VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sirela Ribanac snack odličan je pratitelj svakog večernjeg druženja, uz čašicu dobrog vina, orahe, grožđe ili masline. No, ukoliko vam, nekim slučajem, ipak ostane nešto ovih prefinih kockica za kasnije, pokazat ćemo vam kako ih možete iskoristiti za pripremu odličnog glavnog jela!
Sastojci
-
4
manja pileća prsa
-
1
limun (sok)
-
1-2
jaja
-
4
slana krekera (oko 50 g)
-
50g
Sirela Ribanca snack
-
par žlica
par žlica
-
4 žlice
Brzo & Fino milerama
-
malo
ketchupa ili gotovog sweet chilli umaka
-
po želji
mladi krumpir za prilog
-
za posipanje
vlasac
-
Krumpire dobro očistite i ogulite pa narežite na deblje komade i stavite kuhati u slanu vodu 20-ak minuta.
-
Krekere sameljite u blenderu, a kockice Sirela Ribanca naribajte na sitni ribež.
-
Pileća prsa operite, posušite, pa vodoravno prerežite na dva tanja odreska. Odreske nakapajte iscijeđenim limunovim sokom te posolite i popaprite.
-
Jaja razmutite u jednom tanjuru, a u drugom pomiješajte naribani Ribanac i mljevene krekere.
-
Ulje ugrijte u široj tavi. Pileće odreske uvaljajte prvo u razmućena jaja, pa u smjesu krekera i Ribanca. Tu smjesu još dobro i ravnomjerno utapkajte rukama u odrezak, pa pržite na ulju sa svake strane oko 4-5 minuta, pazeći da vatra nije prejaka. Korica odreska mora postati zlatnožuta i hrskava.
-
Pileće odreske servirajte uz kuhani krumpir kojeg ste posuli sjeckanim vlascem i prelili s malo maslinova ulja, te uz umak od Brzo & Fino milerama kojeg ste lagano izmiješali s malo kečapa ili slatko-ljutog umaka. Servirajte uz omiljenu salatu. Dobar tek!
Recept: Recept: The Slice of Life
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više