VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Sastojci
Za krumpir
-
1 kg
manjih mladih krumpira
-
Po ukusu
sol
-
Po ukusu
maslinovo ulje
Za serviranje
-
150 g
President Slakis feta sira
-
1 žličica
majčine dušice
-
1 žličica
peršina
-
1 žličica
bosiljka
-
1/4 žličice
mljevenog papra
-
2 - 3 žlice
maslinovog ulja
-
Za krumpire:
Mlade krumpire dobro operite od zemlje i prljavštine.
U velikom loncu zakuhajte oko 3 litre posoljene vode pa u njoj kuhajte oprane krumpire.
Kuhajte ih 5 – 7 minuta.
Kuhane krumpire pažljivo izvadite iz vode i posložite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Poškropite ih s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 15 minuta.
Nakon 15 minuta okrenite ih i pecite još 15 minuta.
Pečene krumpire izvadite iz pećnice i dok su još vrući, zarežite ih po dužini i lagano spljoštite sa žlicom. -
Za serviranje:
Feta sir namrvite prstima pa ga rasporedite po spljoštenim krumpirima.
U zdjelici pomiješajte sve začine i maslinovo ulje pa tu mješavinu prelijte po krumpirima i feta siru.
Odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više