VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Mozzarella sticks s pikantnim umakom od rajčica
Prutići od mozzarelle klasično su jelo američko-talijanske kuhinje i izvrstan dodatak svakoj zabavi ili druženju. Posebno su fini posluženi uz pikantni umak od rajčica. Iako se može činiti da s ovim jelom ima dosta posla, svaku komponentu možete pripremiti unaprijed i tako uštedjeti vrijeme.
Sastojci
Za prutiće od mozzarelle
-
300 g
Galbani mozzarelle block
-
2
jaja
-
Prstohvat
soli
-
100 g
krušnih mrvica
-
10 g
Ribanca
-
1 žlica
seama
-
Dosta
ulja za prženje
Za pikantni umak od rajčica
-
500 g
cherry rajčica
-
1
glavica luka
-
1
režanj češnjak
-
2 žlice
maslinova ulja
-
2-3
suha peperončina
-
1 žlica
balzamskog octa
-
1 žličica
šećera
-
3-4
nasjeckana listića svježeg bosliljka
-
Mozzarellu narežite na prutiće.
-
U zdjelici umutite jaja i prstohvat soli, u drugoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice, Ribanac i sezam, a u treću zdjelicu stavite brašno.
-
Svaki prutić mozzarelle uvaljajte u brašno, pa zatim u jaja i na kraju u mješavinu krušnih mrvica. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite svu mozzarellu i pazite da svaki prutić dobro obložite brašnom, jajima i mrvicama.
-
Posložite ih na pladanj i ostavite u zamrzivaču najmanje 2 sata, a najdulje 2 dana.
-
U velikoj dubokoj tavi zagrijte dosta ulja za prženje pa na njemu pržite prutiće. Dovoljno ih je pržiti po 2 minute sa svake strane, tek toliko da uhvate zlatnu boju. Također, vodite računa da ne pržite veliku količinu odjednom, bolje je pržiti manje prutića u više tura.
-
Pržene prutiće ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite uz pikantni umak.
-
Pikantni umak pripremite tako da cherry rajčice narežite na četvrtine, a luk i češnjak nasjeckajte. Izvan sezone možete koristiti i pelate ili domaću kuhanu rajčicu.
-
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk. Kad omekša, dodajte češnjak, kratko pržite pa dodajte rajčice i peperončine.
-
Smanjite vatru i krčkajte sat i pol (dok se umak ne zgusne). Po potrebi podlijte s malo tople vode.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više