VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sandra nam je pripremila Salakis u malo drugačijoj kombinaciji od onih uobičajenih, i savršeno se uklopio s pečenim paprikama i češnjakom u namaz ili dip koji možete poslužiti u svakoj prilici uz tortille, grissine, krekere, bruschette ili topli tostirani kruh.
Sastojci
-
5-6
velikih pečenih paprika
-
125g
President Salakisa
-
2
veća režnja češnjaka
-
2-3
velike žlice maslinovog ulja
-
prstohvat
soli, mljevenog papra i po želji mljevenog chilija
-
par
grančica svježeg timijana, majčine dušice ili origana
Treba vam svega nekoliko sastojaka i malo vremena.
KULINARSKI SAVJET: U staklenci u hladnjaku, neotvoreno, ovaj dip možete čuvati oko 5-7 dana. Jednostavno, mirisno i fino, baš za uživanje!
-
Ako imate pečene paprike u zamrzivaču, odmrznite ih dan ranije. Ako imate u teglicama, izvadite 5-6 komada pa ih dobro ocijedite. Ako nemate pečenih paprika, ispecite ih u vrućoj pećnici na 200 stupnjeva, ogulite ih i očistite ih od koštica. Pustite ih da se dobro ohlade.
-
Paprike ubacite u sjeckalicu ili u posudu u kojoj ćete ih usitniti štapnim mikserom, dodajte maslinovo ulje, natrganu fetu, timijan ili origano, na sitno sjeckani češnjak i dobro usitnite.
-
Probajte je li vam namaz dovoljno slan, ako nije dodajte zrno soli, odnosno dosolite prema ukusu. Popaprite i dodajte malo mljevenog chilija (ako volite ljuto). I dobro izmiješajte kuhačom ili špatulom.
-
Služite u širokoj zdjelici uz dodatak timijana i grubo natrgane fete uz tortille, grissine, krekere, kao dodatak bruschettama ili uz topli tostirani kruh.
-
Ako dip nećete služiti odmah, stavite ga u steriliziranu staklenku, prelijte maslinovim uljem i spremite u hladnjak za neku vašu prigodu.
Recept: O slanom i slatkom.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više