VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sandra nam je pripremila Salakis u malo drugačijoj kombinaciji od onih uobičajenih, i savršeno se uklopio s pečenim paprikama i češnjakom u namaz ili dip koji možete poslužiti u svakoj prilici uz tortille, grissine, krekere, bruschette ili topli tostirani kruh.
Sastojci
-
5-6
velikih pečenih paprika
-
125g
President Salakisa
-
2
veća režnja češnjaka
-
2-3
velike žlice maslinovog ulja
-
prstohvat
soli, mljevenog papra i po želji mljevenog chilija
-
par
grančica svježeg timijana, majčine dušice ili origana
Treba vam svega nekoliko sastojaka i malo vremena.
KULINARSKI SAVJET: U staklenci u hladnjaku, neotvoreno, ovaj dip možete čuvati oko 5-7 dana. Jednostavno, mirisno i fino, baš za uživanje!
-
Ako imate pečene paprike u zamrzivaču, odmrznite ih dan ranije. Ako imate u teglicama, izvadite 5-6 komada pa ih dobro ocijedite. Ako nemate pečenih paprika, ispecite ih u vrućoj pećnici na 200 stupnjeva, ogulite ih i očistite ih od koštica. Pustite ih da se dobro ohlade.
-
Paprike ubacite u sjeckalicu ili u posudu u kojoj ćete ih usitniti štapnim mikserom, dodajte maslinovo ulje, natrganu fetu, timijan ili origano, na sitno sjeckani češnjak i dobro usitnite.
-
Probajte je li vam namaz dovoljno slan, ako nije dodajte zrno soli, odnosno dosolite prema ukusu. Popaprite i dodajte malo mljevenog chilija (ako volite ljuto). I dobro izmiješajte kuhačom ili špatulom.
-
Služite u širokoj zdjelici uz dodatak timijana i grubo natrgane fete uz tortille, grissine, krekere, kao dodatak bruschettama ili uz topli tostirani kruh.
-
Ako dip nećete služiti odmah, stavite ga u steriliziranu staklenku, prelijte maslinovim uljem i spremite u hladnjak za neku vašu prigodu.
Recept: O slanom i slatkom.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više