VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Pečeni batat punjen čilijem s domaćim vrhnjem
Neka vas ne zavara ova pomalo neobična kombinacija, riječ je o izrazito ukusnom jelu. Batat pečen u komadu sjajnog je okusa i izvrsna je podloga za pikantni čili s mesom.
Sastojci
Za pečene batate
-
4
srednja batata, oko 1600 g sve skupa
-
Malo
maslinovog ulja
-
Po ukusu
sol
Za čili s mesom
-
1 glavica
luka
-
1
crvena paprika
-
1
čili papričica
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
500 g
mljevene junetine
-
1 žličica
kumina
-
1 žličica
paprike, ljute ili slatke po ukusu
-
Po ukusu
sol
-
1 žlica
koncentrata rajčice
-
200 ml
pasirane rajčice
-
300 ml
vruće vode
-
230 g
crvenog graha iz konzerve, osijeđenog i opranog
Za posluživanje
-
200 g
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
100 g
sira President Cheddar, naribanog
-
Po ukusu
sjeckani peršin
-
Po ukusu
jalapeño papričice
-
Za batate:
Batate operite, nabodite ih vilicom i posložite na lim za pečenje koji ste obložili folijom.
Prelijte ih s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 40 – 50 minuta. Provjerite jesu li pečeni tako da u jedan zabodete vilicu i ako je mekan – pečeni su. -
Za čili:
Luk i papriku očistite i narežite na kockice, čili papričicu i češnjak sitno nasjeckajte.
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite luk i papriku dok potpuno ne omekšaju i lijepo se karameliziraju.
Zatim dodajte češnjak i čili pa nastavite pržiti još 2 – 3 minute.
Dodajte junetinu, dobro je promiješajte i usitnite kuhačom pa nastavite pržiti dok meso ne dobije lijepu smeđu boju, a sva tekućina ishlapi.
Dodajte sada kumin, dimljenu papriku, sol i koncentrat rajčice.
Sve dobro promiješajte pa dodajte pasiranu rajčicu i vodu.
Kuhajte na umjerenoj vatri dok se umak ne zgusne.
Na kraju umiješajte grah, po potrebi doradite okus solju i kuhajte sve još desetak minuta.
Maknite jelo s vatre.
-
Za posluživanje:
Pečene batate izvadite iz pećnice i pažljivo prebacite na tanjur za posluživanje.
Razrežite svaki po dužini i razmaknite koru, narančasto mekano meso batata malo posolite i zgnječite vilicom.
U sredinu svakog batata rasporedite kuhani čili.
Po vrhu naribajte sir, dodajte po žličicu kiselog vrhnja i jalapeño te posipajte sjeckanim peršinom.
Odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više