Recept - Predjelo, Glavno jelo

Pečeni krumpir s feta sirom

Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.

Sastojci

Za krumpir
  • 1 kg
    manjih mladih krumpira
  • Po ukusu
    sol
  • Po ukusu
    maslinovo ulje
Za serviranje
  • 150 g
    President Slakis feta sira
  • 1 žličica
    majčine dušice
  • 1 žličica
    peršina
  • 1 žličica
    bosiljka
  • 1/4 žličice
    mljevenog papra
  • 2 - 3 žlice
    maslinovog ulja

  • Za krumpire:
    Mlade krumpire dobro operite od zemlje i prljavštine.
    U velikom loncu zakuhajte oko 3 litre posoljene vode pa u njoj kuhajte oprane krumpire.
    Kuhajte ih 5 – 7 minuta.
    Kuhane krumpire pažljivo izvadite iz vode i posložite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
    Poškropite ih s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 15 minuta.
    Nakon 15 minuta okrenite ih i pecite još 15 minuta.
    Pečene krumpire izvadite iz pećnice i dok su još vrući, zarežite ih po dužini i lagano spljoštite sa žlicom.

  • Za serviranje:
    Feta sir namrvite prstima pa ga rasporedite po spljoštenim krumpirima.
    U zdjelici pomiješajte sve začine i maslinovo ulje pa tu mješavinu prelijte po krumpirima i feta siru.
    Odmah poslužite.