VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kuglof je kolač koji zaokružuje svaki blagdanski stol. Dekorativan je i ukusan te mu malo tko može odoljeti. Naš prijedlog za ove blagdane je mramorni kuglof s mirisom cimeta i naranče.
Sastojci
-
250 g
Dukat maslaca
-
200 g
šećera
-
3
jaja
-
200 g
Dukat čvrstog jogurta
-
3
žlice ulja
-
250 g
brašna
-
prstohvat
soli
-
½ vrećice
praška za pecivo
Za tamnu smjesu:
-
2 žlice
kakaa
-
1 žlica
cimeta
Za svjetlu smjesu:
-
1 žličica
ekstrakta naranče
-
1 žlica
grožđica ili brusnica
Za glazuru:
-
100 g
čokolade
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
-
Omekšali Dukat maslac i šećer promiješajte električnim mikserom dok sve ne postane kremasto.
-
Dodajte Dukat čvrsti jogurt i ulje te nastavite miksati.
-
Dodajte jedan po jedan žumanjak i nakon svakoga dobro sve promiješajte električnim mikserom da se sastojci povežu.
-
U drugoj posudi ručno izmiješajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli.
-
Naizmjence dodavajte brašno i snijeg od bjelanjaka u smjesu od maslaca dok sve ne potrošite.
-
Podijelite smjesu na dva jednaka dijela pa u jedan dio umiješajte dvije žlice kakao praha i cimet. U dio koji će ostati žuti umiješajte ekstrakt naranče i grožđice.
-
Kalup za kuglof (promjera 22 – 24 cm) namastite i posipajte brašnom pa u njega naizmjence stavljajte po žlicu bijele i tamne smjese dok je ne potrošite. Na kraju možete sve još malo prošarati vilicom kako biste postigli mramorni efekt.
-
Pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 50 minuta ili dok test čačkalicom na pokaže da je gotovo.
-
Pečeni kuglof pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje i ostavite da se ohladi.
-
Za glazuru:
Čokoladu sitno nasjeckajte i stavite u vatrostalnu zdjelu.
-
Brzo & Fino vrhnje za šlag zagrijte u lončiću do točke vrenja.
-
Prelijte nasjeckanu čokoladu zagrijanim vrhnjem, ostavite sve nekoliko minuta pa dobro promiješajte kako biste dobili kremastu glazuru.
-
Glazuru ohladite na sobnu temperaturu prije nego je prelijete preko kolača.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više