VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezona rajčica je na vrhuncu, a ako ih želite sačuvati za zimu, pokušajte napraviti nešto malo drugačije. Nešto poput pekmeza od rajčica. On je sladak, ali i pikantan te izvrsno paše uz sirne plate i namaze poput slanog Salakisa.
Sastojci
Za pekmez
-
1 kg
zrelih rajčica
-
1 glavica
luka
-
2
čili papričice
-
200 g
smeđeg šećera
-
1 štapić
cimeta
-
1-2
zvjezdasta anisa
-
1 žličica
đumbira u prahu
-
½ žličice
mljevenog kardamoma
-
½ žličice
soli
-
2 žlice
balzamskog octa
Za posluživanje
-
President Salakis namaz
-
Svježi bosiljak
-
Prepečeni kruh
-
Rajčice operite i narežite na četvrtine.
-
Luk i čili papričice nasjeckajte. Papričicama odstranite sjemenke ako ne želite jako ljut pekmez.
-
U loncu pomiješajte pripremljeno povrće, dodajte šećer, sve začine i balzamski ocat.
-
Kuhajte sve na jakoj vatri dok ne zakuha, potom smanjite vatru i nastavite kuhati dok se povrće potpuno ne raspadne, a pekmez ne zgusne. Pred kraj kuhanja pekmez počnite često miješati kako ne bi zagorio.
-
Kad je skuhan, prebacite ga u sterilizirane staklenke, zatvorite ih i ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.
-
Pekmez čuvajte u hladnjaku ili u tamnoj i hladnoj prostoriji. Poslužite ga na prepečenom kruhu uz Salakis namaz i svježi bosiljak.
Recept: Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više