VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezona rajčica je na vrhuncu, a ako ih želite sačuvati za zimu, pokušajte napraviti nešto malo drugačije. Nešto poput pekmeza od rajčica. On je sladak, ali i pikantan te izvrsno paše uz sirne plate i namaze poput slanog Salakisa.
Sastojci
Za pekmez
-
1 kg
zrelih rajčica
-
1 glavica
luka
-
2
čili papričice
-
200 g
smeđeg šećera
-
1 štapić
cimeta
-
1-2
zvjezdasta anisa
-
1 žličica
đumbira u prahu
-
½ žličice
mljevenog kardamoma
-
½ žličice
soli
-
2 žlice
balzamskog octa
Za posluživanje
-
President Salakis namaz
-
Svježi bosiljak
-
Prepečeni kruh
-
Rajčice operite i narežite na četvrtine.
-
Luk i čili papričice nasjeckajte. Papričicama odstranite sjemenke ako ne želite jako ljut pekmez.
-
U loncu pomiješajte pripremljeno povrće, dodajte šećer, sve začine i balzamski ocat.
-
Kuhajte sve na jakoj vatri dok ne zakuha, potom smanjite vatru i nastavite kuhati dok se povrće potpuno ne raspadne, a pekmez ne zgusne. Pred kraj kuhanja pekmez počnite često miješati kako ne bi zagorio.
-
Kad je skuhan, prebacite ga u sterilizirane staklenke, zatvorite ih i ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.
-
Pekmez čuvajte u hladnjaku ili u tamnoj i hladnoj prostoriji. Poslužite ga na prepečenom kruhu uz Salakis namaz i svježi bosiljak.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više