VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sirela Ribanac snack odličan je pratitelj svakog večernjeg druženja, uz čašicu dobrog vina, orahe, grožđe ili masline. No, ukoliko vam, nekim slučajem, ipak ostane nešto ovih prefinih kockica za kasnije, pokazat ćemo vam kako ih možete iskoristiti za pripremu odličnog glavnog jela!
Sastojci
-
4
manja pileća prsa
-
1
limun (sok)
-
1-2
jaja
-
4
slana krekera (oko 50 g)
-
50g
Sirela Ribanca snack
-
par žlica
par žlica
-
4 žlice
Brzo & Fino milerama
-
malo
ketchupa ili gotovog sweet chilli umaka
-
po želji
mladi krumpir za prilog
-
za posipanje
vlasac
-
Krumpire dobro očistite i ogulite pa narežite na deblje komade i stavite kuhati u slanu vodu 20-ak minuta.
-
Krekere sameljite u blenderu, a kockice Sirela Ribanca naribajte na sitni ribež.
-
Pileća prsa operite, posušite, pa vodoravno prerežite na dva tanja odreska. Odreske nakapajte iscijeđenim limunovim sokom te posolite i popaprite.
-
Jaja razmutite u jednom tanjuru, a u drugom pomiješajte naribani Ribanac i mljevene krekere.
-
Ulje ugrijte u široj tavi. Pileće odreske uvaljajte prvo u razmućena jaja, pa u smjesu krekera i Ribanca. Tu smjesu još dobro i ravnomjerno utapkajte rukama u odrezak, pa pržite na ulju sa svake strane oko 4-5 minuta, pazeći da vatra nije prejaka. Korica odreska mora postati zlatnožuta i hrskava.
-
Pileće odreske servirajte uz kuhani krumpir kojeg ste posuli sjeckanim vlascem i prelili s malo maslinova ulja, te uz umak od Brzo & Fino milerama kojeg ste lagano izmiješali s malo kečapa ili slatko-ljutog umaka. Servirajte uz omiljenu salatu. Dobar tek!
Recept: Recept: The Slice of Life
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više