VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Mozzarella sticks s pikantnim umakom od rajčica
Prutići od mozzarelle klasično su jelo američko-talijanske kuhinje i izvrstan dodatak svakoj zabavi ili druženju. Posebno su fini posluženi uz pikantni umak od rajčica. Iako se može činiti da s ovim jelom ima dosta posla, svaku komponentu možete pripremiti unaprijed i tako uštedjeti vrijeme.
Sastojci
Za prutiće od mozzarelle
-
300 g
Galbani mozzarelle block
-
2
jaja
-
Prstohvat
soli
-
100 g
krušnih mrvica
-
10 g
Ribanca
-
1 žlica
seama
-
Dosta
ulja za prženje
Za pikantni umak od rajčica
-
500 g
cherry rajčica
-
1
glavica luka
-
1
režanj češnjak
-
2 žlice
maslinova ulja
-
2-3
suha peperončina
-
1 žlica
balzamskog octa
-
1 žličica
šećera
-
3-4
nasjeckana listića svježeg bosliljka
-
Mozzarellu narežite na prutiće.
-
U zdjelici umutite jaja i prstohvat soli, u drugoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice, Ribanac i sezam, a u treću zdjelicu stavite brašno.
-
Svaki prutić mozzarelle uvaljajte u brašno, pa zatim u jaja i na kraju u mješavinu krušnih mrvica. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite svu mozzarellu i pazite da svaki prutić dobro obložite brašnom, jajima i mrvicama.
-
Posložite ih na pladanj i ostavite u zamrzivaču najmanje 2 sata, a najdulje 2 dana.
-
U velikoj dubokoj tavi zagrijte dosta ulja za prženje pa na njemu pržite prutiće. Dovoljno ih je pržiti po 2 minute sa svake strane, tek toliko da uhvate zlatnu boju. Također, vodite računa da ne pržite veliku količinu odjednom, bolje je pržiti manje prutića u više tura.
-
Pržene prutiće ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite uz pikantni umak.
-
Pikantni umak pripremite tako da cherry rajčice narežite na četvrtine, a luk i češnjak nasjeckajte. Izvan sezone možete koristiti i pelate ili domaću kuhanu rajčicu.
-
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk. Kad omekša, dodajte češnjak, kratko pržite pa dodajte rajčice i peperončine.
-
Smanjite vatru i krčkajte sat i pol (dok se umak ne zgusne). Po potrebi podlijte s malo tople vode.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više