Ove brze košarice gotove su dok kažeš keks i Dukatela. Jednostavne a zanimljive, sjajan su recept za iskoristiti bogate jesenske plodove. Neka vas ne prestraši Dukatela u slatkoj kombinaciji, njen blagi okus i kremasta tekstura odlično funkcioniraju u kremama.

Sastojci

Sastojci (za 5 košarica promjera 10 cm):
Za bazu:
  • 200 g
    razmrvljenih keksa
  • 50 g
    rastopljenog Dukat maslaca
  • 30 ml
    Dukat mlijeka
Za kremu:
  • 200 g
    Dukatele original
  • 40 g
    šećera
  • 1
    vanilin šećer
  • 2-3 žlice
    limunovog soka
  • 1 žličica
    naribane limunove korice
  • 200 ml
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 1 vrećica
    Šlag fixa
  • po želji
    sezonsko voće

  • Izmrvljene kekse pomiješajte s rastopljenim Dukat maslacem i mlijekom tako da dobijete kompaktnu smjesu.

  • Kako biste gotove košarice lako izvadili iz kalupa, izrežite dvije duge trake od papira za pečenje i položite ih preklopljene u kalupe, tako da im dio viri.Smjesu potom utisnite u kalupe i ostavite ih u hladnjaku da se stisnu dok ne pripremite kremu.

  • Miješajte Dukatelu sa šećerom, vanilin šećerom, ribanom koricom i sokom limuna dok ne dobijete sjajnu i glatku smjesu.

  • Čvrsto izradite Brzo & Fino vrhnje za šlag kojem ste dodali Šlag fix za dodatnu stabilnost. Umiješajte šlag u Dukatelu, pažljivo, tako da krema ostane lagana i prozračna.

  • Napunite košarice kremom i ukrasite sezonskim voćem. Držite u hladnjaku, a kada ste ih spremni servirati, izvucite ih iz kalupa pomoću traka od papira za pečenje.