VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sandra nam je pripremila Salakis u malo drugačijoj kombinaciji od onih uobičajenih, i savršeno se uklopio s pečenim paprikama i češnjakom u namaz ili dip koji možete poslužiti u svakoj prilici uz tortille, grissine, krekere, bruschette ili topli tostirani kruh.
Sastojci
-
5-6
velikih pečenih paprika
-
125g
President Salakisa
-
2
veća režnja češnjaka
-
2-3
velike žlice maslinovog ulja
-
prstohvat
soli, mljevenog papra i po želji mljevenog chilija
-
par
grančica svježeg timijana, majčine dušice ili origana
Treba vam svega nekoliko sastojaka i malo vremena.
KULINARSKI SAVJET: U staklenci u hladnjaku, neotvoreno, ovaj dip možete čuvati oko 5-7 dana. Jednostavno, mirisno i fino, baš za uživanje!
-
Ako imate pečene paprike u zamrzivaču, odmrznite ih dan ranije. Ako imate u teglicama, izvadite 5-6 komada pa ih dobro ocijedite. Ako nemate pečenih paprika, ispecite ih u vrućoj pećnici na 200 stupnjeva, ogulite ih i očistite ih od koštica. Pustite ih da se dobro ohlade.
-
Paprike ubacite u sjeckalicu ili u posudu u kojoj ćete ih usitniti štapnim mikserom, dodajte maslinovo ulje, natrganu fetu, timijan ili origano, na sitno sjeckani češnjak i dobro usitnite.
-
Probajte je li vam namaz dovoljno slan, ako nije dodajte zrno soli, odnosno dosolite prema ukusu. Popaprite i dodajte malo mljevenog chilija (ako volite ljuto). I dobro izmiješajte kuhačom ili špatulom.
-
Služite u širokoj zdjelici uz dodatak timijana i grubo natrgane fete uz tortille, grissine, krekere, kao dodatak bruschettama ili uz topli tostirani kruh.
-
Ako dip nećete služiti odmah, stavite ga u steriliziranu staklenku, prelijte maslinovim uljem i spremite u hladnjak za neku vašu prigodu.
Recept: O slanom i slatkom.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više