Pečene crvene paprike tipična su ljetna poslastica, a mi smo doradili klasičnu kombinaciju pa uz Salakis i tostirane pinjole dobili pravu eksploziju okusa.

Sastojci

  • 500 g
    crvenih rog paprika
  • 250 g
    President Salakisa
  • 1 žličica
    nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1/2 žličice
    svježe mljevenog papra
  • 2 žice
    tostiranih pinjola
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • Po želji
    listići bosiljka

  • Paprike operite, obrišite i složite na lim za pečenje. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok korica ne uhvati tamnu, mjestimice crnu boju. Ako je potrebno, na pola pečenja ih okrenite.

  • Pečene paprike stavite u posudu s poklopcem, dobro ih zatvorite kako bi se naparile i ostavite ih tako pola sata.

  • Paprike pažljivo ogulite, nježno ih raspolovite i odstranite im koštice. Od svake paprike trebali biste dobiti dva fileta.

  • Posložite ih na tanjur i ostavite da se potpuno ohlade.

  • U zdjelici pomiješajte Salakis s vlascem i paprom. Sve dobro zgnječite vilicom i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  • Na rub svakog fileta paprike stavite po dvije žličice nadjeva i pažljivo zarolajte.

  • Rolice složite na tanjur, po njima dodajte tostirane pinjole, prelijte maslinovim uljem, dodajte listiće bosiljka i servirajte.