mašti na volju i spojite Dukat maslac sa svježim začinima. Ovaj aromatizirani maslac postat će dodatak mnogim jelima. Evo jednog primjera:
Sastojci
-
200 g
Dukat maslaca
-
1
veći češanj češnjaka
-
½
žličice soli
-
malo
papra
-
1
žlica sitno sjeckanog svježeg ružmarina
-
1
žlica sjeckane sušene rajčice
-
1
limun (naribana korica)
-
za zamatanje
masni papir ili prozirna folija
-
1
masni papir ili prozirna folija
-
po želji
razno povrće (mrkva, poriluk, luk,...)
-
malo
soli i papra
-
Nekoliko sati prije pripreme Dukat maslac izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša, a potom ga stavite u posudu za miksanje.
-
Dodajte maslacu ostale sastojke: naribani češnjak, sol, papar, ružmarin, sušenu rajčicu i koricu limuna te miksajte dok se svi sastojci ne prožmu.
-
Kada su se svi sastojci dobro izmiješali i sjedinili, prebacite maslac na masni papir ili prijanjajuću foliju.
-
Zamotajte tako da dobijete smotuljak stisnut s dvije strane (nalik na kobasicu). Krajeve zavežite špagom ili koncem, pa vratite u hladnjak dok se ne učvrsti (oko pola sata, a možete pripremiti i dan-dva prije upotrebe).
-
Zatim pripremite povrće i piletinu. Možete iskoristiti stabljike ružmarina i napraviti ražnjiće ili jednostavno pripremite pileći file bez kosti.
-
Meso posolite i popaprite.
-
Povrće narežite na trakice i poslažite na masni papir, na povrće stavite meso, a na vrh dvije tanje kriške aromatiziranog maslaca.
-
Dobro zatvorite paketić od masnog papira i pecite 20-ak minuta u pećnici.
-
Izvadite iz pećnice pa pustite da se paketić kratko „odmori“.
-
Pažljivo otvorite paketić pa na vrh mesa dodajte aromatiziranog maslaca za svježi okus.
Recept: Recept: My Cookstagram
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više