Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo

Pileći file pohan u Sirela Ribancu

Sirela Ribanac snack odličan je pratitelj svakog večernjeg druženja, uz čašicu dobrog vina, orahe, grožđe ili masline. No, ukoliko vam, nekim slučajem, ipak ostane nešto ovih prefinih kockica za kasnije, pokazat ćemo vam kako ih možete iskoristiti za pripremu odličnog glavnog jela!

Sastojci

  • 4
    manja pileća prsa
  • 1
    limun (sok)
  • 1-2
    jaja
  • 4
    slana krekera (oko 50 g)
  • 50g
    Sirela Ribanca snack
  • par žlica
    par žlica
  • 4 žlice
    Brzo & Fino milerama
  • malo
    ketchupa ili gotovog sweet chilli umaka
  • po želji
    mladi krumpir za prilog
  • za posipanje
    vlasac

  • Krumpire dobro očistite i ogulite pa narežite na deblje komade i stavite kuhati u slanu vodu 20-ak minuta.

  • Krekere sameljite u blenderu, a kockice Sirela Ribanca naribajte na sitni ribež.

  • Pileća prsa operite, posušite, pa vodoravno prerežite na dva tanja odreska. Odreske nakapajte iscijeđenim limunovim sokom te posolite i popaprite.

  • Jaja razmutite u jednom tanjuru, a u drugom pomiješajte naribani Ribanac i mljevene krekere.

  • Ulje ugrijte u široj tavi. Pileće odreske uvaljajte prvo u razmućena jaja, pa u smjesu krekera i Ribanca. Tu smjesu još dobro i ravnomjerno utapkajte rukama u odrezak, pa pržite na ulju sa svake strane oko 4-5 minuta, pazeći da vatra nije prejaka. Korica odreska mora postati zlatnožuta i hrskava.

  • Pileće odreske servirajte uz kuhani krumpir kojeg ste posuli sjeckanim vlascem i prelili s malo maslinova ulja, te uz umak od Brzo & Fino milerama kojeg ste lagano izmiješali s malo kečapa ili slatko-ljutog umaka. Servirajte uz omiljenu salatu. Dobar tek!