VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Mozzarella sticks s pikantnim umakom od rajčica
Prutići od mozzarelle klasično su jelo američko-talijanske kuhinje i izvrstan dodatak svakoj zabavi ili druženju. Posebno su fini posluženi uz pikantni umak od rajčica. Iako se može činiti da s ovim jelom ima dosta posla, svaku komponentu možete pripremiti unaprijed i tako uštedjeti vrijeme.
Sastojci
Za prutiće od mozzarelle
-
300 g
Galbani mozzarelle block
-
2
jaja
-
Prstohvat
soli
-
100 g
krušnih mrvica
-
10 g
Ribanca
-
1 žlica
seama
-
Dosta
ulja za prženje
Za pikantni umak od rajčica
-
500 g
cherry rajčica
-
1
glavica luka
-
1
režanj češnjak
-
2 žlice
maslinova ulja
-
2-3
suha peperončina
-
1 žlica
balzamskog octa
-
1 žličica
šećera
-
3-4
nasjeckana listića svježeg bosliljka
-
Mozzarellu narežite na prutiće.
-
U zdjelici umutite jaja i prstohvat soli, u drugoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice, Ribanac i sezam, a u treću zdjelicu stavite brašno.
-
Svaki prutić mozzarelle uvaljajte u brašno, pa zatim u jaja i na kraju u mješavinu krušnih mrvica. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite svu mozzarellu i pazite da svaki prutić dobro obložite brašnom, jajima i mrvicama.
-
Posložite ih na pladanj i ostavite u zamrzivaču najmanje 2 sata, a najdulje 2 dana.
-
U velikoj dubokoj tavi zagrijte dosta ulja za prženje pa na njemu pržite prutiće. Dovoljno ih je pržiti po 2 minute sa svake strane, tek toliko da uhvate zlatnu boju. Također, vodite računa da ne pržite veliku količinu odjednom, bolje je pržiti manje prutića u više tura.
-
Pržene prutiće ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite uz pikantni umak.
-
Pikantni umak pripremite tako da cherry rajčice narežite na četvrtine, a luk i češnjak nasjeckajte. Izvan sezone možete koristiti i pelate ili domaću kuhanu rajčicu.
-
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk. Kad omekša, dodajte češnjak, kratko pržite pa dodajte rajčice i peperončine.
-
Smanjite vatru i krčkajte sat i pol (dok se umak ne zgusne). Po potrebi podlijte s malo tople vode.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više -
Recept
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Saznaj više