VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Mozzarella sticks s pikantnim umakom od rajčica
Prutići od mozzarelle klasično su jelo američko-talijanske kuhinje i izvrstan dodatak svakoj zabavi ili druženju. Posebno su fini posluženi uz pikantni umak od rajčica. Iako se može činiti da s ovim jelom ima dosta posla, svaku komponentu možete pripremiti unaprijed i tako uštedjeti vrijeme.
Sastojci
Za prutiće od mozzarelle
-
300 g
Galbani mozzarelle block
-
2
jaja
-
Prstohvat
soli
-
100 g
krušnih mrvica
-
10 g
Ribanca
-
1 žlica
seama
-
Dosta
ulja za prženje
Za pikantni umak od rajčica
-
500 g
cherry rajčica
-
1
glavica luka
-
1
režanj češnjak
-
2 žlice
maslinova ulja
-
2-3
suha peperončina
-
1 žlica
balzamskog octa
-
1 žličica
šećera
-
3-4
nasjeckana listića svježeg bosliljka
-
Mozzarellu narežite na prutiće.
-
U zdjelici umutite jaja i prstohvat soli, u drugoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice, Ribanac i sezam, a u treću zdjelicu stavite brašno.
-
Svaki prutić mozzarelle uvaljajte u brašno, pa zatim u jaja i na kraju u mješavinu krušnih mrvica. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite svu mozzarellu i pazite da svaki prutić dobro obložite brašnom, jajima i mrvicama.
-
Posložite ih na pladanj i ostavite u zamrzivaču najmanje 2 sata, a najdulje 2 dana.
-
U velikoj dubokoj tavi zagrijte dosta ulja za prženje pa na njemu pržite prutiće. Dovoljno ih je pržiti po 2 minute sa svake strane, tek toliko da uhvate zlatnu boju. Također, vodite računa da ne pržite veliku količinu odjednom, bolje je pržiti manje prutića u više tura.
-
Pržene prutiće ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite uz pikantni umak.
-
Pikantni umak pripremite tako da cherry rajčice narežite na četvrtine, a luk i češnjak nasjeckajte. Izvan sezone možete koristiti i pelate ili domaću kuhanu rajčicu.
-
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk. Kad omekša, dodajte češnjak, kratko pržite pa dodajte rajčice i peperončine.
-
Smanjite vatru i krčkajte sat i pol (dok se umak ne zgusne). Po potrebi podlijte s malo tople vode.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više