VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Namaz od Salakisa s pečenim rajčicama i lepinjama
Salakis je odlična podloga za mnoga brza jela, pa tako i za ovaj jednostavan i vrlo kremast namaz.
Za potpuni ljetni užitak poslužili smo ga uz pečene rajčice i brze lepinje.
Sastojci
Za namaz
-
250 g
President Salakisa
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 žličica
za'atar začinske mješavine
-
3 - 4 listića
svježeg bosiljka
Za pečene rajčice
-
200 g
šarenih koktel-rajčica
-
1 žličica
meda
-
2. - 3 žlice
maslinovog ulja
-
1/2 žličice
mrvljenih peperončina
-
Prstohvat
soli
Za lepinje
-
260 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
175 ml
mlake vode
-
Za lepinje:
U zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
Dodajte maslinovo ulje i vodu pa sve zamijesite u kompaktno tijesto. Ovo tijesto ne treba dugo mijesiti, važno je samo da se sastojci povežu u glatku smjesu.
Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu plohu, oblikujte ga u kuglu pa narežite na osam jednakih dijelova.
Svaki dio valjkom stanjite u lepinju debljine 2 – 3 mm.
Ovako pripremljene lepinje pecite na dobro ugrijanoj suhoj tavi, 2 – 3 minute sa svake strane.
Pečene lepinje prekrijte kuhinjskom krpom kako bi ostale mekane i savitljive. -
Za pečene rajčice:
Rajčice operite pa ih složite u manju posudu za pečenje.
Prelijte ih medom i maslinovim uljem, posipajte peperončinima i solju pa sve dobro izmiješajte.
Pecite rajčice u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, dvadesetak minuta ili dok se malo ne zarumene.
Pečene rajčice ostavite desetak minuta da se malo ohlade, a zatim ih poslužite uz sirni namaz. -
Za namaz:
Salakis narežite na kockice pa ga ubacite u posudu multipraktika ili sjeckalice.
Dodajte maslinovo ulje, za'atar i nekoliko listića svježeg bosiljka.
Sve dobro izmiješajte kako bi se pretvorilo u glatki namaz.
Namaz prebacite u zdjelicu, na njega složite pečene rajčice i prelijte sve sokovima od pečenja rajčica.
Poslužite odmah uz domaće lepinje.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više