VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Namaz od Salakisa s pečenim rajčicama i lepinjama
Salakis je odlična podloga za mnoga brza jela, pa tako i za ovaj jednostavan i vrlo kremast namaz.
Za potpuni ljetni užitak poslužili smo ga uz pečene rajčice i brze lepinje.
Sastojci
Za namaz
-
250 g
President Salakisa
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 žličica
za'atar začinske mješavine
-
3 - 4 listića
svježeg bosiljka
Za pečene rajčice
-
200 g
šarenih koktel-rajčica
-
1 žličica
meda
-
2. - 3 žlice
maslinovog ulja
-
1/2 žličice
mrvljenih peperončina
-
Prstohvat
soli
Za lepinje
-
260 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
175 ml
mlake vode
-
Za lepinje:
U zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
Dodajte maslinovo ulje i vodu pa sve zamijesite u kompaktno tijesto. Ovo tijesto ne treba dugo mijesiti, važno je samo da se sastojci povežu u glatku smjesu.
Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu plohu, oblikujte ga u kuglu pa narežite na osam jednakih dijelova.
Svaki dio valjkom stanjite u lepinju debljine 2 – 3 mm.
Ovako pripremljene lepinje pecite na dobro ugrijanoj suhoj tavi, 2 – 3 minute sa svake strane.
Pečene lepinje prekrijte kuhinjskom krpom kako bi ostale mekane i savitljive. -
Za pečene rajčice:
Rajčice operite pa ih složite u manju posudu za pečenje.
Prelijte ih medom i maslinovim uljem, posipajte peperončinima i solju pa sve dobro izmiješajte.
Pecite rajčice u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, dvadesetak minuta ili dok se malo ne zarumene.
Pečene rajčice ostavite desetak minuta da se malo ohlade, a zatim ih poslužite uz sirni namaz. -
Za namaz:
Salakis narežite na kockice pa ga ubacite u posudu multipraktika ili sjeckalice.
Dodajte maslinovo ulje, za'atar i nekoliko listića svježeg bosiljka.
Sve dobro izmiješajte kako bi se pretvorilo u glatki namaz.
Namaz prebacite u zdjelicu, na njega složite pečene rajčice i prelijte sve sokovima od pečenja rajčica.
Poslužite odmah uz domaće lepinje.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više