VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Mesne okruglice u kremastom umaku od šampinjona
Mesne okruglice jelo su kojem se raduju sve generacije. Našem provjerenom receptu dodali smo šampinjone i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje koje je ovo jelo učinilo kremastim i potpuno neodoljivim.
Sastojci
Za okruglice
-
500 g
miješanog mljevenog mesa
-
2 žlice
krušnih mrvica
-
1
jaje
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
1/2 žličice
soli
-
Po želji
papar
-
1 žlica
maslinova ulja za prženje
Za umak
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
1 glavica
luka, nasjeckana
-
1 režanj
češnjaka, nasjeckanog
-
250 g
šampinjona, narezanih
-
1 žličica
majčine dušice
-
1/2 žličice
slatke dimljene paprike
-
200 ml
temeljca
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
Po želji
sol i papar
-
Malo
svježeg peršina
-
U zdjeli pomiješajte meso, krušne mrvice, jaje, peršin, sol i papar. Dobro sve promiješajte da se sastojci povežu.
-
Žlicom grabite manje hrpice smjese pa je među dlanovima oblikujte u kuglice.
-
Na velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite kuglice par minuta sa svake strane, da uhvate lijepu boju.
-
Izvadite okruglice iz tave i ostavite ih na toplom.
-
U tavu dodajte još maslinova ulja i maslac pa pržite luk dok se lagano ne karamelizira. Dodajte češnjak i prepržite ga, pazeći da ne zagori.
-
Kad češnjak zamiriše, dodajte narezane šampinjone, malo posolite, dodajte majčinu dušice i dimljenu papriku te nastavite peći dok šampinjoni ne povenu.
-
Vratite sad u tavu okruglice i sve podlijte vinom, a kad alkohol ispari, dodajte i temeljac.
-
Kuhajte sve na laganoj vatri oko 15 minuta dok okruglice nisu potpuno kuhane.
-
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, dobro promiješajte, doradite sve solju i paprom po ukusu i pustite da kuha do točke vrenja.
-
Maknite s vatre, posipajte svježim peršinom i odmah poslužite uz pire-krumpir, tjesteninu ili rižu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više