Pileći ražnjići klasično su jelo koje smo osvježili laganim umakom od quark sira. Ovaj jednostavni i brzi recept mogao bi postati pravi ljetni hit u kojem možete uživati bez grižnje savjesti.

Sastojci

Za ražnjiće
  • 500 g
    pilećeg filea
  • 1/2 žličice
    soli
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 200 g
    cherry rajčica
  • 1
    manja tikvica
Za umak
  • 200 g
    Dukat fit quarka
  • 2-3
    kisela krastavca, nasjeckana
  • 1-2 žlice
    maslinova ulja
  • 1 režanj
    češnjaka, nariban
  • 1 žličica
    kopra, nasjeckanog
  • 1/2 žličice
    soli

  • Piletinu očistite od suvišne masnoće pa je narežite na kockice veličine otprilike 2x2 cm.

  • Posolite je i prelijte maslinovim uljem, prebacite u posudu pa poklopite i ostavite da se marinira oko pola sata.

  • Rajčice operite i narežite na pola, a tikvicu operite i narežite na kockice.

  • Štapiće za ražnjiće namočite u hladnoj vodi pa na njih nabodite naizmjence komadiće mesa, rajčice i tikvice. Ponavljajte dok ne potrošite sve namirnice.

  • Grill-tavu dobro zagrijte i premažite je s malo ulja. Na njoj pecite ražnjiće 3 – 4 minute sa svake strane. Pažljivo ih okrećite i vodite računa da se sa svih strana ravnomjerno ispeku.

  • Za umak u zdjelici pomiješajte Dukat Fit quark, kisele krastavce, limunov sok, maslinovo ulje, češnjak, kopar i sol.

  • Poslužite odmah uz ražnjiće ili čuvajte u hladnjaku, u zatvorenoj posudi, do posluživanja.