VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Mesne okruglice u kremastom umaku od šampinjona
Mesne okruglice jelo su kojem se raduju sve generacije. Našem provjerenom receptu dodali smo šampinjone i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje koje je ovo jelo učinilo kremastim i potpuno neodoljivim.
Sastojci
Za okruglice
-
500 g
miješanog mljevenog mesa
-
2 žlice
krušnih mrvica
-
1
jaje
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
1/2 žličice
soli
-
Po želji
papar
-
1 žlica
maslinova ulja za prženje
Za umak
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
1 glavica
luka, nasjeckana
-
1 režanj
češnjaka, nasjeckanog
-
250 g
šampinjona, narezanih
-
1 žličica
majčine dušice
-
1/2 žličice
slatke dimljene paprike
-
200 ml
temeljca
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
Po želji
sol i papar
-
Malo
svježeg peršina
-
U zdjeli pomiješajte meso, krušne mrvice, jaje, peršin, sol i papar. Dobro sve promiješajte da se sastojci povežu.
-
Žlicom grabite manje hrpice smjese pa je među dlanovima oblikujte u kuglice.
-
Na velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite kuglice par minuta sa svake strane, da uhvate lijepu boju.
-
Izvadite okruglice iz tave i ostavite ih na toplom.
-
U tavu dodajte još maslinova ulja i maslac pa pržite luk dok se lagano ne karamelizira. Dodajte češnjak i prepržite ga, pazeći da ne zagori.
-
Kad češnjak zamiriše, dodajte narezane šampinjone, malo posolite, dodajte majčinu dušice i dimljenu papriku te nastavite peći dok šampinjoni ne povenu.
-
Vratite sad u tavu okruglice i sve podlijte vinom, a kad alkohol ispari, dodajte i temeljac.
-
Kuhajte sve na laganoj vatri oko 15 minuta dok okruglice nisu potpuno kuhane.
-
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, dobro promiješajte, doradite sve solju i paprom po ukusu i pustite da kuha do točke vrenja.
-
Maknite s vatre, posipajte svježim peršinom i odmah poslužite uz pire-krumpir, tjesteninu ili rižu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više