VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezona rajčica je na vrhuncu, a ako ih želite sačuvati za zimu, pokušajte napraviti nešto malo drugačije. Nešto poput pekmeza od rajčica. On je sladak, ali i pikantan te izvrsno paše uz sirne plate i namaze poput slanog Salakisa.
Sastojci
Za pekmez
-
1 kg
zrelih rajčica
-
1 glavica
luka
-
2
čili papričice
-
200 g
smeđeg šećera
-
1 štapić
cimeta
-
1-2
zvjezdasta anisa
-
1 žličica
đumbira u prahu
-
½ žličice
mljevenog kardamoma
-
½ žličice
soli
-
2 žlice
balzamskog octa
Za posluživanje
-
President Salakis namaz
-
Svježi bosiljak
-
Prepečeni kruh
-
Rajčice operite i narežite na četvrtine.
-
Luk i čili papričice nasjeckajte. Papričicama odstranite sjemenke ako ne želite jako ljut pekmez.
-
U loncu pomiješajte pripremljeno povrće, dodajte šećer, sve začine i balzamski ocat.
-
Kuhajte sve na jakoj vatri dok ne zakuha, potom smanjite vatru i nastavite kuhati dok se povrće potpuno ne raspadne, a pekmez ne zgusne. Pred kraj kuhanja pekmez počnite često miješati kako ne bi zagorio.
-
Kad je skuhan, prebacite ga u sterilizirane staklenke, zatvorite ih i ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.
-
Pekmez čuvajte u hladnjaku ili u tamnoj i hladnoj prostoriji. Poslužite ga na prepečenom kruhu uz Salakis namaz i svježi bosiljak.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više