VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kuglof je kolač koji zaokružuje svaki blagdanski stol. Dekorativan je i ukusan te mu malo tko može odoljeti. Naš prijedlog za ove blagdane je mramorni kuglof s mirisom cimeta i naranče.
Sastojci
-
250 g
Dukat maslaca
-
200 g
šećera
-
3
jaja
-
200 g
Dukat čvrstog jogurta
-
3
žlice ulja
-
250 g
brašna
-
prstohvat
soli
-
½ vrećice
praška za pecivo
Za tamnu smjesu:
-
2 žlice
kakaa
-
1 žlica
cimeta
Za svjetlu smjesu:
-
1 žličica
ekstrakta naranče
-
1 žlica
grožđica ili brusnica
Za glazuru:
-
100 g
čokolade
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
-
Omekšali Dukat maslac i šećer promiješajte električnim mikserom dok sve ne postane kremasto.
-
Dodajte Dukat čvrsti jogurt i ulje te nastavite miksati.
-
Dodajte jedan po jedan žumanjak i nakon svakoga dobro sve promiješajte električnim mikserom da se sastojci povežu.
-
U drugoj posudi ručno izmiješajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli.
-
Naizmjence dodavajte brašno i snijeg od bjelanjaka u smjesu od maslaca dok sve ne potrošite.
-
Podijelite smjesu na dva jednaka dijela pa u jedan dio umiješajte dvije žlice kakao praha i cimet. U dio koji će ostati žuti umiješajte ekstrakt naranče i grožđice.
-
Kalup za kuglof (promjera 22 – 24 cm) namastite i posipajte brašnom pa u njega naizmjence stavljajte po žlicu bijele i tamne smjese dok je ne potrošite. Na kraju možete sve još malo prošarati vilicom kako biste postigli mramorni efekt.
-
Pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 50 minuta ili dok test čačkalicom na pokaže da je gotovo.
-
Pečeni kuglof pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje i ostavite da se ohladi.
-
Za glazuru:
Čokoladu sitno nasjeckajte i stavite u vatrostalnu zdjelu.
-
Brzo & Fino vrhnje za šlag zagrijte u lončiću do točke vrenja.
-
Prelijte nasjeckanu čokoladu zagrijanim vrhnjem, ostavite sve nekoliko minuta pa dobro promiješajte kako biste dobili kremastu glazuru.
-
Glazuru ohladite na sobnu temperaturu prije nego je prelijete preko kolača.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više